Deel via

Help SeniorenNet, en meteen ook 1 miljoen eenzame senioren

Wat brengt het jou op? Dat bekijken we in dit artikel en oproep. Jouw SeniorenNet heeft je nodig. We vragen opnieuw donaties om ervoor te zorgen dat SeniorenNet verder kan blijven werken en, in het bijzonder, verder kan werken aan een nieuw project waarbij we een oplossing bieden voor 1 miljoen eenzame senioren in België.

Wat brengt het jou op?

Wat doet SeniorenNet goed voor jou? Kijk je wekelijks uit naar onze redactionele artikelen van het SenNetMagazine? Of kom je af en toe eens rondkijken op ons forum of de chat? Of doe je mee aan één van de cursussen via de mailgroepen? Of een dagelijks grapje dat een glimlach op je gezicht kan toveren? Of … Ik ben er zeker van dat we iets goed brengen in je leven. Dat je dag of week een tikkeltje beter is dankzij SeniorenNet. Denk je daar eens over na?

Eenzaamheid doorbreken

SeniorenNet doet niet enkel wat je dagelijks online ziet. We werken ook hard aan een project waarmee we de eenzaamheid willen doorbreken. Dankzij een innovatieve oplossing brengen we eenzame senioren samen. Ze kunnen er niet alleen gelukkiger door worden, ze kunnen ook geld besparen, elkaar helpen en zo ook langer gezond blijven. Dit project verder uitbouwen heeft echter de nodige budgettaire middelen nodig, want anders dan wij, werken externe mensen niet gratis voor ons.

Waarom geld nodig?

Er zijn twee belangrijke problemen waarmee we worstelen: we zitten op internet en we werken met lokale mensen. Ik zal het even verduidelijken: op internet stijgt de kost naarmate je succes hebt. Een website met 100 bezoekers versus eentje van 1,2 miljoen bezoekers zoals SeniorenNet kost ook bijna een factor 12.000 meer. Al dat dataverkeer, die servers, datacentra, technologie, enz. kosten steeds meer en meer geld, evenredig met het succes. En het feit dat we werken met Belgische medewerkers en niet onze diensten outsourcen naar Aziatische landen geeft ons hoge kosten, want zoals we allemaal weten kosten medewerkers in België handenvol geld. Maar het outsourcen lijkt ons maar stom: wat weten zij ginder nu over wat hier je leven kan verbeteren?

We zorgen zelf ook voor inkomsten met advertenties en we verkopen ook via onze eigen webshop. Maar eerlijk is eerlijk, dat brengt niet genoeg op. De zelfstandigen onder ons, die zelf al mensen hebben aangenomen, weten dat medewerkers extreem duur zijn, terwijl ook de kosten oplopen voor een gebouw, elektriciteit, internet, enz. 

Daarnaast zijn, zoals eerder aangehaald, budgettaire middelen nodig voor ons project om de eenzaamheid te doorbreken bij senioren. Om dit project verder op de rails te krijgen en veel mensen te helpen, hebben we extra werknemers nodig die dit verder kunnen uitwerken.

Hoeveel?

Jij mag zelf kiezen hoeveel je wil doneren aan SeniorenNet. Voor elke euro die we voor jou waard zijn, zijn we ongelofelijk dankbaar.

Praktisch

Je kan online een betaling doen met een bankkaart via deze pagina of je kan via de bank een overschrijving doen naar ons rekeningnummer:

IBAN: BE76 3631 6695 2295
BIC: BBRUBEBB
Mededeling: donatie

Alvast hartelijk bedankt!

Vele groetjes,
Pascal Vyncke
Oprichter SeniorenNet

sn-donatie

12 reacties

gaviota
storten doe ik, maar toch zou lidgeld misschien een betere oplossing zijn.... Dan kunnen donatie ook nog....
Bedankt voor alles
Greta
31/10/17 08:02 REAGEER
nattie
toen ik deze oproep zag was mijn eerste reactie meteen zoals die van greta; een klein jaarlijks lidgeld van vb 10 tot 15 euro lijkt me een eerlijkere oplossing voor iedereen. Wie wil of beter kan , kan nog altijd een extra donatie doen.
Ik denk dat mensen die echt nood hebben aan seniorennet om een beetje uit hun eenzaamheid te komen, naast hun computer en internetabonnement jaarlijks ook een klein lidgeld willen en kunnen betalen voor hun lievelingssite. Je kan nog altijd een deel gratis toegankelijk laten , een ander deel enkel voor leden..... zoals dat trouwens met de meeste sites en verenigingen is.. Voor niets gaat de zon op... en enkel en alleen de zon...
t is mijn eerlijke mening... dan draagt iedereen die van iets geniet ook zijn steentje bij.
groetjes
josephine
31/10/17 09:10 REAGEER
stendal
goed idee van Greta vind ik. Klein lidgeld voor sommige rubrieken b.v.: schatgroep.......
ik ben met pensioen en werkte 30 j. 10 a 12 per dag. en woonde in een huis met tuin.
Nu in een appartement. Dus v e r v e l i n g is groot.
als ik zou kunnen helpen met pc werk, geen probleem.
groeten
Freddy
31/10/17 08:47 REAGEER
rieteke
De idee van lidgeld ligt voor vele gepensioneerden financieel moeilijk. Tig mensen die vereenzaamd zijn zitten in een rust- of verzorgingstehuis, of verblijven thuis, zijn ziek of minder mobiel en hebben daardoor heel hoge kosten, terwijl het pensioentje nauwelijks of niet toereikend is. Dus deze groep mensen, die al weinig activiteiten kunnen bekostigen, of die een klein of geen sociaal netwerk hebben, dreigen hiermee uit de boot te vallen. En laat dit nu precies de groep zijn waar Seniorennet hulp wil bieden.
31/10/17 09:52 REAGEER
DGBel
Daarom lijkt mij een "lidgeld" van € 5,- wél voor de meeste mensen haalbaar.
Tenslotte: 1 miljoen x € 5,- is toch al € 5.000.000,-. Samen met de inkomsten van reclame moet daar toch de site van te onderhouden zijn?
31/10/17 12:04 REAGEER
veramortelez
En wat is dat project tegen de eenzaamheid van gepensioneerden? ikzelf ben op zoek naar een groot huis met 4 of 5 slaapkamers,een grote living ,salon en uitgeruste keuken.Wij zijn al met drie gepensioneerden om de huur te delen van 800€ p/m, zoeken we nog een 4de gepensioneerde persoon.Man of vrouw,nu zijn er 2 mannen en één vrouw.Een eerlijke rustige vrouw zou welkom zijn.Alles wordt gedeeld.Er moet een borg betaald worden van 2 maanden.De verwarming wordt gedeeld en de electriciteit.Een hond is toegelaten,zei het geen gevaarlijk beest.Is dit geen goed project?groetjes VM
31/10/17 19:19 REAGEER
wildlife
Wow, 'n # GOFOUND ME ;-) De hype van het moderne bedelen :-) moet kunnen!!!! Stuur mij 'n overschrijving............Mvg Nicky
31/10/17 23:56 REAGEER
"De hype van het moderne bedelen" inderdaad.
Ik blijf ver af van sociale media- EN zeker Facebook-toestanden. SN kan nog net.
Het zit wel zo afgeladen vol dat met al de informatie die o.a. via het internet constant wordt over-aangeboden, ik er over het algemeen niet toe kom van de info van SN te raadplegen. Een paar grollen per dag en een "onnuttig" (nou ja) weetje maken mijn dag al voor een stukje goed.
Altijd maar meer willen hebben en doen is dat geen irritant negatief teken van deze tijd? Veel is niet meer genoeg. Misschien wat economisch snijden in het aanbod Seniorennet?
Naar het voorbeeld van De Lijn ben ik wel bereid een jaarlijkse bijdrage van bvb Eur 15 tot 20 te betalen.
2/11/17 08:19 REAGEER
guidodelforge
Stuur mij een overschrijvingmail,dan kan ik een kleine donatie doen.
1/11/17 09:19 REAGEER
Julieke
Effe geduld, het komt....

Maar hoe gaan jullie die eenzaamheid oplossen? Er zullen zeker mensen bij zijn die niet goed meer kunnen stappen, ik denk dat dit toch een probleem zal worden.

Succes alleszins.
5/11/17 11:41 REAGEER
Liliane46
Ik wil wel een bijdrage storten maar zou toch graag weten wat dit project inhoud.
Ik woon bij mijn dochter in, maar soms voel ik mij in dit huishouden heel eenzaam.
Is er in dat project plaats voor mensen van 71 jaar, kan men zijn zorgen en kleine kwaaltjes daar kwijt en zo voort. Niet iedereen gaat graag naar een bijeenkomst van o.a. OKRA of andere groepen.
Dus mijn vraag is wat zijn jullie van plan en wanneer zou dit verwezenlijkt kunnen worden? .
Veel succes en hopelijk veel donaties, als er niets aan de pot blijft plakken.
9/11/17 20:30 REAGEER
epicurio
Ik lees dat in België 1,3 miljoen mensen beneden de armoedegrens leven. Een belangrijk deel zal ook horen tot de seniorengroep. Van velen weten we het zelfs niet, want ze hebben geen computer om te communiceren. Het zou natuurlijk prima zijn als seniorennet die stille anoniemen zou kunnen bereiken.
4/12/17 18:59 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels