Deel via

Vlaams ondernemersbloed: Bakker Boris

Wie dit tv-seizoen zijn krant of tv niet heeft dicht gelaten, heeft ongetwijfeld iets over Bake Off Vlaanderen gezien. Je weet wel, het Britse concept waarin tien van ’s lands beste amateurbakkers het tegen elkaar opnemen in een wekelijkse afvalrace. Een van de publiekslievelingen begint nu een eigen zaak: Bakker Boris!

Een lekker koekske bij je koffie, mag dat nog?

Een traditionele, ambachtelijke, artisanale (en nog van diezelfde termen) bakkerij waar alles wordt gemaakt zoals in de tijd van toen, met echte boter, echte chocolade, zelf bereide beslagen en echte bakkerspassie. Geen koude mixjes met water, Bakker Boris gaat voor traditie!

Een genetische voorliefde voor bakken

taartVan kindsbeen af mocht Boris helpen om broden, taarten en vele bladerdeegspecialiteiten te bakken in de oude houtoven van zijn grootvader. Zijn voorliefde voor bakken werd duidelijk genetisch doorgegeven! Door zijn sterke interesse voor alles wat met voeding te maken heeft, startte hij met de opleiding voedings- en dieetleer. Nadat hij zijn diploma van diëtist gehaald had, ging Boris nog een opleiding volgen tot ambachtelijke brood- en banketbakker, waarvoor hij met grote onderscheiding slaagde.

Een diëtist die toch suiker en vet promoot, is dat wel logisch? Absoluut, bakker Boris, die trouwens zelf bodybuilder is en erg op zijn voeding let, gelooft in de noodzaak van zondigen. Je moet nu niet elke dag pateekes eten, maar bij gelegenheid genieten van een zoetigheidje, hoort toch bij ons bestaan hier op aarde? Bovendien zijn dat vaak nog de weinige momenten waarop we de hele familie aan eenzelfde tafel krijgen. Krijg je het ook al gezellig warm vanbinnen?

Bij Bakker Boris kan je zowel via de online shop producten bestellen en laten leveren, of je kan ze zelf afhalen in de winkel. Ook voor een heerlijk dessertbuffet op een huwelijk of babyborrel kan je bij hen terecht, en op jaarmarkten of kerstmarkten zullen ze van de partij zijn. Daarnaast bieden ze workshops aan voor mensen die graag thuis willen leren bakken, en verkopen ze leuke bakboxen met de lekkerste recepten.

De echte bakkerij

bakkerborisBakker Boris heeft een echt bakatelier van een oude bakker gevonden, maar dat heeft een stevige opfrisbeurt nodig. Enkele nieuwigheden om ergonomischer en milieuvriendelijker te kunnen werken zijn ook meer dan welkom. Ze hebben al geïnvesteerd in nieuwe diepvriezers, koelkasten, een oven, rijskast en uitroltafel, maar ze willen dat nog verder uitbreiden. Ook aan de etalage is nog een heleboel werk. Verder willen ze ook weer artisanaal ijs op de markt brengen, en de enige echte frisko! Dat ijsje met een chocoladelaagje, verpakt in een zilverpapiertje, ken je dat nog? Die willen ze maken, maar de investering die daarvoor nodig is, is behoorlijk. Bakker Boris zoekt nog 50.000 euro om een goeie start te maken, en vertrouwt hiervoor op de winwinlening.

Geloof jij ook in een gezellige zondag met echte bokkenpootjes bij de koffie of een heerlijke ijsstronk met kerst? Dan kan je mee investeren in Bakker Boris via www.winwinner.be/KMO/Bakkerboris. Bakker Boris kan volop groeien, net als jouw spaargeld via deze formule.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels