Deel via

Je gezicht spreekt boekdelen

December 2017
Wist jij al dat je onbewust je gezicht kan lezen? Ook al kan je zoals geen ander poker faces opzetten, toch zullen rimpeltjes en verkleuringen je ‘verraden’. Je gezicht toont namelijk ongewild aan de buitenwereld hoe het gesteld is met je fysieke en emotionele toestand. Healingcoach Isabelle Lambrecht somt enkele voorbeelden op van kwalen die van je gezicht af te lezen zouden zijn.

De ogen zijn de spiegels van de ziel

vrouwWe weten allemaal dat ogen nooit liegen. Ze tonen hoe iemand zich echt voelt, beter dan woorden dat kunnen. Iemand die wegkijkt, liegt of is bijzonder onzeker over zichzelf. De mond daarentegen is de uiting van de ziel. Een volle mond toont iemand die leeft, die durft te proeven en die zijn verlangens en wensen realiseert.

Het gezicht als kaart van je innerlijk

faceIn China spreekt men over facemapping. Ze hebben er namelijk ontdekt dat je gezicht een kaart is van je innerlijke organen en je emotionele beleving. Elk lijntje, elk vlekje of kleurverschil zou volgens de holistische visie gelinkt kunnen worden aan fysieke én emotionele problemen. Zo zouden de volgende kenmerken kunnen wijzen op de kwaaltjes of problemen eronder.

Donkere kringen of wallen onder de ogen:
– Fysiek: zwakke nieren, uitgeputte bijnieren, voedselallergie die leidt tot sinusitus. Vermijd beter cafeïne en alcohol. Een gelige schijn onder het linkeroog kan wijzen op hoge cholesterol of galstenen.

– Emotioneel: angsten, angstig oude emoties vasthouden, je gevoelens blokkeren, seksuele onzekerheid, relatieproblemen en hechtingsproblemen.

Horizontale lijnen op je voorhoofd:
– Fysiek: te veel suiker en de foute vetten eten.
– Emotioneel: je zorgen maken, je kwetsbaar voelen, gebrek aan eigenwaarde en vreugde.

Rode neus:
 Fysiek: hartzwakte, hoge bloeddruk, bloedsomloopproblemen, gebrekkige ijzeropname.
– Emotioneel: niet je ding durven te doen en te leven vanuit je hart, verplichtingen voor alles, zorgen en stress.

 Horizontale lijn op het topje van de neus:
– Fysiek: laag libido en/of allergieën.
– Emotioneel: gebrek aan overgave en acceptatie, niet durven je eigen neus te volgen.

Verticale lijn tussen de wenkbrauwen:
– Fysiek: rechts is een ‘boze lever’ die onderdrukt wordt, links is een probleem met de milt. Je eet te laat ‘s avonds, drinkt te veel alcohol, eet te vetrijk of hebt een voedselallergie. 
– Emotioneel: rechts is boosheid, woede, irritatie en onmacht die onuitgesproken blijft, links is onzekerheid, een allesomvattend verdriet, gebrek aan waardering.

Verkleuring of couperose op de wangen:
– Fysiek: slechte ijzeropname of foliumzuur, gebrekkige stofwisseling.
– Emotioneel: jezelf onvoldoende ruimte geven.

De rechterwang toont de staat van je longen. Bij rokers en mensen met allergieën zie je daar vaak gesprongen adertjes (couperose), wat wijst op een gebrek aan zuurstof. Is de linkerwang ontsiert met gezwollen aders en roodheid, dan zal de bloeddruk te hoog zijn door opgekropte woede of depressie.

Lachlijnen of kraaienpootjes naast de ogen:
– Fysiek: leverproblemen, een vingerwijzing naar diabetes of alvleesklieraandoeningen. 
– Emotioneel: levensvreugde (geen kwaaltje natuurlijk!).

Een diepe groef in de kin:
– Emotioneel: je staat graag in de belangstelling, krijgt graag aandacht, bent een manipulator, houdt van seksuele intimiteit.

Dubbele kin:
– Fysiek: zwakke schildklier en/of overgewicht.
– 
Emotioneel: onstabiel, zwartkijker, depressief.

Als jij een of meerdere van deze kenmerken hebt in je gezicht, betekent dat echter niet automatisch dat je ook aan een van deze kwaaltjes lijdt. De holistische visie legt er verbanden tussen, maar voor medisch advies raadpleeg je steeds het beste je arts!

Auteur: Isabelle Lambrecht

3 reacties

aronjaco
Ja , en Lombroso zei te kunnen zien aan de bouw van het hoofd of iemand een crimineel was .Dergelijke vooringenomenheid in het beoordelen van mensen , dat is compleet verleden tijd . Wat met een motorrijder die iedere dag in weer en wind die moto berijdt ?? Wat met de landbouwer die dag in dag uit het weer trotseert ?
Wat met dat huidtype dat zeer gevoelig is voor weersinvloeden ??
Dit zijn min noch meer gevaarlijke , vooringenomen visies. Dar kan men beter van wegblijven zo men enigszins wetenschappelijk gefundeerd wil overkomen. Wat mij betreft : gebuisd over de ganse lijn.
Het maskergezicht van een Parkinson zieke , dat heeft hij aan zichzelf te danken ..... da's ook nog zoiets.
Schoenmaker blijf bij uw leest en probeer niet mensen in groepjes te drukken.
Ikzelf ben op mijn gezicht gevallen en ik verloor daardoor mijn gezicht , ik had heel veel gezichtsverlies.
12/12/17 12:06 REAGEER
decock
Inderdaad, dit is gediplomeerde bullshit. Sprokkel wat alternatieve weetjes bijeen en iedereen vindt er wel iets in terug wat hij herkent. Naast je gezicht, kun je zo ook terecht bij je oren, je voeten, je geboortedatum, wat numeristiekr bla bla, enz.... Als je ze allemaal zou toepassen dan spreken ze ofwel mekaar tegen, ofwel ben je doodziek.
12/12/17 22:01 REAGEER
Sorry, maar voor mij is dit BULLSHIT, waar halen ze het?????????????????????? :-) :-)
12/12/17 23:26 REAGEER

Login Registreer

Isabelle Lambrecht

Bewustzijnscoach
Bewustzijnscoach
Isabelle Lambrecht is healer en bewustzijnscoach. Als hooggevoelige had zij meer dan 25 jaar last van fibromyalgie en CVS en een leven dat vierkant draaide. Haar ervaringen gebruikt ze nu om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen. www.zichtbaar.be.

Meer artikels van Isabelle Lambrecht

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels