Deel via

Wat wil jij absoluut nog doen, hebben of zien in je leven?

Heb jij al een bucketlist opgesteld? Een wat? Een ultiem verlanglijstje met de doelen die je wilt bereiken, de dromen die je wilt vervullen en de levenservaringen die je wilt opdoen vooraleer je sterft. Nee? Waarom begin je er vandaag dan niet aan? Lifecoach Wim Annerel geeft je inspiratie om zo'n lijstje op te stellen. Haal alles uit het leven dat erin zit. Je leeft immers maar één keer!

Wat staat er op jouw bucketlist?

Iedereen denkt wel eens na over wat hij nog wilt bereiken in z’n leven, maar het idee van zo’n ultiem verlanglijstje werd pas echt bekend door de Amerikaanse film ‘The Bucket List’ met Morgan Freeman en Jack Nicholson. De film vertelt het verhaal van twee mannen die elkaar leren kennen in het ziekenhuis. Nadat ze allebei te horen krijgen dat ze nog minder dan een jaar te leven hebben, besluiten ze om samen nog zoveel mogelijk wensen waar te maken. Zo gaan ze de wijde wereld in voor het avontuur van hun leven. Parachutespringen? Gedaan. Racen op een circuit? Gedaan. Naar de pyramide van Cheops staren? Gedaan. De vreugde in hun leven ontdekken voor het te laat is? Gedaan! Met elk avontuur kunnen ze een item afvinken van hun lijstje.

glenn-carstens-peters-190592En jij? Heb jij al nagedacht over wat je zou zeggen en doen als je maar één jaar meer te leven zou hebben? Of maar één maand?

Een doel stellen, hoe gek dat doel in eerste instantie ook lijkt, geeft je meer duidelijkheid over wat jíj wil. Doelen zijn een representatie van je innerlijke verlangens, van wat je drijft in het leven. Het voordeel van zo’n lijst is ook dat het je aandacht op bepaalde dingen richt, het helpt je te focussen.

Profiteer daarom van dit moment om je eigen bucketlist op te stellen, als je dat nog niet gedaan hebt tenminste. Ik ga jou natuurlijk niet vertellen wat er op je lijst moet staan. Maar je kan onderstaande zinnetjes wel gebruiken als inspiratie om te bedenken wat voor jou het belangrijkste is.

Zodra je je lijst hebt neergepend, wil ik je uitdagen om twee tot drie puntjes voor het eind van dit jaar te kunnen afvinken. Onthou: het is altijd een goed moment om het beste uit een moment te halen!

Inspiratie voor een bucketlist

De plaats waar ik het liefst naartoe zou gaan, is …
De persoon die ik graag zou ontmoeten, is …
Wat ik altijd al wou leren, is …
Wat ik altijd al eens wou proberen, is …
dariusz-sankowski-56725Mijn ultieme droom is …
De sport of de hobby waar ik graag mee zou starten, is …
De ervaring waar ik het meest door zou groeien, is …
De woorden die ik nog wil zeggen, zijn …
De persoon die ik nog wil vergeven, is …
Het idee dat ik graag verder zou ontwikkelen, is …
Wat ik altijd al aan iemand wou geven, is …
De manier waarop ik iemand wil helpen, is …
Ik zou het meeste spijt hebben als ik … nooit gedaan zou hebben.
Wat ik nog wil proeven, is … 
Wat ik nog wil horen/beluisteren, is …
Wat ik wil zien, is …
Wat ik wil voelen, is …
Wat ik wil ruiken, is …
Wat ik wil zijn, is …

Bij het lezen van deze zinnetjes, komen er vast al een aantal zaken spontaan in je op. Schrijf ze op, denk er dieper over na en creëer zo je eigen bucketlist.

Door even stil te staan bij alles dat je nog wilt bereiken in je leven, richt je je op wat je écht belangrijk vindt en verspil je geen tijd aan nutteloze activiteiten. Zo kan je je leven ten volle leven.

Ik ben alvast benieuwd naar jouw bucketlist. Welke dingen wil jij nog minstens één keer in je leven doen, zien, beleven? Deel ze hieronder in de reacties!

Auteur: Wim Annerel

12 reacties

lozevissertje
Wat ik zou willen zien en mee maken is dat politiekers eens gaan ophouden met het leeg melken van de kleine man zodat die ook eens een tijd kan doorkomen zonder zich dag in dag uit het hoofd moet liggen breken hoe haal ik het einde van de maand.
30/01/18 09:40 REAGEER
vanmeerbeeckmagda
daar ben ik volledig mee eens!!!!
30/01/18 16:14 REAGEER
wildlife
Ik ook met jullie , steeds de kleine man moet inleveren, hoe kan je dan aan iets leuks meedoen. Ik heb geen bucketlist, gepluimd zijnde door deze roofregering !!!!! :-( :-(
30/01/18 23:36 REAGEER
aronjaco
Wel , ik zou willen dat ik mij kan voorbereiden op mijn levenseinde op een niet-gecompliceerde wijze. Dat mijn zuur verdiende centen/ eigendommen allemaal de mijne zijn en blijven en dat ik volledig zelf kan bepalen wat ik daarmee doe , zonder dus te worden afgeroomd/beboet. Ik wil Sinterklaas spelen, voor mezelf en ook voor mijn directe naasten die ik waardeer en respecteer, dus lief heb, maar dan ook volledig in vrijheid. En , ....de Staat , zal niet profiteren van mijn feestje.
30/01/18 10:57 REAGEER
epicurio
Ik pik er enkele uit de aangegeven bucketlist:

- Wat ik nog zou willen leren is Grieks, omdat het een pracht van een taal is, zeker als je de muziek beluistert van o.m. Alexiou Harris;
- Een droom van mij is gewoon even een toertje te mogen maken met een Rolls Royce, alleen om te weten wat gevoel dit geeft; ik neem dan wel enkele goede vrienden mee.....;
- De persoon die ik graag zou ontmoeten is Angelina Jolie (die toevallig in mijn buurt in de Provence een domein heeft waar ze samen met Brad Pitt regelmatig kwamen met hun kroost) omwille voor haar inzet tegen onrecht, armoede en oorlogsleed;
- Mijn devies dat ik met iedereen wil delen is: "Elk leven heeft zin, zolang je je zin voor humor bewaart".
En aan bovenstaande schrijvers zeg ik: Het leven is te kort om te sakkeren op de Staat en politici, die deze aandacht niet verdienen.

30/01/18 18:13 REAGEER
Dicksy
Men zou beter de mensen motiveren om een bucketlist op te stellen wanneer men zijn hele leven nog voor de boeg heeft zodat men op het einde van de rit voldaan kan zeggen dat men alles uit het leven gehaald heeft dat binnen zijn mogelijkheden lag en dat men dat gedaan heeft wat men graag zou willen gedaan hebben.
De betekenis van bucketlist is toch een lijst met dingen, die iemand nog gedaan wil hebben voor hij sterft. Waarom moeten die dingen plots gebeuren als men te weten komt dat men nog slechts één jaar of één maand te leven heeft? Ik zou in ieder geval mijn resterende tijd willen spenderen met familie en dierbaren zonder nog dingen te moeten nalopen waar ik een heel leven lang de kans voor gehad heb om ze (proberen) te realiseren.
30/01/18 21:00 REAGEER
epicurio
U heeft volkomen gelijk dat een bucketlijst beter zou opgesteld worden door jongeren die nog een heel leven voor de boeg hebben. Daar zou Wim Annerel zich beter op toespitsen. Spijtig genoeg zitten we tegenwoordig met "verwende" generaties, die soms denken dat hun alles in de schoot moet geworpen worden en ouders maar moeten bijspringen als het hun past. Het is soms onvoorstelbaar hoe sommigen gebrek hebben aan "gezonde" en realistische ambitie. Dagdromen kan iedereen. Zowel in studies, werk en relaties iets haalbaar nastreven is zeker aan te moedigen. Moesten sommige jongeren de naoorlogse periode gekend hebben, waarin velen hard hebben moeten werken om opnieuw uit het dal te geraken, zouden ze anders praten dan hun steriel gelal op sociale media.
31/01/18 08:50 REAGEER
annyvanloon
voor één keer mijn hele familie bij elkaar zien, roers zussen kinderen en kleinkinderen, maar datt zal een utopie zijn
1/02/18 11:43 REAGEER
epicurio
Beste Anny,

Uit de grond van mijn hart, als je familie dit leest hoop ik vurig dat je droom uitkomt om je hele familie rond jou te scharen. Heel veel moed en.... dikke kussen,

paul
1/02/18 18:08 REAGEER
rdckx
CARPE DIEM, pluk de dag. Voor mij geen bucketlist, maar aanvaarding en tevredenheid.
___________________
Mijn wereld is klein,
maar o zo fijn
geen verre reizen
geen avonturen
slechts genieten in uren
intens en compleet
opdat ik niet vergeet
hoe weinig nodig is
voor wie tevreden is,
in aanvaarding van
wie je bent, van wat je hebt,
dat te kunnen , heet geluk
_________________________
Ik wens het eenieder toe.
Desalniettemin, ik gun ieder van jullie je bucketlist en hoop dat je er vele nog van kan afvinken.
7/02/18 12:47 REAGEER
vanmeerbeeckmagda
Ik zou willen dat Antwerpen een stad wordt terug zoals het was!!!Want als Anwerpenaar VOEL IK MIJ ALS EEN vreemde in onze eigen stad!!!!!
24/04/18 08:49 REAGEER
William1
Alles lezen (boeken/strips) zien (films, docu's, series etc...en horen (muziek) wat ik zou willen
zou al een eeuwigheid in beslag nemen. Dus moelijk te vullen is zo een bucket list absoluut niet, ze realistisch houden en zoveel mogelijk beperken tot wat me het meest aanspreekt, dat is het probleem, wat alsmaar groter wordt met elk jaar ouder worden. Ik zal dus nooit tevreden sterven vrees ik. want in een oneindig hiernamaals geloof ik niet.
9/08/18 11:26 REAGEER

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels