Deel via

Beleggers blijven positief

De Belgische beleggers uiten zich in november nog positiever over de financiële markt dan in oktober. Vooral de technologiesector wint aan populariteit tegenover de vorige meting. Met een vierde plaats vorige maand, stijgt de beurslieveling naar de 2de plaats. Dat blijkt uit de Binck BeleggersBarometer van november.

Met een stand van 4,9 staat de barometer op de hoogste stand van het jaar (op een schaal van -10 tot +10). Voor de komende maand verwachten beleggers dat de Bel20 met 1,5% stijgt. Dat is 0,6% meer dan vorige maand.

De positieve berichtgeving rond Umicore de laatste tijd lijkt zijn vruchten af te werpen. Het aandeel staat op nummer 1 als beste koop deze maand, met zelfs een groei aan populariteit op 12,7% tegenover 9,0% bij de vorige meting. Solvay volgt als tweede en AB InBev deelt samen met bpost de 3de plaats als populairste aandeel om te kopen, gevolgd door GBL, Ackermans & van Haaren, ENGIE en ING Groep.

Ook als favoriet bij verkoop delen AB InBev en bpost diezelfde derde plaats. Bij verkoop maakt Colruyt plaats voor Proximus, dat deze maand stijgt naar nummer 1.


Meer informatie over beleggen vind je op de website van VFB, de Vlaamse Federatie van Beleggers: www.vfb.be.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels