Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 5 eieren
- 6 el plattekaas
- 150 ml halfvolle melk
- 100 gram shiitake paddenstoelen
- 50 gram zachte geitenkaas
- 1 prei
- 2 takjes salie
- zwarte peper
- scheutje olijfolie
Receptinformatie
Kooktijd: 20 minuten
Totale benodigde tijd: 25 minuten
Aantal personen: 2-4
Benodigdheden
quichevorm van circa 25 cm ø
koekenpan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de prei in dunne ringen.
- Snijd de paddenstoelen in dunne reepjes.
- Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan.
- Voeg de salie toe. Na enkele minuten voeg je de prei en paddenstoelen toe. Bak enkele minuten en draai dan het vuur uit.
- Bekleed je quichevorm met bladerdeeg.
- Verdeel het prei-paddenstoelenmengsel over het bladerdeeg.
- Kluts de eieren. Voeg melk en plattekaas toe en klop tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en verkruimel de geitenkaas er doorheen.
- Giet het eiermengsel over de prei en paddenstoelen.
- Bak in circa 20 minuten gaar. Check met een satéprikker of de quiche gaar is. De satéprikker zou er schoon uit moeten komen.
Tip: Heb je bladerdeeg over? Maak er blaadjes van en leg ze op de quiche voor een extra herfstig effect!
Nog inspiratie nodig?
Heb je al eens miniquiches klaargemaakt? Wat denk je van deze minitaartjes met broccoli en bosui? Of ben je op zoek naar een ander recept met paddenstoelen? Deze klassieker met kip in paddenstoelenroomsaus en puree is overheerlijk! Dit lekkere pastagerecht met zalm, prei en boerenkool is ook perfect voor een druilerige dag.
Auteur: Judith Pagrach
0 reacties