Deel via

Tweede editie van Feest van Sinterklaas in ’t Kuipke Gent!

Vorig jaar stond het Gentse Kuipke helemaal op z’n kop tijdens de eerste editie van het Feest van Sinterklaas. De massale belangstelling en de vele positieve reacties dwongen organisator Benelive Entertainment om een vervolg te brengen op zondag 3 december 2017. Dan vindt opnieuw het Feest van Sinterklaas plaats in ’t Kuipke, dit keer met SUPERPIET, Sinterklaas, Ketnet-Held en Qmusic-presentatrice Maureen, en de voormalige K3-zangeres Kathleen Aerts.

Razend populair!

Wie er vorig jaar bij was, heeft niet lang gewacht om als eerste tickets te kopen voor het twee uur durende volksfeest. Ondertussen is al meer dan de helft van de tickets de deur uit gevlogen! Het Feest van Sinterklaas is een doldwaas volksfeest voor jong en oud in het centrum van Gent, want ’t Kuipke ligt centraal in de Gentse binnenstad. Enkel snelle beslissers slagen erin om de laatste tickets voor Het Feest van Sinterklaas op zondag 3 december om 14.00 uur te bestellen via www.teleticketservice.com of telefonisch op 070/345.345 (Max. €,30/Min).

SUPERPIET in een nieuw pak

pietpietpietMet de hulp van onder andere Bob de Bouwer en The Voice Kids-revelatie Zita, slaagde SUPERPIET er vorig jaar in om Sinterklaas met zijn teletijdmachine tijdig terug te halen, zodat het Feest van Sinterklaas toch nog kon doorgaan, waardoor jong en oud konden genieten van een meer dan geslaagd volksfeest. Dit jaar wordt er op zondag 3 december opnieuw feest gevierd met Sinterklaas en met de klungelachtige SUPERPIET, die meer dan waarschijnlijk opnieuw de pineut zal worden van het feest. ‘Over de inhoud van de voorstelling geven we nog niet te veel details prijs, maar SUPERPIET krijgt straks een nieuw pak, hij heeft nieuwe liedjes opgenomen en hij zal weer meer dan waarschijnlijk z’n kunstjes moeten bovenhalen om ervoor te zorgen dat Sinterklaas op tijd is op z’n eigen feest. De doldwaze avonturen en de prachtige show hebben vorig jaar goed gewerkt, want de belangstelling voor de nieuwe show is nu al enorm’, zegt Kris Bloemen van concertorganisator Benelive Entertainment.

Maureen

maureenNaast SUPERPIET en Sinterklaas, is het vooral ook uitkijken naar de aanwezigheid van Ketnet-held en Qmusic-presentatrice Maureen Vanherberghen, één van de muzikale gasten in de show. ‘Naast het presenteren en acteren, vind ik het nog steeds ontzettend fijn om op een podium te staan en te zingen. Ik doe dat bij de Ketnetband, maar ook als soloartieste geniet ik van de aanmoedigingen van het publiek. De voorbije maanden waren druk met mijn activiteiten als radiopresentatrice, maar ook met de opnames van de tweede Helden-film ‘Helden boven alles’, die nu in de bioscoopzalen te zien is. Ik kijk uit naar de komst van SUPERPIET en Sinterklaas, samen met de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Ik ben benieuwd of ik het voorbije jaar braaf genoeg ben geweest, want als dat het geval is, hoop ik dat Sinterklaas ook voor mij wat lekkers meebrengt naar ’t Kuipke. Dat zou tof zijn.’

Afscheid van Kathleen?

kathleenGoed nieuws voor de fans van voormalig K3-zangeres Kathleen Aerts, want net als vorig jaar komt zij helemaal naar Gent uit Zuid-Afrika. Daar woont ze sinds een drietal jaren samen met haar man Steven, hun twee kinderen en haar hulpbehoevende mama. ‘Ook al heeft ze het momenteel druk met het runnen van haar eigen reisbureau en met het schrijven van boeken, toch zijn de mensen haar nog lang niet vergeten. Acht jaar na het verlaten van K3, is Kathleen Aerts nog altijd razendpopulair en wordt ze door heel wat mensen een warm hart toegedragen. Kathleen scoorde solo met “Zumba Yade” én haar “Dag Sinterklaas”-cd, die ze een paar jaar geleden uitbracht. Kathleen hoort thuis op ons feest en we zijn blij dat ze er is, voor de tweede keer en hopelijk niet voor de laatste. Als we de media moeten geloven, wordt dit haar afscheidsronde van het podium, net voor haar 40ste verjaardag van volgend jaar. Laat het een extra motivatie zijn om Kathleen straks aan te moedigen als ze op het Feest van Sinterklaas-podium staat!’, klinkt het bij de organisatie.

Sinterklaas en SUPERPIET steunen de Diabetes Liga

De Sint is begaan met de 300 kinderen die jaarlijks de diagnose diabetes krijgen. Daarom schenkt hij dit jaar een deel van de opbrengst van de show aan het goede doel. Sint: ‘Het Sinterklaasfeest is een feest voor jong en oud en traditioneel horen daar veel zoetigheden bij. Hiermee omgaan als kind met diabetes is niet evident. Via de activiteiten van de Diabetes Liga, zoals kindervakanties, leren kinderen lotgenootjes kennen en leren ze onder begeleiding omgaan met hun ziekte. Ikzelf, Superpiet en Benelive, steunen dit goede werk van de Diabetes Liga en daarom gaat er per verkocht ticket 2 euro naar de Diabetes Liga.’

Lancering single ‘Te zoet voor mij’ Wereld Diabetes Dag

diabetesDaarnaast heeft SUPERPIET op 14 november, Wereld Diabetes Dag, de single ‘Jij bent te zoet voor mijgelanceerd, waarvan de helft van de digitale opbrengsten ook integraal wordt doorgestuurd naar de Diabetes Liga. ‘Het vrolijke liedje past bij het vrolijkste feest van het jaar: de komst van de Sint! Tegelijkertijd is de song een stille verwijzing naar kinderen die deze dag niet zorgeloos mee kunnen beleven: kinderen met diabetes. Hierbij plaats ik een warme oproep om massaal mee te dansen, zingen en springen op dit vrolijke liedje en zo het goede doel te steunen.

De SUPERPIET-single ‘Jij bent te zoet voor mij’ is digitaal beschikbaar op iTunes.

pietFeest van Sinterklaas

3 december 2017
't Kuipke, Gent

Tickets voor de tweede editie van het Feest van Sinterklaas, met SUPERPIET, Ketnet-held Maureen en Kathleen Aerts, kan je nu bestellen op www.teleticketservice.com, of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Meer info: www.feestvansinterklaas.be.

0 reacties

Login Registreer

  • Login met Facebook
  • Login met Google

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels