Deel via

Opgelet: deze beautyfouten laten je ouder lijken dan je bent!

January 2018
Vraag jij je wel eens af: ‘Kan dit nog wel op mijn leeftijd?’ Gelukkig bestaan er geen standaardregels voor wat wel en niet kan. Het belangrijkste is dat je make-up en kleding kiest die bij je natuurlijke kleuren (haarkleur en huidskleur), lichaamsvorm en persoonlijke stijl past. Maar je wilt er natuurlijk niet ouder uitzien dan je bent. Let daarom op de volgende 5 aandachtspuntjes!

Leeftijd speelt een ondergeschikte rol

De boodschap die we je hier willen meegeven, is dat make-up, kapsels en kleding bij jou moeten passen. Je leeftijd vormt een onderdeel van jou, maar is niet bepalend voor wat wel en niet kan. Natuurlijk zijn er wel een aantal schoonheidsfoutjes die ervoor kunnen zorgen dat je er ouder uitziet. Om stijlvol door het leven te kunnen gaan en mooi ouder te worden, willen we je hier behoeden voor die beautyfoutjes. Vaak gaat het om kleine details die tot een bepaalde leeftijd geen probleem waren, maar waar je met het ouder worden toch beter even op kunt letten. We hebben enkele van die beautyfouten hier voor je op een rij gezet.

1. Zwarte kleding kan toch altijd? Toch niet!

brooke-cagle-61293

Veel mensen denken dat zwarte kleding altijd een goede keuze is. Het is een kleur die voor bijna elke gelegenheid geschikt is en het geeft vaak zelfs een chique uitstraling. Bovendien weet iedereen dat zwart afkleedt. Kortom, zwart kan altijd! Toch niet! Wat veel mensen niet beseffen, is dat zwart je ouder laat lijken. De zwarte kleur reflecteert namelijk in je gelaat, waardoor net extra nadruk wordt gelegd op donkere kleuren; de schaduw onder je kin, onder je ogen en ook de lijntjes en rimpels in je gezicht worden opvallender. Het zorgt voor een vermoeide uitstraling.

2. Zwarte mascara en eyeliner

Je leest toch overal dat je door de nadruk te leggen op je oogmake-up de aandacht van de rest van je gezicht afleidt, in dit geval van de lijntjes, rimpels en pigmentvlekken? De meeste mensen denken dan meteen aan zwarte mascara en eyeliner. Dat kan in bepaalde gevallen voor een mooie oogopslag zorgen. Toch is zwarte mascara een minder goede keus voor wie al een dagje ouder is. De zwarte kleur geeft namelijk een hardere uitstraling. Ook is het niet verstandig om donkere lijnen rond je hele oog te trekken. Hiermee ‘sluit’ je als het ware je ogen, waardoor ze er kleiner uitzien en het lijkt alsof je ogen gaan hangen. Voor een liftend effect kun je beter met zachtere kleuren het accent leggen op je bovenste ooglid.

3. Plukken aan je wenkbrauwen

daniel-apodaca-400006

Blijf op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in beautyland. Dunne geëpileerde wenkbrauwen zijn lange tijd in de mode geweest, maar zijn nu helemaal ‘uit’. Wie mee wil zijn met de tijd, zorgt voor mooie volle wenkbrauwen. Stop dus met plukken aan je wenkbrauwen! Als je dat wel blijft doen, bestaat trouwens het risico dat de haartjes op den duur niet meer teruggroeien en je kale plekken krijgt in je wenkbrauwen. Heb je van nature geen volle wenkbrauwen of heb je al last van kale plekken, dan zijn er vandaag de dag allerlei goede oplossingen, zoals microblading en wenkbrauwextensions. Dat zijn twee behandelwijzen waarmee mooie en natuurlijk ogende wenkbrauwen worden gecreëerd.

4. Je haar te donker verven

Ben je gewend om je haren altijd donker te verven? Vanaf een bepaalde leeftijd kan dat tegen je gaan werken. Een te donkere haarkleur kan je immers een harde uitdrukking geven, die je er ouder doet uitzien. Dat komt omdat het contrast tussen de haarkleur en de vaak bleker en dunner wordende huid te groot wordt. Door een lichtere tint te kiezen, krijgt je gezicht een zachtere uitstraling en vallen rimpels en oneffenheden van de huid juist minder op. Denk ook aan je wenkbrauwen! Je mag best je wenkbrauwen bijkleuren met wenkbrauwverf of een wenkbrauwpotlood, zeker nu volle wenkbrauwen ‘in’ zijn, maar ook hiervoor geldt dat ze niet té donker mogen zijn.

Tip: combineer een wenkbrauwpotlood in een kleur die een tint lichter is dan je natuurlijke kleur met een wenkbrauwpotlood in een kleur die overeenkomt met je natuurlijke kleur.

5. Wijdere kleding prima, maar vormloze niet!

bodyAls je ouder wordt, worden de lichaamsvormen minder strak en misschien zitten er hier en daar wat grammetjes meer dan voorheen. De neiging is dan groot om wijdere kleding te kopen om het een en ander te camoufleren. Daar is niets mis mee, als je maar niet voor vormloze jasjes, blazers en blouses gaat! Bij vormloze kleding, die te wijd en te lang is, zal het camouflerende effect tenietgedaan worden. Dit soort kleding geeft je namelijk een zwaardere uitstraling! Laat je eens adviseren door een stijlconsulent over welke pasvorm bij jouw lichaamsvormen past, zodat je kleding met een mooie, passende snit kunt aanschaffen.

Auteur: Wellness Academie

3 reacties

Hugoo
Om een lang verhaal kort te maken: Zie er niet uit als een nonneke...
23/01/18 16:52 REAGEER
IDD, niet als 'n non, maar.......? ( te jong willen uitzien is ook geen optie hoor) ;-) Nicky
23/01/18 23:16 REAGEER
solly
Ik vind toch dat men door op enkele details te letten er beter kunt voorkomen ;vooral wat de kledij betreft ;Ook de uitdrukking in de ogen zegt heel veel .....
24/01/18 17:44 REAGEER

Login Registreer

Wellness Academie

Wellness Academie is een vooraanstaand opleidingsinstituut binnen de wellness en beauty branche en biedt opleidingen en cursussen aan op diverse campussen in België en Nederland. Wellness Academie staat voor kwaliteit, toegankelijkheid, praktijkgerichtheid en betaalbaarheid. Elk jaar bereiden we duizenden studenten voor op een carrière binnen de bloeiende wellness en beauty branche. Doordat Wellness Academie is aangesloten bij de belangrijkste beroepsverenigingen in België en Nederland kunnen studenten rekenen op een erkend diploma. Voor meer informatie zie: Wellness Academie

Meer artikels van Wellness Academie

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels