Deel via

Beleggingsfondsen en ETF's: mooie aanvulling voor je portefeuille

October 2017

Beleggingsfondsen en ETF’s kunnen prima instrumenten zijn om een portefeuille aan te vullen. Veel actief beheerde fondsen voegen evenwel geen waarde toe, terwijl ze toch heel wat kosten aanrekenen. Verder stellen we vast dat beleggers steeds meer kiezen voor ETF’s (Exchange Traded Funds) en indexfondsen, ten koste van actief beheerde beleggingsfondsen. ETF’s zijn gemiddeld genomen goedkoper dan actieve fondsen en zijn tot op zekere hoogte simpel en transparant. Simpel, maar toch ook weer niet? Kortom, net zoals bij de selectie van individuele aandelen, moeten beleggers hun huiswerk goed maken om te begrijpen wat voor product zij kopen.

Het kaf van het koren scheiden, is dan ook cruciaal, maar niet makkelijk, rekening houdend met het enorme aantal beleggingsfondsen dat wordt aangeboden. Het verleden zegt bovendien weinig over de toekomst. Een grondige analyse van het beheerteam, het beslissingsproces, de prestatie en de aangerekende kosten kunnen beleggers inzicht geven in de kwaliteit van een beleggingsfonds. ETF’s blijven in vele gevallen achter bij de benchmark en de innovaties in ETF-land, denken we maar aan synthetische ETF’s, zijn niet altijd even transparant geweest.

In de VFB Beleggersacademie wordt een degelijke en grondige uitleg gegeven over beleggingsfondsen en ETF’s. In dat kader vindt donderdag 23 oktober de Module ‘Beleggingsfondsen en ETF's’ plaats, in de EHSAL Management School in Brussel. Meer info daarover vindt u op de site van VFB bij Opleidingen: www.vfb.be.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels