Deel via

Dé hits uit de bekendste musicals met live-orkest en straffe cast!

Een wervelend spektakel, waarin een gelauwerd ensemble met de strafste musicalstemmen van Vlaanderen en Nederland de grootste hits uit de bekendste en meest geliefde musicals brengt; dat is wat Music Hall tussen 23 en 25 februari 2018 presenteert in Stadsschouwburg Antwerpen met ’The Best of Musicals'. Bestel nu je tickets voor dit niet te missen spektakel!

The Best of Musicals

Het lijstje aan musicals waaruit wereldhits voortvloeiden, of die nummers voortbrachten die ondertussen tot het collectieve muzikale geheugen behoren, oogt behoorlijk impressionant. 

Evita: Don’t Cry For Me Argentina,
Mamma Mia!: Dancing Queen,
Les Misérables: Bring Him Home,
Grease: Greased Lightning,
The Phantom of the Opera: The Music of the Night,
Cats: Memory,
Jersey Boys: Oh What A Night,
Jekyll & Hyde: This is The Moment,
Frozen: Let It Go, …

Deze en nog veel meer absolute classics uit je favoriete musicals, gebracht door een live-orkest en een indrukwekkende cast met o.a. Hans Peter Janssens, Deborah De Ridder, Marleen van der Loo, Sven Tummeleer, Charlotte Campion, Reuben De Boel, Christophe Coenegrachts, Fleur Brusselmans, Jervin Weckx en Elke Buyle, zullen zorgen voor een onvergetelijke en overweldigende aaneenschakeling van hoogtepunten. 

Met Hans Peter Janssens pakt Music Hall in deze productie uit met de absolute top van de Belgische musicalwereld. Een beknopt overzicht van zijn carrière, maakt meer dan duidelijk waarom hij in binnen- en buitenland beschouwd wordt als de vaandeldrager van de Belgische musical.

Hans Peter Janssens

Na zijn studies aan de conservatoria van Brugge en Gent, de Guildhall School of Music and Drama in Londen, en de Music Academy of the West in Santa Barbara (USA), vertolkte Hans Peter Janssens de rol van de Graalridder in Wagners Parsifal bij de Vlaamse Opera. Daarna toerde hij twee jaar door Engeland met de English Touring Opera met o.a. de titelrol in Don Giovanni (Mozart), Guglielmo in Cosi fan tutte (Mozart) en Sid in Albert Herring (Britten). Hij was er ook te zien als Demetrius in A Midsummer Night’s Dream (Britten).

muscialLater debuteerde Hans Peter bij de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in musicals als Man van La Mancha (padre), Jesus Christ Superstar (priester), Chess (Anatoly), Sacco & Vanzetti (Vanzetti), Jekyll & Hyde (Dr. Jekyll en Mr. Hyde) en Follies (Ben). Eind jaren ‘90 speelde hij de rollen van Valjean in Les Misérables en de Phantom in The Phantom of the Opera, allebei producties van Music Hall. Andere hoofdrollen voor Music Hall zijn Dracula in Dracula, Bill Sykes in Oliver!, Graaf von Krolock in Dans der Vampieren en Juan Peron in Evita.

Hans Peter speelde ook zes jaar lang de rollen van Valjean en Javert in de Londense productie van Les Misérables. Hij is de enige acteur die in Londen voor beide hoofdrollen als eerste castlid werd gevraagd. Hij was te zien in drie producties van Joop van den Ende Theaterproducties: The Phantom of the Opera (Phantom en Raoul), Tarzan (Korchak), en Aspects of Love (George).

Hij werd onderscheiden met de Vlaamse Musicalaward voor Beste Mannelijke Hoofdrol (‘Dracula’). Andere onderscheidingen waren o.a. de 'Prix d’espoir' op het Concours International de Chant Clermont-Ferrand (F), de ‘Haec Olim Prijs’, ‘Gazet van Antwerpen persoonlijkheid van het jaar’ ,‘Golden Exclusief ‘ en de ‘Musicalprijs Bijzondere Verdienste’ voor zijn gehele carrière.

BestofMusicals_A2_DEF_LRThe Best of Musicals 

 

23, 24 en 25 februari in de Stadsschouwburg Antwerpen

Tickets & info The Best of Musicalswww.musichall.be

Binnenkort wordt de rest van het ensemble en de volledige lijst met nummers die gebracht zullen worden, bekendgemaakt!

 

Een productie van Music Hall TS, gerealiseerd met de steun van de Tax-Sheltermaatregel van de Belgische federale overheid.

 

1 reactie

wildlife
Geen geld te besteden , en verspillen aan zulke frivoliteiten
16/01/18 20:56 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels