Deel via

‘Niet’ jij je leven aan elkaar? Dan kan je niet genieten!

Hoe vaak per dag gebruik jij de woorden 'niet' en 'moeten'? Het zijn woorden die op het eerste gezicht onschuldig lijken, maar die jou en anderen kunnen belemmeren te zijn wie jullie echt zijn. Healingcoach Isabelle Lambrecht hecht belang aan positieve communicatie zodat ze ten volle van het leven kan genieten.

Reuzegrote nietjesmachine

Gek hoezeer de mens probeert om zichzelf te-niet te doen. Afgelopen zomer lag ik heerlijk in de zon te genieten toen de volgende gelukzalige gedachte door mijn hoofd ging: dat is toch niet te doen, zo zalig dat het hier is.

white-male-1992574_640Terwijl ik nietsvermoedend aan het genieten was, voelde ik plots mijn innerlijke gids schudden van het lachen. Onmiddellijk schoot me een beeld te binnen van een hand die op een reuzegrote nietjesmachine aan het kloppen was. Bam! Bam! Bam!

Ik snapte de vingerwijzing direct die mijn innerlijke gids me op liefdevolle humoristische wijze aanreikte. Het is namelijk een van mijn stokpaardjes om mezelf, familie en klanten bewust te maken van een positieve mindset en om te leren communiceren op een opbouwende manier.

Belangrijk hierbij en een van de dingen waar ik graag op ‘hamer’, is altijd het vermijden van de woorden ‘niet’ en ‘moeten’.

Het te-niet-doen van wat we willen

Ik probeer er een gewoonte van te maken zo bewust mogelijk te leven en te communiceren. Zo geef ik mezelf ook regelmatig opdrachten, de laatste weken gaf ik mezelf bijvoorbeeld de extra opdracht alert te zijn op het gebruik van ‘niet’ en ‘moeten’. Het is altijd leuk om jezelf uit te dagen. Wat ik wel merkte, was dat ik tijdens momenten van rust en ontspanning minder bewust was en zelfs domweg terugviel in oude patronen. Ik schrok dan ook dat ik me tijdens mijn fijne genietende momenten ‘bezondigde’ aan het woord ‘niet’.

Hoe ingebakken zit dat wel niet in ons, dacht ik verder. En bam! Daar was het weer, deze contradictorische of duale verwoording.

girl-474126_640Wel en niet, dan is het resultaat toch nul? Als ik die lijn doortrek, denk ik te mogen stellen dat we een groot deel van de tijd onszelf onbewust te-niet-doen, neutraliseren.

Het toont heel scherp hoe wij, onze huidige beschaving, ook tenietgedaan zijn als kind. Hoe we als kind geleerd hebben dat ‘niet’ het toverwoord is: ‘Nee, dat mag je niet doen/niet zeggen/niet voelen ...’ We waren er wel, maar we mochten niet onszelf zijn. 

Je bent hier wel, jij uniek mooi wezen!

Hoezeer er ook geprobeerd geweest is om je er niet te laten zijn of om je om te vormen tot iets/iemand anders, het was enkel je lichaamsbewustzijn (ego-mind) dat beïnvloedbaar was door de andere ego’s. Weet, onthoud, dat je innerlijke kern, je unieke wezen onaantastbaar en 100% intact is en op je wacht.

'Niet' is zonder macht en zonder impact

De kern is er altijd, die kan je niet negeren. Zo heeft een zin bijvoorbeeld altijd een kernwoord, en het is dat dat zich tot expressie of tastbare manifestatie zal brengen. Vandaar het grote belang van je bewoordingen.

Voorbeeld:Ik wil niet meer lijden’ = essentie is ‘lijden’, je stuurt dus de boodschap de ether in om je meer lijden te bezorgen.

Voorbeeld:Ik wil meer vreugde’ = essentie is ‘vreugde’, je stuurt dus de boodschap de ether in om je meer vreugde te bezorgen. Of zoals moeder Theresa antwoordde op de vraag of ze ook tegen oorlog was: ‘Ik ben voor vrede’.

Van tenietdoen naar genieten evolueren

handjesDe nietjesmachine uit mijn zomergedachte staat ook symbool voor de levensstroom, die neutraal is en pas werkt als jij, mens, spil van je leven, je uit. Je uiting (in woord of beeld) is de symbolische hand die een klap geeft op de nietjesmachine. Telkens jij iets zegt of denkt, bam, is het vastgelegd in je leven en zal het iets zichtbaar maken. De vraag is natuurlijk of jij de energie van het tenietdoen gebruikt of de energie van het genieten.

Hoe zit het in jouw leven? Neutraliseer jij ook je eigen leven door steeds weer het woord ‘niet’ te gebruiken in de meeste van je zinnen? Wat wil jij echt en kan je dat al positief verwoorden?

Auteur: Isabelle Lambrecht

1 reactie

LilyOfFlanders
Isabelle Lambrecht hooggevoelig ????
Een “healer” die dieren eet ????
Volgens haar heeft ze dat nodig om haar “healings” te kunnen doen ?! Terwijl wij de angst en pijn van het DNA van de dieren in ons lichaam opnemen als we hun vlees eten !

Dikke bullshit !
9/01/18 11:16 REAGEER

Login Registreer

Isabelle Lambrecht

Healer
Healer
Isabelle Lambrecht is healer en life coach. Als hooggevoelige had zij meer dan 25 jaar last van fibromyalgie en CVS en een leven dat vierkant draaide. Haar ervaringen gebruikt ze nu om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen als life coach en via workshops www.isahealing.eu.

Meer artikels van Isabelle Lambrecht

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels