Deel via

‘The King’ Elvis Presley zou op 8 januari 83 geworden zijn

Meer dan 40 jaar na z’n overlijden blijft The King één van de populairste en best verdienende artiesten. Zijn muziek wordt ontdekt door jongeren en herontdekt door de fans van weleer. Net als vorig jaar loopt het opnieuw storm voor The Elvis Concert, een muzikaal eerbetoon aan Elvis, gebracht door de beste Elvis Tribute Artist: Dwight Icenhower (35). Hij zorgt voor een wereldprimeur, en jij kan er nog bij zijn!

Elvis’ vriend Jim Murray komt mee naar ons land!

Elvis high res 1968 (1)Suspicious Minds, Blue Suede Shoes, Love Me Tender ... Zo kunnen we nog een tijdje doorgaan met bekende Elvis Presley-hits op te sommen. Allemaal zitten ze in ons collectief geheugen. The King was met een straatlengte voorsprong een van de grootste live-artiesten aller tijden én een van de meest invloedrijke muzikanten ooit. Zijn nummers worden nog steeds massaal gedownload en gestreamed. The Elvis Concert neemt je mee naar de tijd dat The King regeerde over de podia en dat de hele wereld in de ban was van Elvis. ‘Dit is het dichtste dat je geraakt bij The King als je naar dit concert komt kijken’, blokletterde een kwaliteitskrant een paar jaar geleden, en ze gooide er nog een viersterrenrecensie bovenop. Hét succes is de 35-jarige Dwight Icenhower, die bekend staat als de beste Elvis Tribute Artist ter wereld. Dwight won al vier keer op rij de titel ‘The World’s Best Elvis’, waarvoor hij ook een mooie cheque en een pak prestige kreeg. ‘Zelfs de mensen die met Elvis werkten, zijn verrast wanneer ze Dwight op het podium bezig zien en horen. Zijn enorme uitstraling, passie en authenticiteit maken hem uniek. Dwight doet niet alsof. Hij is geen imitator, maar wel een artiest die een mooi eerbetoon brengt aan The King. Voor Dwight is er maar één Elvis, daar is hij fan van en die held huldigt hij tijdens The Elvis Concert op gepaste wijze’, klinkt het in de omgeving van de zanger.

In dit filmpje kan je hem al aan het werk zien:

Naast Dwight tekenen ook de vrienden van Elvis present op het muzikale feestje. Drummer Bob Lanning, die samenwerkte met Elvis in Las Vegas en die te horen is op de originele versies van The Wonder Of You, C.C. Rider en Polk Salad Annie komt in mei mee naar Brugge en Antwerpen. Een primeur voor beide concerten is ook de aanwezigheid van Jim Murray. Die maakte destijds deel uit van de vocale groep The Imperials. Toen Elvis zijn comeback maakte, werkte Jim met hem samen. Zo is hij te zien in de populaire concertfilm Elvis – That’s The Way It Is (1970). ‘Elvis hoorde Jim graag evangelische liedjes zingen. Ze vonden dat zo plezant dat ze na hun concerten nog bleven doorzingen’, zegt Elvis-kenner Arjan Deelen. Jim en Dwight hebben inmiddels beslist om tijdens hun concerten ook enkele van Elvis’ favoriete gospels te zingen, zoals Sweet Sweet Spirit en How Great Thou Art.

‘De Belgen zijn nog altijd zot van Elvis Presley, waardoor de vraag naar concertkaartjes het aanbod begint te overstijgen. Er zijn nog plaatsen voor de concerten in  de Antwerpse Stadsschouwburg op 12 mei en in het Concertgebouw in Brugge op 13 mei 2018, op voorwaarde dat je snel je tickets bestelt. Het wordt een onvergetelijke avond, of zoals in de woorden van Elvis' album uit 1959: “A Date With Elvis"!’

The Elvis Concert

Op 12 mei staat The Elvis Concert in de Antwerpse Stadsschouwburg en op 13 mei speelt het gezelschap in het Concertgebouw in Brugge. 'Het best niet te lang wachten als je het bejubelde The Elvis Concert wil meemaken. Reserveer tijdig je tickets want de optredens mét Elvis-legende Jim Murray blijven beperkt tot deze data’, zegt organisator House of Entertainment.

1 reactie

wildlife
Nooit fan van geweest ********
10/01/18 23:34 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels