Deel via

Hansi Hinterseer trakteert fans op nieuwe cd: ‘Für mich ist Gluck’

Dankzij z’n succesvolle carrière als skiër, ziet schlagerzanger Hansi Hinterseer er op z’n 63ste nog altijd even patent uit. Menig vrouw heeft nog steeds slapeloze nachten en zoete dromen als ze denkt aan haar idool: strak in ’t pak, wapperende blonde haren en een smeltende, instant glimlach om ‘u’ tegen te zeggen. Nu pakt hij uit met een nieuwe, schitterende cd!

Muzikaal exportproduct

Niemand had ooit gedacht dat Hansi Hintsereer na z’n indrukwekkende carrière op de latten als skiër en z’n succesvolle tijd als skicommentator ook nog eens zou meedraaien aan de absolute top van de internationale hitlijsten. De muzikale credits gaan naar muziekproducent Jack White die Hansi in 1993 te gast had op z’n verjaardagsfeestje. Hansi zou éénmalig iets zingen, maar White was dusdanig onder de indruk dat hij Hansi meesleurde naar een opnamestudio. We zijn ondertussen 23 jaar later en Hansi is nog steeds een van de beste Oostenrijkse muzikale exportproducten.

guckVoor Hansi begint aan een nieuwe Europese tournee, die hem op zaterdag 10 maart samen met zijn geliefde Tiroler Echo und Chor naar de Hasseltse Ethias Arena brengt, trakteert de immens populaire volkszanger zijn fans nog op een nieuwe single, Du bist ein Engel für Mich, én een nieuwe cd, Für mich ist Glück.‘Het thema en de melodie voor m’n nieuwe single had ik al lang in gedachte. “Du bist ein Engel für Mich” heeft iets engelachtigs. Ik zing over zorgeloze verliefdheid, betovering en verwondering. De song past perfect op mijn nieuwe cd “Für mich ist Glück”. De tekst heeft een persoonlijk karakter, hij plakt op m’n leven, maar is ook universeel, waardoor hij herkenbaar is voor al mijn fans.’ 

Met slechts een paar dagen verkoop op de teller, is Hansi er deze week in geslaagd om met z’n nieuwe cd meteen binnen te komen op #37 in de officiële Ultratop album 50. De 15 nieuwe titels op zijn nieuwe cd Für mich ist Glück krijgen veel applaus en waardering. Hansi: ‘Succes went nooit. Ik vind dat je als artiest moet blijven je best doen. Als ik een nieuwe cd maak, dan verplaats ik mij in de gedachten van mijn publiek. Ik wil hen benaderen met mijn muziek. Blijvende gevoelens en emoties overbrengen in liedjes die hen raken. Ik laat hen opgaan in hun dromen en die van mij. Elk liedje is een momentopname, maar komt recht uit m’n hart.’

Net als bij de vorige albums trekt Hansi met Für mich ist Glück de kaart van de verliefdheid, maar hij biedt de luisteraar ook een schouder aan om op te leunen in donkere tijden. Het gevoel van steun tot het weer beter gaat, wordt perfect weergegeven in het liedje I kann di nit vergess’n. Hansi speelt in op emotie met de ballade Angelo, dansbaar wordt het als je luistert naar Hast du Lust en Zu dir da ziagt’s mi hi, de opener van de nieuwe cd. Feest krijg je met Bella Italia en het verhaal van blind vertrouwen en verbonden zijn, komt aan bod in het prachtige Noch einmal in meine Arme.

Met de feestdagen voor de deur, hebben Hansi en Sonymusic een premiumeditie uitgewerkt van de nieuwe cd Für mich ist Glück. Hansi: ‘Sprookjes nemen mij mee naar mijn kindertijd. Ik weet nog goed dat ik bij m’n opa op schoot zat op de boerderij en dat hij mij sprookjes vertelde. Hij kon uren vertellen en ik luisterde geboeid naar zijn verhalen. Sprookjes zijn magie, maar ook een prettige vlucht uit de realiteit. Ik heb een aantal van die sprookjes ingesproken en die zijn toegevoegd aan de premiumeditie van mijn nieuwe cd. Ik heb mij bijzonder geamuseerd in de studio. Het inspreken heeft hevige emoties losgeweekt. Ik waande mij terug op het bankje, bij m’n opa. Ik hoop dat de mensen net zo enthousiast zijn als ik.’

Für mich is Glück

Het nieuwe Hansi Hinterseer-album Für mich ist Glück is fysiek te koop en digitaal beschikbaar, samen met de eerste single Du bist ein Engel für Mich.

Hansi stelt zijn nieuwe cd voor tijdens zijn Europese Tournee, die hem op zaterdag 10 maart 2018 met zijn Tiroler Echo und Chor naar de Hasseltse Ethias Arena brengt. Tickets bestel je online via www.teleticketservice.com of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

2 reacties

André
Mijn lievelings schlagerzanger Hansi . Mooie liedjes heeft die.
5/12/17 18:59 REAGEER
wildlife
Trakteren ???? Vult z'n zakken ja! Heb mij ooit in diens leven gedoken op internet Gèèn mooi mens, als zanger en opgemaakt, tja, indien je van die genre en look fan bent, go ahead, geef mij maar Semino Rossi, gèèn showgastje zoals die Johannes die z'n oude moeder weigert te kennen, na de leugens door z'n grootvader hem wijsgemaakt .
5/12/17 20:54 REAGEER

Login Registreer

  • Login met Facebook
  • Login met Google

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels