Deel via

De 10 favoriete aandelen voor 2018 van een beleggingsspecialist

Mijn 10 favoriete aandelen voor 2018 

Danny Reweghs, strateeg van het beleggingsblad Inside Beleggen, trakteert de leden van de Vlaamse Federatie van Beleggers op zijn tien favoriete aandelen voor 2018. In het januarinummer van de Gids voor de Beste Belegger, dat helemaal in het teken staat van beleggingsjaar 2018, vinden de leden van de VFB de tips, mooi gespreid over 5 Belgische en 5 internationale favorieten. De ervaren beleggingsspecialist verwacht in 2018 wel een stevige correctie en hij legt ook uit wat volgens hem de beleggingsthema’s worden. Maar sowieso mag dat niet verhinderen om in de markt te blijven met de aandelen waarin je het meest gelooft. Dat zijn: 

  1. AB InBev: de voorbije 2 jaar presteerde het aandeel bijna 30 procent minder dan de BEL20-index en ook opvallend 20 procent minder dan de Stoxx600 Food & Beverages index. We denken dat de integratie van SABMiller voor verdere margeverbetering zal zorgen en voor een koersherstel na 2 à 3 magere jaren.

  2. Agfa-Gevaert: is voor ons mogelijk het m&a-verhaal van 2018. De afsplitsing van het kroonjuweel (divisie IT-toepassingen voor medische beeldvorming) en daaropvolgende waarschijnlijke verkoop moet de echte waarde van de groep naar boven brengen. 

  3. Argen-x: het Gentse biotechbedrijf ontpopt zich steeds meer tot een van de meest beloftevolle in ons land. Amerikaanse investeerders zijn dol op het aandeel. Ondanks al een schitterende koersprestatie zien we nog koerspotentieel na de erg gunstige klinische resultaten voor ARGX-113 (molecule tegen auto-immuunziekten).

  4. Cameco: het aandeel heeft niet weten te scoren in 2017 zodat we het in de favorietenlijst houden voor 2018. De recent aangekondigde productiebeperking door de grootse uraniumproducent  Kazatomprom doet ons het beste hopen voor 2018. 

  5. Goldcorp: goud kon ons maar matig bekoren in 2017. Dat gaat volgens ons sterk veranderen in 2018. De crash van het ‘virtuele’ of ‘nieuwe’ goud (bitcoin & co) zal de aandacht opnieuw op het ‘echte’ goud vestigen. Goldcorp is de meest achtergebleven en goedkoopste onder de grote goudmijnen.   

  6. McEwen Mining: de link met Goldcorp is dat de huidige CEO en referentie-aandeelhouder Robert McEwen van Goldcorp een succesverhaal heeft gemaakt.  Een goudmijnaandeel met een enorme hefboom op een verdere stijging van de goudprijs. 

  7. Mithra Pharmaceuticals: kon geen doorbraak forceren in 2017. Dat zal veranderen in 2018. Als de resultaten voor Donesta (menopauze; fase II) en Estelle (anticonceptiepil; fase III) gunstig zijn, dan moeten we in principe een heel ander koerspeil zien in de loop van 2018 dan de voorgaande jaren.

  8. Mosaic: schromelijk achtergebleven landbouwwaarde. We zien deze gigant in fosfaten en kaliumhoudende meststoffen in de loop van 2018 wegkomen van de laagste niveaus van de voorbije 10 jaar.

  9. Schlumberger: absolute topkwaliteit in de oliedienstensector. Sector zwaar geleden en is totaal nog niet het herstel van de olieprijs in de tweede jaarhelft van 2017 gevolgd. Dat biedt fraaie herstelkansen in 2018.

  10. Thrombogenics: liet in 2017 terug tekenen van leven met Novartis-deal en ondanks stopzetten rekrutering voor molecule THR-409. In 2018 zou het Leuvense biotechbedrijf verder uit de as moeten herrijzen dankzij goede fase II-resultaten voor anti plgf-middel THR-317 en het naar de kliniek brengen in de eerste jaarhelft van THR-149 en THR-687.

 

Lees meer via www.vfb.be

 

1 reactie

Quotes4ever
nice information
26/09/18 09:14 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels