Deel via

Er schuilt een verborgen kracht in je voornaam!

Noemt iedereen jou bij de voornaam waarmee je geboren bent, of gebruiken ze toch vooral een andere roepnaam? Volgens healingcoach Isabelle Lambrecht is het belangrijk om je bewust te blijven van je echte naam, want je hebt die niet zomaar toevallig gekregen. Met je voornaam heb je bij je geboorte een rode draad voor je leven meegekregen, maar hoe je die uiteindelijk gebruikt, hangt helemaal van jou af.

Het belang van je geboortenaam

Ik kaart dit graag eventjes aan omdat ik via mijn gids doorkreeg dat ik me voor een healing moet afstemmen op de geboortenaam van mijn klanten. Soms krijg ik de vraag welke naam dat is. Dat is je officiële naam, de naam die op je geboorteakte en op je identiteitskaart staat. Als de schrijfwijze verschillend is op die documenten, neem dan die van de geboorteakte.

blueprintWaarom is je geboortenaam belangrijk? Wel, in je naam zit een duidelijke frequentie en blauwdruk voor je huidige leven. Via de betekenis en de numerologische duiding van je voornaam kan je al idee krijgen van welke klemtonen je in dit leven zal leggen. Wat wel nog volledig open ligt, is de manier waarop jij als mens (persoonlijkheid) omgaat met alles op je pad. Bij je geboorte krijg je een rode draad mee, maar de uitwerking en vormgeving wordt bepaald vanuit de vrije wil van je persoonlijkheid hier op aarde.

Je geboortenaam en levenswerk

Een naam is nooit toevallig gekozen, want je naam is een bevestiging en bekrachtiging. Meer nog, het is letterlijk je aanroeping hier op aarde. Wie een woord denkt of uitspreekt, roept iets aan. In de bijbel lees je ook: ‘God sprak: Er zij licht, en er was licht.’

Wie zijn of haar geboortenaam verandert, weigert op onbewust niveau om aan de slag te gaan met de opdracht van dit leven. In dit geval is het belangrijk dat je regelmatig je eigen naam luidop uitspreekt. Je zal merken dat dit heel oncomfortabel zal aanvoelen, maar het voordeel is dat je er je eigen frequentie mee kan gronden, versterken en openen. Probeer terwijl je je naam rustig en krachtig uitspreekt, je mondhoeken op te trekken en je zal merken dat de streek rond je hart zal oplichten. Op die manier kan jij jezelf vanuit je hartskern versterken.

moneoeEen tijdje geleden las ik in een artikel over Marilyn Monroe dat ze een heel ander leven had kunnen vormgeven als ze haar echte naam was blijven gebruiken. We zullen het nooit weten, maar het zette me toen wel aan het denken en ik begrijp hierdoor ook direct de boodschap van mijn gids. De frequentie van haar artiestennaam stond mijlenver van haar echte essentie. Misschien is het wel zo dat veel artiesten verdwalen in drugs of in een andere roes leven, omdat hun artiestennaam verbonden is met een collectief van energie? Dat ze daardoor niet meer kunnen gronden en thuiskomen in hun eigen veld, dat ze te ver van zichzelf wegblijven?

Waar vind je de betekenis van je geboortenaam?

Als je in Google bijvoorbeeld intikt ‘betekenis voornaam Isabelle’, krijg je direct een aantal linken.

Isabelle komt van Elisabeth, dat afgeleid is van de samengestelde Hebreeuwse naam 'Eli-sjeba': 'Eli-' = 'mijn God', '-sjeba' = 'zweren'. De naam betekent ‘God heeft gezworen, God is mijn eed, God is degene bij wie ik zweer’.  Isabelle is een Franse meisjesnaam en betekent ‘gewijd aan God’.

Je numerologisch naamgetal

Elke letter krijgt een cijfer van 1-9. Schrijf de 26 letters op en nummer ze van 1-9 en nr 10 wordt weer nr 1. Zo krijg je 3 kolommen van 9 letters.

  • 1– A, J, S       
  • 2– B, K, T
  • 3– C, L, U
  • 4– D, M, V
  • 5– E, N, W
  • 6– F, O, X
  • 7– G, P, Y
  • 8– H, Q, Z
  • 9– I, R

Schrijf nu je volledige naam op en tel alle cijfers op. Vergeet niet om al je voornamen te gebruiken als je er meerdere hebt. Vereenvoudig dan het totaal tot het terug een getal is tussen 1 en 9. Uitzondering: meestergetallen 11, 22, 33 niet vereenvoudigen. 

Voorbeeld: Isabelle (29)        Christiane  (52)             Maurice  (34)                Lambrecht (37)

9+1+1+2+5+3+3+5 (29)  3+8+9+9+1+2+9+1+5+5 (52)  4+1+3+9+9+3+5 (34) 3+1+4+2+9+5+3+8+2 (37)

Mijn naamgetal is dus 29 + 52 + 34 + 37= 152 (vereenvoudigen 1 + 5 + 2) = 8. Dat is de essentie voor wat ik in dit leven probeer te ontwikkelen of te ontdekken. Wie dieper wil kijken, kan ook nog rekening houden met hoe die 8 opgebouwd is, dus uit 1, 5 en 2.

Mijn lotsgetal of hoe ik mijn kracht kan inzetten, is 29 + 37 = 66 = 12 = 3.

De manier waarop ik met mijn persoonlijke kracht omga, ligt in mijn voornaam 29 = 11 (meestergetal).

De uitdaging van de bloedlijn zit in mijn familienaam 37 = 10 = 1.

Dan is er ook nog het zielsgetal. Dat vertelt waar je van houdt, waar je een hekel aan hebt en wat je diepste verlangens zijn. Om je zielsgetal te ontdekken, tel je de klinkers van je voor- en familienaam samen: 9+1+5+5 en 1+5 = 26 = 8.

En nog het persoonlijkheidsgetal: het getal van je dromen en ambities. Tel alle medeklinkers van je voor- en familienaam samen: 1+2+3+3 en 3+4+2+9+3+8+2 = 40 = 4.

Wat betekenen die cijfers?

Er is een heleboel informatie te vinden over numerologie: op mijn eigen website, op andere websites, in boeken ... Let wel, numerologie is een insteek, een tipje van de sluier, maar zeker geen vast pad. Ik ben al lang bezig met numerologie, maar had nooit kunnen voorspellen dat mijn leven zo zou uitdraaien. Ik begrijp nu ook veel beter de veelzijdige gelaagdheid en de kracht van mijn naam dan toen ik jonger was.

Laat alle insteek uit de buitenwereld niet meer dan een insteek zijn, want anders kan ze je levensvreugde, scheppingskracht en creativiteit verstikken (dat is mijn 3-energie die spreekt = lotsgetal). Dat doe ik zelf door harmonie en evenwicht te brengen en mensen te herverbinden met zichzelf vanuit een hogere visie, namelijk dat de mens meer is dan een ding of dier (dat is mijn 11-energie die spreekt = mijn kracht). Ik maak dit heel praktisch en heb de ambitie (8) om mijn kracht (1) op een positieve, vernieuwende wijze (5) te delen (2) met anderen (mijn naamgetal 152/8).

nummersZo zie je hoe je de cijfers en hun boodschap kan ontcijferen. Het is een leuke oefening en het heeft me al vaak geholpen om dingen in mezelf te begrijpen. Wil je contact maken met de cijfers, dan kan je een dagboek bijhouden waar je de energie van die dag in noteert. Op het moment dat ik dit artikel schreef, was het de 21ste.  Als je kijkt naar 2 en 1, kom je uit bij verbinden en delen, leiding nemen, iets nieuws beginnen. 2+1 = 3, zo kan je bijvoorbeeld iemand uitnodigen om iets leuks te doen, iets naar buiten brengen, nieuwe vrienden maken door een cursus te volgen. Experimenteer maar!


1 – Ondernemend, pionier, neemt de leiding, onafhankelijk, doelen bereiken, individualistisch

2 – Samenwerking, aanpassingsvermogen, rekening houden met anderen, diplomatie, bemiddelen

3 – Expressie, spreekvaardigheid, sociale omgang, kunstzinnigheid, levensvreugde

4 – Hecht waarde aan stabiliteit, orde en regelmaat, hulpvaardigheid, beperkingen overwinnen, gestage groei

5 – Groei, dromer, avontuur, drang naar vrijheid

6 – Verantwoordelijkheid, bescherming, verzorgend, gemeenschapszin, evenwicht, medeleven

7 – Analyse, verstand, kennis, bewustzijn, leergierig, overdenken

8 – Praktische inspanningen, statusgericht, drang naar macht, erg materialistische doelen

9 – Menslievend, vrijgevig, onbaatzuchtig, verantwoordelijkheden, creatieve expressie

11 – Hoger spiritueel niveau, intuïtief, verlichting, idealist, dromer

22 – Meesterschap, grote inspanningen, sterke kracht, leiderschap

33 – Geestelijke dienstbaarheid en bewustzijn, mededogen, geduld, kracht en macht

car-communication-3100980_640Dus voor wie leeft onder een roepnaam, zou ik voorstellen om misschien toch te proberen om op de een of andere manier contact te maken met je originele aanroeping. Door af en toe voor jezelf je naam uit te spreken of door ergens een kadertje met je naam te plaatsen. Wees creatief, maak er bijvoorbeeld een tekening bij. Wat maakt niet uit, zolang je er maar regelmatig contact mee maakt.

Auteur: Isabelle Lambrecht

10 reacties

wildlife
Wat 'n bla bla, in mijn tijd uitsluitend 'n naam van de kalender, niks anders....geen fantaisietjes Hetgeen mijn vader wou, Barbe of Dymphne : echt lelijk, gelukkig stak mijn moeder 'n stokje voor, Hetgeen zij wou, was al beter, Raymonde naar haar overleden broertje, of Myriam, het laatste mocht toen niet. het werd Nicole, ik haat die naam, vandaar Nicky......Voor mijn dochter had ik graag Sheila, mocht toen ook al niet, dan maar Brigitte. Sommige namen van tegenwoordig, zijn te zot om los te lopen, waar halen ze het, dat dit maar mag, ongelooflijk :-( Er zijn erbij die ronduit zouden verboden moeten worden
5/02/18 03:52 REAGEER
epicurio
Je hebt gelijk dat sommigen het tegenwoordig ingewikkeld of exotisch willen maken of een kind persé willen noemen naar één of andere vedette, die later misschien al in de vergeethoek zal geraakt zijn. Het ergste is een naam te kiezen die het kind later telkens zal moeten spellen, omdat de mensen de naam anders verkeerd gaan schrijven. En ik wou ook geen naam kiezen die anderen lelijk kunnen vervormen. Bv. "olivier" wordt dan "olievierke".
Ik heb maar één dochter. Voor mij was de keuze simpel: ze heet EVA, naar de eerste vrouw. Logisch toch? En niettemin hoor ik deze voornaam niet zo veel. Gek, niet?
5/02/18 09:02 REAGEER
rdckx
voor een epicurist, inderdaad, is Eva een logische keuze. Waarom je die (mooie) naam niet zoveel tegenkomt ? Misschien is iedereen op zijn hoede voor de appel ? En 't klopt misschien nog ook ?
EVA = 5 + 4 + 1 = 10 = 1 =
Ondernemend, pionier, neemt de leiding, onafhankelijk, doelen bereiken, individualistisch WOW
grapje
6/02/18 13:02 REAGEER
Smiley
Dit vind ik inderdaad ook blabla hoor. Het zijn de ouders die met de keuze van de voornaam een belangrijke beslissing nemen in het leven van hun kind. Ik heb met mijn eigen voornaam alleen maar last gehad, eerst omdat het te moeilijk was voor mijn klasgenootjes om te schrijven, daarna werd ik ermee uitgelachen omdat het een naam is uit een oud verhaal waarin mijn naamsgenoot niet bepaald populair was. Uiteindelijk heb ik hem afgekort. Nu gebruik ik voornamelijk een andere naam die ik zelf mooi vind. Ik heb bij de geboorte van onze kinderen veel aandacht geschonken aan de keuze van de naam, want ik wilde niet dat zij ook problemen zouden ondervinden daardoor. En dan zijn er ook culturen waarin de naam van het kind automatisch die van vader/grootvader of moeder/grootmoeder wordt. Wat heeft dat allemaal nog met lotsbepaling te maken?
5/02/18 16:46 REAGEER
lozevissertje
Wat moet je hier van denken ja dat er toch zijn die tijd hebben om zich met onzin bezig te houden.
6/02/18 09:11 REAGEER
Hugoo
Weer eens goed gelachen !
Dit is niet meer of niet minder als een veredelde horoscoop. Gezellige onzin dus.
6/02/18 10:50 REAGEER
rdckx
MIJN Naam is ZEVEN, mijn lot een TWEE, mijn KRACHT is DRIE, Mijn bloed verdrinkt in ACHT en zo ook, geloof me vrij, mijn ziel (voor mij niet te geloven), maar mijn persoonlijkheid overstijgt alles met een NEGEN, een echte zegen.
LEUK TIJDVERDRIJF…….. en als je daarbij, Na zovele jaren, eindelijk je verborgen krachten ontdekt.
Toch fijn, maar ’t is maar te hopen dat ik me niet heb misteld.
6/02/18 12:53 REAGEER
Apollo
Beste Isabelle,

Leuk artikel, maar aan de reacties te zien niet bestemd voor alle lezers. De horror van de dagdagelijkse krant geeft misschien een grotere kick ? Tja, ieder zijn ding zeker. Van mij krijg je alvast een pluimpje !

Groetjes
10/02/18 23:21 REAGEER
solly
Ik heb een cursus gevolgd over numerologie vooral in de Joodse numerologie zijn ze heel sterk .Ik moet toegeven dat sommige eigenschappen die ik hier uitgerekend heb zeer juist waren Ge moogt me allemaal oordelen en veroordelen maar ik vind numerologie geen grapje !
15/02/18 16:12 REAGEER
wolfje
Voor mij klopt het allemaal. Ik maak zelf ook taroscopen. Daar komt numerologie bij kijken ook de tarot en de kabala.Het is een ingewikkeld iets maar klopt als een fluitje van een cent.
8/01/19 12:07 REAGEER

Login Registreer

Isabelle Lambrecht

Healer
Healer
Isabelle Lambrecht is healer en life coach. Als hooggevoelige had zij meer dan 25 jaar last van fibromyalgie en CVS en een leven dat vierkant draaide. Haar ervaringen gebruikt ze nu om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen als life coach en via workshops www.isahealing.eu.

Meer artikels van Isabelle Lambrecht

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels