Deel via

Stralend het nieuwe jaar in: tips voor elegante feestmake-up

Tijdens de feestdagen willen we er allemaal feestelijk uitzien. Net zoals we ons huis mooi versieren in de kerstperiode, willen we ook graag onszelf extra mooi maken. Maar hoe staat het met jouw make-uptalenten? Twijfel je eraan of je zelf in staat bent om mooie feestmake-up aan te brengen? Dankzij deze praktische tips zal je er stralend uitzien!

Breng altijd eerst primer aan!

Primer? Je hebt misschien nog niet gehoord van dat handige cosmeticaproduct, maar het kan een wereld van verschil maken. De term ken je allicht wel uit de schilderswereld. Een schilder brengt eerst primer aan als onderlaag om oneffenheden in de muren te bedekken, zodat hij daarna de verf mooi egaal kan aanbrengen. Dat is precies wat primer als make-upproduct ook doet. Primer aanbrengen op je gezicht is dus de perfecte eerste stap van je make-upritueel. Zeker voor de rijpere huid met fijne lijntjes en rimpeltjes is het onmisbaar.

Jongere uitstraling met vloeibare foundation

based-texture-1142094_640Dankzij een goede primer kun je vervolgens de foundation mooier aanbrengen. Je huid ziet er meteen egaler uit, alsof de fijne lijntjes en rimpeltjes zijn vervaagd! Let wel: voor de oudere huid gebruik je liever geen poederfoundation, maar wel een vloeibare foundation. Poeder kan namelijk gemakkelijk in de fijne lijntjes, rimpels en diepere huidplooien kruipen en gaan klonteren. Het is vooral geschikt voor mensen met een vette huid. De oudere huid is doorgaans droger; in dat geval kan een crèmige foundation net helpen om de huid er jonger en beter gehydrateerd uit te laten zien. Poeder maakt doffer en crème geeft juist een frissere glans!

Het is bovendien niet altijd nodig om je hele gezicht te bedekken met foundation. Breng alleen een lichte en luchtige vloeibare foundation aan op de delen van je gezicht waar het echt nodig is. Zo voorkom je dat het lijkt alsof je een masker draagt.  Eventuele oneffenheden als roodheden of pigmentvlekjes kun je ook camoufleren met een vloeibare concealer die je op deze plekjes dept.

Glitter en glans? Of toch liever niet?

makeup-1514026_640_1Tijdens de feestdagen zie je overal glitters. Oudere dames letten daar beter een beetje mee op. Make-upproducten als highlighters en oogschaduw met glitters bestaan uit kleine glitterende deeltjes die gemakkelijk samenklonteren in rimpels en huidplooien. Hiermee accentueer je ze dus al snel. Gelukkig zijn er alternatieven die voor een net zo feestelijke uitstraling zorgen. Zo kun je voor een stralende look een frisse kleur blush kiezen. Denk aan kleuren als roze of perzik. Vermijd beige en terracottakleurige blush, omdat je daar je huid grauwer mee maakt. Let op: breng blush alleen aan op je jukbeenderen en niet op de appeltjes van je wangen!

Maak blikvangers van je ogen 

oogDe juiste oogmake-up kan wonderen doen voor je uitstraling. We helpen je op weg met enkele belangrijke tips waarmee je van je ogen de blikvangers van je gelaat kunt maken. Zoals hierboven al vermeld, laten we glittermake-up achterwege. Matte oogschaduw is veel mooier voor de rijpere huid! Kies een kleur oogschaduw die bij je past. Zorg dat je hiervan twee tinten hebt: een donkere en een iets lichtere tint. De donkere kleur breng je aan in de arcadeboog. Hierdoor lijken je ogen groter. De lichte kleur breng je aan op je oogleden en onder je wenkbrauwen.

Let op: niet aan je wenkbrauwen trekken als je oogmake-up aanbrengt. Veel mensen doen dat, maar dat is niet logisch, want zo loop je ook niet de hele dag rond. Breng de make-up in dunne laagjes aan, dan gaat het zich niet ophopen in lijntjes en plooitjes.

Bovendien kan je door al dat getrek aan je huid juist rimpeltjes in de hand werken! Om je blik verder te openen, breng je alleen eyeliner en mascara aan op je bovenste wimperrand en wimpers. Door je op de bovenkant van je oog te richten, lift je als het ware je gezicht met de make-up.

Focus op je wenkbrauwen

Als er één onderdeel is van je gezicht dat bepalend is voor je uitstraling, dan zijn dat wel je wenkbrauwen. Met het ouder worden willen onze wenkbrauwen wel eens uitdunnen. Haartjes groeien niet meer terug en we krijgen de wenkbrauwen niet meer mooi in vorm. Daar bestaan goede oplossingen voor, zoals wenkbrauwextensions, microblading en henna brows. Met deze behandelwijzen kun je ook op latere leeftijd prachtige wenkbrauwen creëren, die er natuurlijk uitzien. Het mooie hiervan is, dat je er lange tijd geen omkijken meer naar hebt. Vraag eens naar de mogelijkheden bij een erkende schoonheidsspecialiste. Mooi gevormde en volle wenkbrauwen kunnen je gezicht meer expressie en een frissere aanblik geven!

Lippen om te zoenen

potloodBij feestelijke make-up denken veel mensen meteen aan mooie felrode lipstick. Rode lipstick kan eigenlijk altijd en staat chique. Ook bij 50-plussers? Ja, maar er zijn wel een aantal aandachtspunten. Ga niet voor een té donkerrode kleur. Donkere kleuren laten je lippen namelijk kleiner lijken. Daarnaast kan de lipmake-up bij 50-plussers sneller uitlopen in de rimpeltjes rond de mond. Dat voorkom je door je lippen eerst met een lippotlood te kleuren, om vervolgens een lipstick in dezelfde kleur eroverheen aan te brengen. Vind je felrood toch een beetje té? Dan zijn subtielere kleuren als koraal, roodroze en perzik ook een goede keuze!

Auteur: Wellness Academie

1 reactie

wildlife
Make-up oftewel van je voorgevel 'n schilderij maken......deze moeten aan de muur hangen. Mooie vrouwen hebben dit niet nodig, is iets om de natuur 'n handje te helpen, ja. De kunst van goede make-up is, het zijn zonder het opvalt (discreet) zo geleerd tijdens mijn opleiding. Vandaag de dag lijkt het meer op plamuursel is vulgair, ordinair etc :-) :-) :-) MVG Nicky
27/12/17 00:11 REAGEER

Login Registreer

Wellness Academie

Wellness Academie is een vooraanstaand opleidingsinstituut binnen de wellness en beauty branche en biedt opleidingen en cursussen aan op diverse campussen in België en Nederland. Wellness Academie staat voor kwaliteit, toegankelijkheid, praktijkgerichtheid en betaalbaarheid. Elk jaar bereiden we duizenden studenten voor op een carrière binnen de bloeiende wellness en beauty branche. Doordat Wellness Academie is aangesloten bij de belangrijkste beroepsverenigingen in België en Nederland kunnen studenten rekenen op een erkend diploma. Voor meer informatie zie: Wellness Academie

Meer artikels van Wellness Academie

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels