Deel via

Vlaams ondernemersbloed: GreenPulse

Bart Tommelein heeft gelijk: zowel particulieren als bedrijven kunnen hun verantwoordelijkheid opnemen om het klimaat te helpen. Het Vlaamse GreenPulse helpt daarbij in binnen- en buitenland door aan particulieren de mogelijkheid te bieden mee te investeren in een groots zonnepaneelproject. Zo kunnen zij genieten van een eerlijk en stabiel rendement als valabel alternatief voor het spaarboekje.

Hernieuwbare energie

pitch greenBedrijven hebben grote oppervlakten dak die tot nu toe weinig benut werden. Ondernemers hebben twee opties: ofwel doen ze de investering zelf, ofwel stellen ze hun dak ter beschikking van een projectontwikkelaar. Kopen ze de panelen zelf aan, dan genieten ze van de volledige voordelen van de zonnepaneelinstallatie, al nemen ze dan ook wel het risico om te investeren in een technologie die ze niet kennen. Als ze daarentegen hun dak ter beschikking stellen van een projectontwikkelaar, genieten ze van een korting op de elektriciteitsprijs en een vergroening van hun imago, terwijl ze zelf niet moeten investeren in de zonnepanelen. Het bedrijf kan blijven investeren in zijn kernactiviteiten, terwijl een specialist de uitbating doet van het zonnepaneelproject om zo de elektriciteitsproductie te maximaliseren, wat goed is voor beide partijen.

RE100 is bijvoorbeeld een snelgroeiende associatie van meer dan 100 multinationals die het engagement aangaan om naar 100% hernieuwbare energie te evolueren. Multinationals zoals Ikea, AB InBev en dergelijke behoren tot de RE100. Ook in België is het, door de significante daling van de kostprijs, terug interessant om zonnepanelen te leggen op daken van particulieren en bedrijven.

Voor de financiering komt 70 à 80% via de bank, GreenPulse staat in voor de overige 20 à 30%. GreenPulse geeft de mogelijkheid aan particulieren om mee te investeren in industriële zonnepaneelprojecten via WinWinner die instaat voor de winwinlening. Hoe dat precies werkt, kan je vinden via deze link. Vele particulieren konden tot nu toe niet meegenieten van groene investeringen, bijvoorbeeld omdat ze op een appartement wonen en dus geen zonnepanelen kunnen installeren. Vanaf nu kan dat dus wel.

greenlogoGreenPulse heeft al projecten gerealiseerd voor o.a. Heineken, DHL, BMW, Betafence, Eternit, Alro in België, Nederland, Roemenië en Sri Lanka. Het team bestaat uit vier internationale specialisten in techniek, financiering en verkoop. GreenPulse focust op grootschalige zonnepaneelprojecten op daken van bedrijven in Europa en in opkomende markten, voornamelijk Azië. Zij zorgen voor de ontwikkeling van de projecten, de financiering, de opvolging van de bouw en nadien de uitbating van het systeem. Voor de bouw van het project kiezen ze altijd lokale professionele bouwfirma’s.

Heb je interesse om deel te nemen aan de winwinlening voor de financiering van hun zonnepaneelproject op de daken van een drukkerij in Kortrijk? Neem dan een kijkje op www.winwinner.be voor meer informatie.

2 reacties

aronjaco
" Winwinner" , ja , totdat de zaken verkeerd lopen. Ge krijgt 30% terug van uw inleg en anders 2 % opbrengst naast 2.5 % belastingkrediet ! Met wiens voeten wil men eigenlijk weeral spelen vraag ik mij dan af. Tommelein zal iets anders moeten uitvinden wil hij straks de CO2 normen halen.
Waarom kan ik bv. geen panelen op mijn dak leggen ten voordele van mijn buren , persoon die geen eigen geschikt dak heeft.
7/11/17 14:13 REAGEER
wildlife
Diene trommeltrein komt mij de strot uit (ex secretaris van de noordzee) heeft nu veel noten op zijn zang!! 10x erger dan trutselbuum. Heeft hij aandelen in de winst per geplaatst paneel mss? :-(
7/11/17 20:05 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels