Deel via

7 simpele stappen om het beste van elke dag te maken

Brenda berekende op haar 50ste verjaardag dat ze al ongeveer 18.250 dagen had geleefd. Ze hoopt om 80 jaar te worden, dat wil zeggen dat ze nog zo’n 10.950 dagen te leven heeft. Ze kan dus beter maar het beste maken van elke dag. Net als jij! Lifecoach Wim Annerel geeft je 7 tips om elke dag als een geschenk te beleven.

Omarm elke dag

calendar-first-month-anniversary-76344Ons leven is een reeks dagen, de ene na de andere. De zon komt op, de zon gaat onder, en komt weer op. En uiteindelijk wordt ons leven bepaald door de manier waarop we elke dag invullen.

Helaas over-leven de meeste mensen alleen maar. Ze doen weinig moeite om er het beste van te maken. De dagen komen en gaan. En veel ervan zijn verspild. Het klopt dat sommigen meer dagen in hun leven zullen krijgen dan anderen. Maar iedereen heeft déze dag gekregen. En daarom zouden we er het beste van moeten maken.

Zo ben ik begonnen om elke dag als een belangrijk cadeau te zien. Ik tracht elke dag afzonderlijk te omarmen en het potentieel ervan te ontdekken.

Hier zijn 7 eenvoudige stappen om het beste te maken van elke dag.

1. Wees echt aanwezig bij anderen

Stop dingen die je kunnen afleiden weg, engageer je volledig in een gesprek, stel vragen, geef tijd voor antwoorden, en kijk mensen aan als je met hen praat. Hun ogen onthullen meer dan hun woorden.

2. Doe één ding waar je van houdt

Er is meer in het leven dan je dagelijkse taken uitvoeren. Je hebt ook dromen, doelen en wensen. Je hebt een hobby waarvan je houdt en activiteiten die ervoor zorgen dat je echt het gevoel krijgt dat je lééft. Omarm die en doe elke dag iets waar je echt van houdt.

3. Eet voor energie

otnbijt

Ons voedsel wordt de brandstof waarmee ons lichaam werkt. Daarom is het verstandig om te zorgen voor de juiste brandstof bij elke maaltijd. Zo probeer ik bij het ontbijt telkens ook proteïnen te voorzien. Die zorgen voor fysieke en mentale energie.

4. Rust

Rust is even essentieel voor ons lichaam als voedsel, water en zuurstof. Elke dag en elke week heeft ons lichaam herstel nodig: plan dus ook rustmomenten. En voel je er niet schuldig over.

5. Voltooi één grote taak

We hebben allemaal projecten, taken … dingen die we moeten doen. En voor de meesten onder ons is onze to-dolijst langer dan wat we vandaag kunnen doen. Maar om het beste te maken van deze dag, kies je één groot ding van die lijst en dat doe je het eerst. Als je daarmee klaar bent, ga dan verder met het volgende.

meme6. Geef

De grootste vreugde in het leven ligt niet in het zelfzuchtig leven voor jezelf. Echte voldoening vind je in de momenten waarop je geeft aan anderen: een collega verder helpen, een kind begeleiden, vrijwillig je tijd of iets anders bijdragen. Of gewoon even bellen met een vriend(in) die graag iets hoort van jou.

7. Reset

Morgen is er opnieuw een dag met enorm veel potentieel en opportuniteiten. Het is heerlijk om die met een schone lei te starten. Plan daarom elke avond 10 minuten om fysieke en mentale rommel op te ruimen en ervoor te zorgen dat je ’s ochtends goed kan starten.

Vandaag is een van de mooiste cadeaus die we ooit kregen. Laat ons er het beste van maken en weigeren om ook maar één dag te verspillen.

Soms heb je ook eens een mindere dag, lees daarom deze 3 tips om jezelf uit een slechte dag te halen.

Auteur: Wim Annerel

1 reactie

wildlife
Gemakkelijker gezegd dan gedaan hè Annerel, niet vanzelfsprekend voor iedereen :-(
5/12/17 22:56 REAGEER

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels