Deel via

Dit waren jullie 10 favoriete artikels van 2017!

Nu het nieuwe jaar is aangebroken, blikken we even terug op de artikels die in 2017 in SenNet Magazine zijn verschenen. We doen ons uiterste best om jullie de interessantste info voor te schotelen, en hopen dat we daar ook het afgelopen jaar in geslaagd zijn! Dit lijstje toont alvast de 10 populairste artikels van 2017. Zo kan je ze nog eens opnieuw lezen!

Nummer 10:

200 jaar Parkinson: een mens zoals iedereen

In 2017 is het 200 jaar geleden dat dokter James Parkinson zijn beroemd werk ‘An Essay on the Shaking Palsy’ schreef over de ziekte die nu zijn naam draagt. Deze ‘verjaardag’ is voor de Vlaamse Parkinson Liga het perfecte moment om de aandoening onder de aandacht te brengen. Er heerst nog steeds een verkeerd beeld over Parkinson, namelijk eentje van ‘bevende oude mannetjes’, maar het is veel meer dan dat. Lut Moereels, ondervoorzitter van de Liga en zelf Parkinsonpatiënte, licht toe.

19.403 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

9

Nummer 9:

Seksualiteit bij ouderen: het taboe eindelijk doorbroken?

In onze maatschappelijke beeldvorming lijken seksualiteit en intimiteit nog te vaak louter voorbehouden voor jonge en actieve mensen. De gedachte dat ook ouderen verliefd worden of hun liefde bekrachtigen, werd lang verdrongen. Peter Catthoor van Familiehulp vertelt hoe zijn organisatie dit taboe mee helpt te doorbreken.

19.677 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

8

Nummer 8:

Wees op je hoede voor sociale hackers

De meeste computergebruikers zijn vooral bezorgd over virussen en hackers. Antivirussoftware kan al een boel kopzorgen besparen, maar de meeste hackers gaan erg subtiel te werk. Ze misbruiken de zwakheden van de mens: vertrouwen, goedgelovigheid en angst. Daarom wordt het dan ook ‘sociaal hacken’ genoemd. Walid van BEEGO bespreekt de meest voorkomende vorm, ‘phishing’, en wat je kan doen om jezelf te beschermen.

20.419 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

9

Nummer 7:

Vakantiefoto's en familiekiekjes stapelen zich op, wat nu?

Waar moet je heen met alle foto’s op je computer, smartphone of camera? Meestal heb je overal wel wat foto’s staan, die bovendien heel wat geheugen van je toestellen in beslag nemen. En wat als je computer crasht of je je smartphone kwijtspeelt? Ben je dan al je dierbare foto’s van de kleinkinderen kwijt? Lars van BEEGO bespreekt een aantal mogelijkheden om je fotobibliotheek te organiseren, elk met zijn voor- en nadelen.

22.001 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

7

Nummer 6:

Tips voor een bevredigende seksuele relatie: zorg voor prikkels

Goede seks is voor de meeste koppels een belangrijk gegeven in hun relatie. Vrijen brengt niet alleen seksuele, maar ook emotionele bevrediging en het brengt je als koppel dichter bij elkaar, het versterkt de intimiteit. Volgens de schrijvers van het onlangs verschenen boek ‘Seks!’ zijn de ingrediënten van een bevredigend seksleven stimulus, context en communicatie. Seksuologe Ilse Reynders gaat deze week dieper in op de stimuli.

23.530 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens terug!

6

Nummer 5:

Het spaarboekje brengt niets meer op. Je geld afhalen dan maar?

Wat gebeurt er met ons spaarboekje? Het brengt niets meer op. Moet ik het geld dan maar afhalen? Ik heb geen interesse in het beleggen van mijn spaargeld.

29.283 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens terug!

5

Nummer 4:

10 redenen waarom kurkuma goed voor je is

Kurkuma is een kruid met uitzonderlijk heilzame eigenschappen. Als krachtige antioxidant beschermt het vooral tegen ontstekingen. Die kunnen overal in je lichaam voorkomen en spelen een belangrijke rol bij vele ziektes en aandoeningen. Je hebt vast al van kurkuma gehoord in de apotheek of natuurwinkel. Misschien gebruik je het vaak in de keuken? Helaas doet het kruid niet meer dan je eten een vrolijke kleur en lekkere smaak geven. Om van de heilzame werking te kunnen genieten, is die concentratie te laag en denk je beter aan voedingssupplementen.

30.696 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens terug!

4

Nummer 3:

Ongewenste haartjes op je gezicht? Hoe verwijder je ze?

Dames en gezichtsbeharing? Je hoeft je er zeker niet voor te schamen, want alle vrouwen hebben gezichtsbeharing. Vaak zijn dat zachte donshaartjes die je niet tot nauwelijks opmerkt. Na de menopauze kunnen die haartjes echter opvallender worden; ze worden donkerder en stugger. Daar willen de meeste vrouwen graag vanaf! Maar hoe onthaar je de rijpere gezichtshuid?

31.056 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens terug!

3

Nummer 2:

Nieuwe erfrechtelijke regels: wat verandert er?

Op 1 september werd de hervorming van het erfrecht gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dat mocht wel, want de wet was al meer dan 200 jaar lang niet meer aangepast. De huidige maatschappij ziet er niet meer uit zoals in de tijd van Napoleon, waardoor ingrijpende veranderingen meer dan welkom waren. De nieuwe regels zijn afgestemd op de diverse gezinssituaties van vandaag en geven de erflater meer vrijheid. Vermogensbeheerder Wim Knops van Bellatrix Asset Management vat de krachtlijnen van de nieuwe wet samen.

43.129 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens terug!

1

Nummer 1:

Wist je dat je zonder geld komt te zitten als je partner overlijdt?

Weinig mensen weten dat wanneer je partner overlijdt, dat dan ook jouw persoonlijke (!) bankrekeningen zullen worden geblokkeerd door de bank in afwachting van de erfenis, die maanden op zich kan laten wachten. Ben je hierop voorbereid? Wij geven enkele tips mee.

55.640 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens terug!

2

Bedankt, lieve lezers! We wensen jullie ook in 2018 heel veel lees- en surfplezier!

Heb jij een suggestie voor een leuk thema in SenNet Magazine? Of wil je meer te weten komen over een bepaald onderwerp? Laat het ons gerust weten via redactie@sennetmagazine.be. Wie weet lees je er dan binnenkort meer over in je favoriete magazine!

 

1 reactie

wildlife
Mooi toch, jullie hebben je best gedaan, doe zo voort :-) :-) :-) nog meer leuks in 2018 aub
3/01/18 03:30 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels