Deel via

Hallo, met wie spreek ik? Bizarre telefoontjes onder de loep

Heb je al eens meegemaakt dat je telefoon rinkelt, maar dat het dan muisstil blijft als je opneemt? Waarschijnlijk heeft die persoon het verkeerde nummer gekozen, of word je per ongeluk opgebeld. Maar wat als dat nu eens niet het geval is? Wat als iemand je echt wilt spreken, maar niet kan? Carl Bries neemt enkele vreemde telefoontjes onder de loep.

JFK Caller

Op 22 november 1963 om 10u ’s ochtends kreeg een telefoniste uit Californië een oproep binnen. Aan de andere kant van de lijn beweerde een vrouw dat Kennedy tien minuten later zou sterven en ‘dat de regering in vlammen zal opgaan’. Wanneer de telefoniste om meer uitleg vroeg, stamelde de vrouw steeds dezelfde woorden: ‘thermostaat, reostaat, heostaat’, minutenlang na elkaar om dan uiteindelijk op te hangen.

operator_1

Zeer vreemd, moet de telefoniste gedacht hebben. Ze schonk er verder geen aandacht meer aan omdat het wellicht om een of andere slechte grap ging. Dat veranderde echter toen ze tien minuten later opnieuw telefoon kreeg van diezelfde vrouw. Deze keer was de boodschap dat de president om 10u30 zou vermoord worden. Daarna werd er gewoon terug opgehangen. Was dat nu een grap of niet? Het zou snel blijken, want om exact 10u30 (12u30 in Dallas) werd John F. Kennedy neergeschoten. De voorspelling van de vrouw was uitgekomen.

De telefoniste was natuurlijk erg geschrokken van wat ze had meegemaakt en belde de politie. Er werd een onderzoek gestart, maar toch werd er niks concreets gevonden. Tot op 28 november 1963 het lichaam werd gevonden van een zekere Karyn Kupcinet, een actrice die enkele gastrollen had gespeeld in films en tv-series. De avond voor haar dood was ze nog gaan dineren met enkele bevriende acteurs, die later beweerden dat Kupcinet zich erg raar had gedragen. Zo zou ze de hele tijd met haar eten hebben zitten spelen en nauwelijks een hap hebben genomen van haar pasta. Ze moet ook verteld hebben dat ze ’s morgens een baby voor haar appartement had gevonden in een kartonnen doos. Erg vreemd allemaal. Na het etentje zou ze nog een freelance schrijver over de vloer krijgen.

jfkDe dag nadien werd Kupcinet dood teruggevonden in haar appartement. Ze lag naakt op haar bed en volgens de wetsdokter was ze gestorven aan een overdosis. Volgens haar moeder was ze echter vermoord. Maar waarom dan wel? Daarop kon auteur Penn Jones wel een antwoord op geven. Volgens Jones was Kupcinet de mysterieuze beller die de dood van JFK voorspelde. Hiervoor zijn nooit concrete bewijzen gevonden, maar Jones beweerde dat gehoord te hebben van enkele zeer intieme relaties van Kupcinet. Het zou echter wel kunnen verklaren waarom zij zes dagen na JFK het leven liet, en waarom de moeder geloofde dat ze vermoord was. Penn Jones haalde zelfs nog een ander argument naar boven: Kupcinet was tijdens haar jeugd bevriend met Lee Harvey Oswald, de vermoedelijke moordenaar van Kennedy. Ligt daar de link tussen de aanslag en de actrice? Wist zij via haar vroegere vriend wat er te gebeuren stond? En was haar telefoontje een laatste wanhoopspoging om de president te redden?

Pittig detail: de wagen van de Kennedy’s werd opgehouden door een dolle menigte, waardoor die vertraging had opgelopen. Normaal gesproken zou de auto de fatale plek kruisen om … 12u10 plaatselijke tijd, ofwel 10u10 in Californië. Juist, het eerste tijdstip dat door de mysterieuze beller was doorgegeven.

Casie Nicole

visOp 10 april 1990 voer Billie Jo Neesmith, een visser uit Georgia, met zijn broer en enkele vrienden uit om te gaan vissen op hun boot de Casie Nicole. Het zou een leuk tripje van enkele dagen worden, maar helaas liep het anders af. Op de tweede dag van hun trip zaten ze in vrij diep water, maar hun boot leek niet echt stabiel te varen. Al vrij snel bleek de boot lek te zijn. Nathan Neesmith probeerde de boot in veiligheid te brengen, terwijl Billie Jo en de twee anderen in de reddingssloep waren gestapt om zo terug aan land te geraken. Zo werden de vrienden van mekaar gescheiden. Wanneer ze bijna uit het zicht waren verdwenen, zag Nathan nog net een mysterieus vrachtschip in de richting van de reddingssloep varen. Daarna was hij te ver weg om nog iets te kunnen zien. Uiteindelijk was Nathan de enige die veilig en wel het land bereikt had. Van de anderen was geen spoor meer te bekennen.

Verschillende pogingen om de vermisten terug te vinden, bleven vruchteloos. Kapitein Billie Jo Neesmith, Keith Wilkes en Franklin Brantley werden nooit teruggevonden. Wat is er met hen gebeurd? Zijn ze verdronken nadat hun reddingsbootje lek was geslagen? Zijn ze afgedwaald richting de oceaan? Of werden ze opgepikt door de verkeerde mensen? Niemand die een antwoord leek te kunnen geven, maar enkele maanden na de feiten gebeurde er iets heel bizar.

callDe families van Neesmith, Wilkes en Brantley kregen allemaal vreemde telefoontjes van iemand die Spaans sprak met af en toe een woordje gebrekkig Engels. Deze persoon beloofde dat hij hun vermiste familieleden veilig en wel zou terugbrengen. Helaas kwam de man zijn belofte niet na. Wie was hij? Volgens Nathan Neesmith was het een matroos van het geheimzinnige vrachtschip dat hij nog had gezien op het moment dat hij zijn broer en vrienden uit het oog verloor. Zou dat kunnen betekenen dat zij gevangen waren genomen door gangsters op het schip? Niemand die het ooit zal kunnen zeggen.

Charles Peck

De geheimzinnigste oproep kwam echter van een man genaamd Charles Peck. Een doodgewone man, onbekend bij het grote publiek, maar volgens kenners draait de controversieelste telefoonoproep ooit rond hem.

Charles Peck, een vertegenwoordiger, was op 12 september 2008 op weg naar een volgende klant. Omdat de firma zich niet ver van het station bevond, nam Peck de trein. Een fatale vergissing, zo bleek. Want op die dag crashte de trein, met heel wat doden tot gevolg. Eén van de lichamen die als laatste uit het wrak werden gehaald, was dat van Peck. Later onderzoek bevestigde dat Peck, die zich vlakbij de plaats van impact bevond, op slag dood moet zijn geweest. En daar wringt nu net het schoentje.

treinDe berging van de lichamen had een volledige dag en nacht in beslag genomen. Omdat Peck één van de laatst gevonden slachtoffers was, had zijn lichaam dus de hele nacht nog in de trein gelegen. Maar die nacht kregen al zijn naasten nog één telefoontje van hem. Toen ze opnamen, hoorden ze niets. Toch hadden ze allemaal het gevoel iemand aan de lijn te hebben. Charles Peck was toen echter al uren overleden en zijn gsm zat nog in zijn broekzak, helemaal verpletterd trouwens, toen ze hem gevonden hadden. Hoe was dat dan mogelijk? Niemand van de speurders die hiervoor een verklaring kon geven. Volgens sommigen was het echter simpel: Peck had hen allemaal nog opgebeld van in de hemel. Een theorie die door de familie van Peck werd geloofd. Toegegeven, het is allemaal heel bizar. Is het mogelijk dat iemand van aan de overkant zijn geliefden op onze wereld heeft bereikt? Zo ja, dan moet dat een unieke gebeurtenis zijn in onze geschiedenis. Tegenspreken wil ik dat zeker niet doen. Daarvoor zijn er geen weerlegbare gegevens. Misschien kan dit velen onder ons hoop geven dat er inderdaad nog een leven is na de dood. En dat we onze geliefden wellicht op een dag ooit nog eens gaan terugzien.

Auteur: Carl Bries

5 reacties

yolande
kan goed zijn, maar de telefoontjes die ik lang kreeg, waren steeds of men sprak met Mevr. x, hun naam was onverstaanbaar gemompel, dus dan leg ik steevast zo vlug mogelijk in, ik praat niet met mensen die hun niet bekend willen maken, een vreemde taal uitbazelen of verkoop willen doen via tel. en dat heb ik al dikwijls voor gehad tot ik een oplossing kreeg dat je veel kan laten blokkeren, zeker al voor verkoop,dus dat is al een pak minder nu......en hijgers, of andere pipo's spijtig maar die meld ik, en dat ze het op de centrale dan maar blokkeren, want dat nummer, als je uur en datum doorgeeft kan opgezocht worden hoor, maar men moet er tijd voor willen maken.
2/01/18 12:40 REAGEER
Cyper
Ik krijg vaak telefoontjes van mensen die zichzelf in het Engels bekend maken als "dit is ..... van Microsoft corporations, wij willen u waarschuwen dat er iets mis is met uw computer...." dat zijn oplichters die je geld willen aftroggelen. Ik scheld hen dan in mijn beste Engels de huid vol en gooi de telefoon neer.
Melden doe ik niet. Dit soort deugnieten bellen altijd met een ontraceerbare telefoon, dus dat heeft geen zin. Gewoon laten horen dat je niet zo dom bent om in hun val te trappen: als genoeg mensen dat doen, geven ze het vanzelf wel op.
Microsoft belt je nooit ongevraagd op, en niemand kan van op afstand weten of er iets met jouw computer aan de hand is of niet.
Dus als iemand dat beweert, nooit geloven!
2/01/18 18:01 REAGEER
WillyDeJongh
Als ik zo'n persoon aan de lijn krijg met een zeer lawaaierige ruimte op de achtergrond ga ik naar mijn kast met klankinstrumenten en laat een luid metaalachtig geluid naar de andere zijde vertrekken.
3/01/18 00:03 REAGEER
WillyDeJongh
Wij kregen geen telefoon toen een lieve vriendin 's nachts om 03.00 uur stierf, maar er was wel een luide knal te horen waar we wakker van werden, ook bij enkele vrienden en vriendinnen was een wakker makend geluid te horen terwijl er toch kilometers afstand waren tussen haar en ons onderling.
3/01/18 00:00 REAGEER
wildlife
Ik heb 'n geheim nr, mijn toestel dient om op te bellen, niet om gebeld te worden. Mijn nr hebben diegenen die het nodig hebben, meer niet, maar toch, soms achtergrond geluid, of er is 'n gebral... de deze haakt in. Gebeurd dat ze willen weten of je thuis ben? Callcenters ook al, hoe ze aan het nr raken, geen idee, ik heb mijn methode, vraag hun nr en zeg dat ik terug zal bellen # drukken en inleggen. Ook 'n goeie, zij bellen, leg de hoorn ernaast, na 'n poos haak ik terug in, het is toch op hun kosten. Nu de clou, heb 'n fluitje en dan twiettttt, die bellen nooit meer op, och arme hun oortjes, slecht karakter niet,Iemand die zich vergist, gebeurd, heb het zelf ook al eens voor. We excuseren ons, en wensen 'n fijne dag MVG Nicky
3/01/18 04:02 REAGEER

Login Registreer

Carl Bries

Mysteriekenner
Mysteriekenner
Carl Bries (1983) is een sociaal werker uit de Kempen met een passie voor mysteries over heel de wereld. Hij neemt in zijn vrije tijd allerhande mysteries, waar (bewust) weinig over gesproken wordt, onder de loep. Het is aan jou om samen met hem deze mysteries te ontrafelen of ze te laten voor wat ze zijn.

Meer artikels van Carl Bries

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels