Deel via

Zo haal je meer uit je geld (zonder beleggingsspecialist te zijn)

De inflatie blijft ondanks een lichte daling aan de hoge kant. Dat betekent dat het leven duur is en dat je euro’s minder waard worden. Met de lage rente op spaarboekjes verliezen ook je spaarcenten ondertussen aan koopkracht. Je wordt dus armer.

Wat betekent dat concreet?

Meer dan de helft van de spaarrekeningen in ons land biedt een rente (basisrente + getrouwheidspremie) van amper 0,11% tot 0,20%. Als spaarcenten een jaarlijkse rente opleveren van 0,11 % en de prijzen datzelfde jaar stijgen met 2%, verliezen spaarders in reële termen 1,89%. Spaar je € 10.000, dan gaat daarvan € 189 gewoon in rook op. Je verliest eigenlijk geld door te sparen.

grafiek

Er is een alternatief: beleggen

Voor wie de gouden tijden van het spaarboekje – met intresten van 5% en meer – nog meegemaakt heeft, is dit een zure appel om doorheen te bijten. Zeker wanneer je hard gewerkt en gespaard hebt voor die reserve. Je moet dus op zoek naar een alternatief waarbij er ruimte is voor opwaarts potentieel, maar waarbij ook je mogelijke verliezen beperkt blijven. Dat kan … door te beleggen op de beurs. Dat geeft op langere termijn meestal grotere opbrengsten. Daartegenover staat natuurlijk wel een hoger risico.

Wist je dat je ook kan laten beleggen?

Heel wat mensen kampen met drempelvrees als het over de beurs gaat. Jij misschien ook. Omdat jij te weinig weet over de mogelijkheden en de daarmee verbonden risico’s. Of omdat je vindt dat het te veel tijd kost. Wie vroeger over een aanzienlijk vermogen beschikte, ging die kennis zoeken (en betalen) bij private bankers of persoonlijke beleggingsadviseurs. Het goede nieuws is dat je tegenwoordig ook al vanaf € 10.000 je geld door specialisten kan laten beleggen.

Bijvoorbeeld bij Binck

Als je kiest voor Laten Beleggen, gaat Binck voor jou aan de slag. Op basis van je persoonlijk beheerplan, dat kijkt naar je toekomstplannen, je financiële situatie, de termijn waarin je wilt beleggen en het risico dat je bereid bent te nemen, beleggen wij je kapitaal met oog voor groei en behoud. Let op, met deze dienst raden we een beleggershorizon van minstens 5 jaar aan.

Je profiteert van de actieve risicobeheersing

Binck probeert je risico zoveel mogelijk actief te beperken, dankzij de actieve risicobeheersing. Dat zit zo: Binck belegt je geld in aandelen en obligaties, telkens vervat in een fonds. Het aandelen- en het obligatiefonds functioneren als twee communicerende vaten.

  • Doen de financiële markten het goed? Dan gaat Binck je mogelijk rendement maximaliseren en zetten we meer in op het aandelenfonds.
  • Doen de financiële markten het minder, dan gaan we volop voor het behoud van je vermogen en beleggen we meer in obligaties.

Het kan voorkomen dat je geld voor 100% in het aandelenfonds belegd wordt. Het kan ook dat je belegging voor 100% in het obligatiefonds zit. Meestal zullen de percentages echter tussen deze twee uitersten schommelen, afgestemd op wat er op de financiële markten aan het gebeuren is.

Balans tussen risico en vooruitzicht op winst

Een goede balans tussen risico en opbrengsten staat centraal bij Laten Beleggen van Binck. Die risico’s zijn er uiteraard, het blijft tenslotte beleggen. Dat maakt dat de waarde van je portefeuille voor een groot deel afhangt van de ontwikkelingen op de financiële markten.

En de kosten?

Bij sommige banken zijn je kosten even onvoorspelbaar als je rendement. Bij Binck niet: je weet altijd duidelijk wát je betaalt, dankzij inzicht in alle kosten (in tegenstelling tot bij sommige andere banken). Bovendien betaal je niet veel. 

Naast de beheervergoeding toont Binck je ook duidelijk de andere (indirecte) kosten zoals transactiekosten en in- en uitstapkosten. Dankzij de fiscaal vriendelijke structuur betaal je bovendien geen beurstaks bij aan- en verkoop, noch dividendbelasting. Enkel de meerwaardebelasting van 30% op het obligatiefonds is van toepassing. Bij Binck betaal je dan ook altijd tussen de 0,85% en 1,65% op jaarbasis.

 

Bronnen: Het Laatste Nieuws, Binck.be

Ook jij kan laten beleggen door de experten van Binck

Met Laten Beleggen van Binck focus je op de combinatie van vermogensbehoud en -groei. Je hoeft bovendien zelf geen tijd of beurskennis te hebben.

binck

- Starten kan al vanaf € 10.000
- Experten maken de moeilijke keuzes voor jou
- Alles is gebaseerd op je persoonlijk beheerplan
- Zet je geld actief aan het werk (combinatie behoud en groei)
- Je kan 24/7 meekijken
- Transparante kosten en fiscaal vriendelijk

Interesse?

Kijk eens op binck.be of bel naar 03 303 31 12.

binckBinck is een online beleggingsplatform. Maar dan wel eentje met een menselijke aanpak. Deskundige medewerkers staan 6 dagen per week voor je klaar, van 8 tot 22 uur tijdens de week en op zaterdag van 10 tot 17 uur.

DISCLAIMER
Deze publicatie is enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. Ze mag in geen geval opgevat worden als fiscaal advies, persoonlijk beleggingsadvies of weergave van een individueel beheermandaat, noch als aanbod, aansporing of aanbeveling tot het uitvoeren van bepaalde beleggingen in hoofde van BinckBank. Laten Beleggen van Binck is een product binnen de dienstverlening vermogensbeheer met een minimale looptijd van 3 jaar en minimuminleg van € 10.000. Alvorens u toegang krijgt tot dit product zal BinckBank op basis van uw kennis en ervaring, uw voorkeuren en uw financiële situatie oordelen over de geschiktheid van de dienstverlening. BinckBank wijst u erop dat aan alle vormen van beleggen risico’s verbonden zijn. Hierbij geldt meestal dat een belegging met hoog verwacht rendement grote risico’s met zich meebrengt.

2 reacties

DGBel
Als beleggingsclub maken wij al heel wat jaren gebruik van BinckBank. Dat is een uitstekende keuze gebleken! Al onze leden kunnen online volgen wat onze portefeuille doet.
Wanneer je op je eentje moet beginnen met beleggen, is dat geen gemakkelijke klus.
Als je wel iets ziet in het beleggen in aandelen, maar je durft er niet goed in je eentje aan te beginnen, is een beleggersclub misschien een aantrekkelijk alternatief.
Je betaalt een intredesom die gebaseerd is op de waarde van de portefeuille op dat moment, gedeeld door het aantal leden en verder een maandelijkse inleg van € 50,-.
Wij komen maximum één keer per maand bij elkaar om de gang van zaken te bespreken en alle beslissingen worden op democratische wijze genomen.
Voor wie hierin is geïnteresseerd en woont in de omgeving van Roeselare, kan contact opnemen via beleggers@mail.be
31/10/17 12:08 REAGEER
Hugoo
Het hanteren van de slogan dat je van sparen armer wordt is zonder meer misdadig.
Uitgevonden door de banken om ons spaargeld te ontfutselen of er meer aan te verdienen.
Gedenk echter dat ook onze kinderen die slogan lezen en erdoor worden beïnvloed (wat waarschijnlijk ook de bedoeling is) en alzo gaan leven, niet wetend dat hun ouders het zover gebracht hebben door spaarzaam te zijn en te SPAREN !
14/11/17 11:56 REAGEER

Login Registreer

  • Login met Facebook
  • Login met Google

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels