Deel via

6 eenvoudige gewoontes van mensen zonder stress

Heb jij veel last van stress? Het zijn niet enkel de grote beslissingen en uitdagingen in je leven, zoals je loopbaan, relaties, geld en gezondheid, die je stress kunnen bezorgen. Elke dag kunnen er probleempjes de kop opsteken waar je je onnodig druk om maakt. Om je stress onder controle te houden, somt lifecoach Wim Annerel zes kleine gewoontes op die een groot verschil kunnen maken.

female-865110_6401. Schrijf het allemaal op

Gebruik je brein voor betere dingen dan te onthouden wat je nog moet doen. Je geest is vaak als een lekke emmer. Schrijf dus al je grootse ideeën, inzichten en gedachten op voor je ze kwijtraakt en voeg wat je moet doen toe aan een to-dolijst.

2. Een ding per keer

Je behaalt veel betere resultaten en je voelt je beter en minder gestresseerd als je maar één ding per keer doet. Probeer dus niet te multitasken, maar start je dag met de belangrijkste taak en werk door tot ze is afgewerkt. Daarna ga je verder met de volgende taak.

3. Vraag in plaats van te veronderstellen

Gedachten lezen is niet simpel: stel dus vragen en communiceer. Dat helpt je om nodeloze conflicten en misverstanden te verminderen, want je verspilt er tijd en energie door.

stress-2902537_6404. Maak van een mug geen olifant 

Als er iets vervelends gebeurt dat je stress bezorgt, vraag je dan af: hoe belangrijk is dit in mijn leven? Vergeleken met alles wat al is gebeurd en kan gebeuren, hoe erg is dit? Is het iets dat de rest van mijn leven beïnvloedt? Is het tijdelijk? Vaak is het dat. Zet het dus in perspectief, en maak van een mug geen olifant.

5. Bepaal grenzen voor je dag en je week

Om werktijd waarbij je volledig gefocust bent in balans te brengen met relaxtijd, heb je grenzen nodig. Zo kan je een start- en stoptijd voor je werk bepalen. Ook doorheen de dag kan je pauzemomenten inplannen om scherp te blijven. Ga dan even weg van je werkplek en doe iets helemaal anders, zoals een luchtje scheppen.

6. Haal gewoon adem

Voel je stress, lukt iets niet, of pieker je over het verleden of de toekomst? Doe dan enkele minuten buikademhaling en focus enkel op de lucht die je in- en uitademt. Dat kalmeert je lichaam en brengt je geest terug naar het hier en nu.

Ontdek hier een techniek die slechts 60 seconden vraagt en die je dag onmiddellijk verbetert. 

Welke van deze gewoontes ga jij uitproberen? Of zijn er nog andere die voor jou werken? Laat het weten in het reactieveld hieronder.

Auteur: Wim Annerel

2 reacties

wildlife
Ben te oud om met stress te leven, voor hetgeen ik nog rond moet lopen....... kalmpjes aan, ik jaag me niet op, en laat het niet toe :-)
16/01/18 20:54 REAGEER
jacquelinevanmulders
pieker constant over het verleden. eenzaamheid is vreselijk. Anti depressieven helpen niet veel
en als men wil afkikken is het nog erger vooral de ontwenningsverschijnselen, beven en zweten.
14/08/18 17:46 REAGEER

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels