Deel via

Deze slechte gewoonten ben je liever kwijt dan rijk

December 2017
Je gewoonten bepalen wie je bent. Sommige gewoonten belemmeren echter je vooruitgang of je geluk. Je wilt die waarschijnlijk graag opgeven, maar daar moet je natuurlijk wel zelf iets voor doen! Wim Annerel raadt je aan een lijstje te maken van die gewoonten die je uit je leven wil verwijderen. En daar werk van te maken. Tijd voor goede voornemens?

Top 7 van gewoonten die je beter kwijtraakt:

1. Je eigenwaarde van anderen laten afhangen

Natuurlijk is het vaak interessant om de mening van iemand anders te horen. Maar je mag je eigenwaarde niet laten afhangen van wat anderen denken van jou. Weet dat enkel jij controle hebt over je leven en dat jij je eigen beslissingen neemt. Leef je leven niet zoals anderen het willen.

silly2. Te serieus zijn

Breng luchtigheid in je leven. Neem jezelf niet te serieus. Glimlach meer in plaats van te fronsen. Hier vind je nog 40 dingen die je kan doen om gelukkiger te zijn.

3. Negatieve zelfspraak

Beslis om milder te zijn voor jezelf terwijl je actie onderneemt. Laat dat negatieve stemmetje achterwege dat jou voortdurend naar beneden haalt als je eens een fout maakt.

4. Streven naar perfectie

Het hoeft niét perfect te zijn, als je maar actie onderneemt. Perfectionisten vinden het moeilijk om vooruit te komen, omdat ze vaak verlamd raken door de angst om te falen. Weet dat het oké is om verder te gaan, ook al is iets niet perfect. Het is beter om actie te ondernemen en desnoods onderweg nog iets aan te passen.

no5. Anderen altijd behagen

Door op vragen van anderen altijd ‘ja’ te antwoorden om hen een plezier te doen, doe je jezelf geen plezier. Begin met je eigen tijd te waarderen door ook eens ‘neen’ te zeggen. Mensen zullen jou nog altijd respecteren als je een keer ‘neen’ zegt. Ook jij hebt tijd nodig om je batterijen weer op te laden.

6. Stress overwaarderen

Nog al te veel worden mensen die ‘gestresseerd’ zijn, daar net om bewonderd. Wablieft? Het gaat soms zelfs zo ver dat mensen denken dat je niet hard genoeg werkt als je niet gestresseerd bent! Dat is echte nonsens. Je hoeft stijf te staan van de stress om iets te bereiken in je werk en je leven. Heel wat superpresteerders zijn net rustig en aangenaam in de omgang. Heb je toch regelmatig last van te veel zenuwen? Dan vind je hier een methode tegen stress en zorgen.

duim7. Negatieve mensen dulden

Negatieve mensen zijn als vampieren die al de goede energie uit jou zuigen. Je raakt erdoor vermoeid, en dat maakt het moeilijk om productief te zijn. Neem daarom afstand van de negatieve mensen in je leven en omring je met positieve vrienden, buren, collega’s en familieleden, die jou wél inspireren en helpen om je doelen te bereiken.

Een makkelijke actiestap is alvast bovenstaande tips te delen met je omgeving: hoe meer je familieleden, vrienden en collega’s zelf ook deze slechte gewoonten kwijtraken, hoe beter voor jou. Veel succes!

Auteur: Wim Annerel

1 reactie

Mooi zo : AMEN
19/12/17 19:54 REAGEER

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels