Deel via

Vlaams ondernemersbloed: W-Festival

January 2018
Wat begon als een ‘probeersel’ van muziekliefhebber Erik De Ridder, is twee jaar later uitgegroeid tot hét (enige) Belgische muziekfestival met grote namen uit de wereld van de synth pop en new wave. Met trots stelt hij je het W-Festival voor, dat dit jaar al toe is aan zijn derde editie. Vier dagen topamusement voor de kinderen van de jaren 80 en, waarom niet, de jaren 90!

Fans van new wave en synth pop, verenigt u!

We schrijven 2016. Voor het vierde jaar op rij werd het Automotive Luxury Event georganiseerd, een event van de automotive vakbladen van de uitgeverij van Erik De Ridder en zijn team. Dit mini-autosalon, vond plaats in ‘den Brandewijn’ in het landelijke Wortegem-Petegem, een café-restaurant met enkele hectaren weiland eromheen.

Erik kreeg het idee om de tijdelijke infrastructuur van het event nadien te laten staan tot de dinsdag erop. Hij wilde namelijk op dezelfde plek een kleinschalig muziekfestival organiseren met enkele gekende en minder gekende groepen uit de jaren 80. Met onder andere Marc Almond (Soft Cell) en Alphaville op de affiche lokte het festival meteen maar liefst 2.200 bezoekers. Niet slecht voor een ‘probeersel’ op een dinsdag!

wfestGemotiveerd door dit succes en op vraag van de festivalgangers, besloot het team het aantal groepen in een tweede editie op te drijven en het aantal festivaldagen van een naar drie op te trekken. Met die plannen in het vooruitzicht moest er natuurlijk op zoek gegaan worden naar een nieuwe locatie, met meer plaats voor parking, kampeermogelijkheid en uiteraard voor het podium en het ongetwijfeld groeiend aantal festivalgangers. En dat dat aantal is gegroeid, zullen we geweten hebben! In plaats van het verwachte aantal van 8.000, kreeg het festival niet minder dan 16.500 bezoekers over de vloer! Het nieuwe concept met de mooie line-up van klinkende namen als Human League, Anne Clark, Front 242 en vele andere iconen uit de jaren 80, was een schot in de roos. De lovende kritieken op Facebook en in de pers zijn daar absoluut het bewijs van! Ook de nieuwe locatie, Airport Amougies in Kluisbergen, bleek een uitstekende keuze.  

Knaller van formaat

De derde editie van dit intussen zeer populaire feest van de new wave & synth pop belooft de voorgaande edities alvast te overtreffen: in 2018 zal je tussen 16 en 19 augustus vier dagen lang uit de bol kunnen gaan aan twee podia!

Het is duidelijk dat het W-Festival de wind in de zeilen heeft. Een stijgende trend die Erik De Ridder en zijn team vastberaden willen aanhouden de komende jaren. Erik verduidelijkt:

wfest1‘Het W-Festival toont een enorme groeicurve dankzij een uitmuntende en enthousiaste achterban uit binnen- en buitenland. Stilstaan was voor ons geen optie, ook al hebben we het achter de schermen uiteraard niet makkelijk om alles bol te werken. Dit is tenslotte nog altijd het werk van een vrij bescheiden ploeg en een klein bedrijf, aangesterkt door een bataljon bijzondere vrijwilligers én leveranciers die ons financieel ondersteunen. Zonder al deze support zou dit niet mogelijk zijn! Vanaf 2018 kondigen we trots een nieuwe vaste set-up aan van W-Fest: twee podia en vier dagen. In 2018 goed voor niet minder dan 63 bands.’

Het W-Festival trekt opnieuw naar Amougies en mikt nu heel gericht op twee doelgroepen: de fans van new wave enerzijds, en die van de synth pop uit de jaren 80 anderzijds.   

Sterren uit binnen- en buitenland

In de Wave Cave vinden we nationale (recente) toppers én internationale sterren, bands met naam en faam uit België, Nederland, Noorwegen, Turkije, Israël, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Australië …  Tekenden present: Die Krupps, Covenant, Chameleon Vox, Lebanon Hanover, Suicide Commando, Project Pitchfork, She Past Away, Clan of Xymox en meer!

Op de Synth Scene vinden we meer dan 30 bands terug die in de jaren 80 en 90 aan de top van alle listings stonden: Soft Cell, Paul Young, Kim Wilde, Axel Bauer, ABC, Heaven 17, Captain Sensible, Shriekback, A flock Of Seagulls,  Ultravox, DAF, Men Without Hats, Red Zebra, Propaganda, Kajagoogoo (Limahl), enz. Te veel om te noemen! De afsluitact op zondag wordt sowieso een feest met Vive La Fête!

Het W-Festival garandeert vier dagen topamusement voor de kinderen van de jaren 80 en, waarom niet, de jaren 90. En dat willen we onze bijzonder talrijke fans blijven garanderen. Jaar na jaar. Met telkens een topline-up, met internationale bezoekers die op onze camping overnachten voor een maximale beleving, met elk jaar de beste audiovisuele ondersteuning en de beste medewerkers.

logowOm deze explosieve groei te kunnen volgen, zowel op organisatorisch, administratief als financieel vlak, rekent W-Festival op de steun van de vele sympathisanten en liefhebbers van het muziekgenre. Investeren in het W-Festival via Winwinner, is deel uitmaken van deze langlopende, unieke flashback naar de eighties. Met enkele fameuze extra voordelen voor jou als investeerder, een rente van 2% op je investering, 2,5% belastingkrediet en onze erkenning voor, tijdens én na het festival als partner!’ Neem een kijkje op winwinner.be voor meer informatie.

Auteur: Wim Annerel

0 reacties

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels