Deel via

Najaarsquiche met prei, paddenstoelen en geitenkaas

November 2017
Quiches zijn vaak zo makkelijk om te maken en iedereen is er dol op. Wat ook fijn is, is dat je de quiche zowel warm als koud kunt eten. Dus heb je restjes? Dan kun je die de volgende dag meenemen als lunch. Foodblogger Judith Pagrach maakte een najaarsquiche met herfstige groenten: prei en paddenstoelen. Voor extra smaak voegde ze salie en geitenkaas toe. Heerlijk!

Ingrediënten

  •  1 rol bladerdeeg
  •  5 eieren
  •  6 el plattekaas
  •  150 ml halfvolle melk
  •  100 gram shiitake paddenstoelen
  •  50 gram zachte geitenkaas
  •  1 prei
  •  2 takjes salie
  •  zwarte peper
  •  scheutje olijfolie

miniReceptinformatie

Kooktijd: 20 minuten
Totale benodigde tijd: 25 minuten
Aantal personen: 2-4

Benodigdheden

quichevorm van circa 25 cm ø
koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de prei in dunne ringen.
  3. Snijd de paddenstoelen in dunne reepjes.
  4. Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan.
  5. Voeg de salie toe. Na enkele minuten voeg je de prei en paddenstoelen toe. Bak enkele minuten en draai dan het vuur uit.
  6. Bekleed je quichevorm met bladerdeeg.
  7. Verdeel het prei-paddenstoelenmengsel over het bladerdeeg.
  8. Kluts de eieren. Voeg melk en plattekaas toe en klop tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en verkruimel de geitenkaas er doorheen.
  9. Giet het eiermengsel over de prei en paddenstoelen.
  10. Bak in circa 20 minuten gaar. Check met een satéprikker of de quiche gaar is. De satéprikker zou er schoon uit moeten komen.

Tip: Heb je bladerdeeg over? Maak er blaadjes van en leg ze op de quiche voor een extra herfstig effect!

Smakelijk!

kipNog inspiratie nodig?

Heb je al eens miniquiches klaargemaakt? Wat denk je van deze minitaartjes met broccoli en bosui? Of ben je op zoek naar een ander recept met paddenstoelen? Deze klassieker met kip in paddenstoelenroomsaus en puree is overheerlijk! Dit lekkere pastagerecht met zalm, prei en boerenkool is ook perfect voor een druilerige dag.

Auteur: Judith Pagrach

0 reacties

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels