Deel via

Een soepje, dat smaakt toch altijd? 5 heerlijke recepten

January 2018
Op zondag 4 februari viert men in Amerika Homemade Soup Day, een dag gewijd aan heerlijke versgemaakte soep, en wij doen lekker met hen mee! Wat past er immers beter bij deze gure winterdagen dan een kom verse soep? Een ding is zeker: op 4 februari maak je ze lekker zelf! Op de website van foodblogger Judith Pagrach vind je een heleboel soeprecepten. Wij kozen er 5 voor je uit!

Ork, ork, ork, soep eet je met een ... lepel!

Of je nu meer houdt van een traditionele tomatensoep met balletjes, van een lekker kippensoepje of van een wat exotischere soep, met soep kan je alle kanten uit! Het is bovendien de ideale manier om restjes te verwerken. Heb je nog aardappelen of groenten over van gisteren? Gooi ze toch niet weg, maar verwerk ze in een heerlijk soepje. Bijna elke soort groente kan je gewoon kwijt in je soep. Goed voor je portemonnee, de afvalberg en je hongerige maag! Heb je ook nog wat oud brood? Daar maak je makkelijk croutons van. Zo zet je in een handomdraai een goedkope en overheerlijke maaltijd op tafel die ook nog eens boordevol vitamines zit!

5x soepinspiratie

Zo’n grote soepliefhebber dat je wel elke dag kunt smullen van een lekker soepje? Omdat de mogelijkheden eindeloos zijn, zou je dat perfect kunnen doen zonder dat je eten eentonig wordt!

Pittige pompoensoep met gehaktballetjes

pompoen

Met pompoensoep scoor je bij heel wat mensen sowieso! Dit recept is lekker pittig en net weer wat anders dan anders, doordat er romige gehaktballetjes (met kokosmelk!) en veel kruiden in zitten. De soep én de balletjes zijn eivrij en lactosevrij.

Het recept vind je hier.

Erwtensoep met munt

erwt

Dit is een heerlijk budgetgerechtje, want je hebt er bar weinig voor nodig! De witte wijn maakt de soep net wat frisser. Je kunt hier gewoon een restje droge witte wijn voor gebruiken. Judith heeft standaard een fles ‘kookwijn’ staan in de koelkast: een wijn die te oud is om zo te drinken, maar nog prima is om mee te koken. Niet weggooien dus die restjes wijn!

Het recept vind je hier.

Bisque van garnalen met venkel

venkelgarn

Zoek je iets chiquer? Deze soep doet heel luxueus aan, maar is toch wel erg makkelijk te maken. Bij deze bisque gebruik je de gehele garnaal: de schaal van de garnalen gebruik je voor de basis en zorgen voor de smaak. De garnaal zelf bak je en gebruik je ter garnering. Wist je dat garnalen ook nog eens heel voedzaam en eiwitrijk zijn?

Het recept vind je hier.

Vegetarische Chinese tomatensoep met ei

chintom

Fan van tomatensoep, maar mag het net een tikkeltje exotischer? Probeer dan eens deze vegetarische Chinese versie! De soep is ook erg lekker zonder ei. Of probeer het eens met rijstnoedels. Die gooi je er dan op het einde bij.

Het recept vind je hier.

Aziatische broccolisoep met een vleugje kokos

broc

Het voordeel van de broccolisoep is dat ze makkelijk klaar te maken is en megagezond.

Het recept vind je hier.

Op zoek naar nog meer soepinspiratie? Bekijk ook de andere recepten van Judith eens! 

Auteur: Judith Pagrach

1 reactie

epicurio
Als je een chiquere versie wil van de bovenvermelde pittige pompoensoep, gebruik dan een mengsel van pompoen (liefst de klassieke grote muscatpompoen), prei en kippenbouillon.
Als versiering maak je kleine pakjes van voorgekookte wit van kip, dat je wikkelt in licht geblancheerde wit van prei. De pakjes knoopt je dicht met smalle strookjes van het groen van prei. Feestelijk oogt het in ieder geval!
29/01/18 16:41 REAGEER

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels