Deel via

Frans Bauer brengt hulde aan Eddy Wally tijdens Tour de Frans

De Nederlandse charmezanger Frans Bauer komt dit voorjaar naar ons land met zijn nieuwe theatertournee ‘Tour de Frans’. Naast zijn grootste hits, zal hij ook een Eddy Wally-medley spelen! Voor Frans is Eddy één van de grootste artiesten die het levenslied heeft gekend, en zijn muziek wordt zowel in Vlaanderen als in Nederland nog altijd gesmaakt.

Muzikale midlifecrisis

Het deert hem niet dat hij de veertig gepasseerd is, integendeel. De fans die hem momenteel op het podium aan het werk zien tijdens zijn nieuwe theatertournee ‘Tour de Frans’, zijn unaniem overtuigd dat good old Frans Bauer terug is van nooit weggeweest. ‘Dat klopt’, zegt de populaire volkszanger wanneer hij drinkt van een kop koffie, samen met onze SeniorenNet-reporter. Toen ik “Skippybal” uitbracht zat ik in een experimentele fase. Ik weet niet hoe ik het precies kan omschrijven en daarom noem ik het mijn “muzikale midlifecrisis”. Het was de periode waarin ik dacht dat ik bijzondere liedjes moest opnemen omdat het publiek, mijn fans, en de radio ze wel leuk zouden vinden. “Skippybal” is daar een goed voorbeeld van.'

aDSC2277b'Achteraf ben ik tot inzicht gekomen dat er op zich niets mis is met dat liedje, maar dat mijn hart als artiest ligt bij het traditionele levenslied. Dat is het genre dat ik het liefst zing, ook al besef ik dat de grote radiostations die liedjes amper toevoegen aan hun playlisten. Gelukkig vindt het publiek toch de weg naar mijn muziek. Mijn fans zijn blij dat ik terug voluit kies voor het levenslied, getuige mijn nieuwe single “Kom nu maar in m’n armen”. Een traditioneel walsje met veel emoties en gevoelens dat ik uitbracht in oktober. We zijn een paar maanden later en nog steeds is het één van de meest gespeelde en gestreamde liedjes in Nederland en Vlaanderen. Ik durf te zeggen dat dit de grootste Bauer-hit is in zes jaar. Ongelofelijk wat het liedje doet en hoeveel positieve reacties ik al heb gekregen. En dit is nog maar de voorbode, want op 2 maart verschijnt het nieuwe album “Levenslied” en daar zullen alle Bauer-fans blij mee zijn. Dat weet ik wel zeker!’ (Foto: (c) Roland Hermans)

Frans Bauer staat gelukkig in het leven. De zanger weegt al een paar maanden een paar kilo’s lichter, zijn nieuwe televisieprogramma De Curling Quiz is opnieuw een voltreffer op zondagavond én met de steun van zijn gezin geniet Frans volop van zijn nieuwe theatertournee Tour de Frans, die hem dit voorjaar naar Vlaanderen brengt. ‘Op 30 april en 1 mei speel ik in het Kursaal Oostende, op 7 juni kom ik naar de Stadsschouwburg Antwerpen en we eindigen op 16 juni in het Hasseltse Ethias Theater. Ja jongen, dit is genieten aan 100%. Samen met 30 mensen brengen we Las Vegas naar het theater: licht, geluid, ledwalls, maar ook ballet en mijn liveorkest zorgen voor een grote meerwaarde. De mensen weten niet wat ze meemaken. Kleine, intieme liedjes gaan naadloos over in meezingers. Iedereen kan netjes neerploffen in mooie, rode pluche zeteltjes, maar als het tijd is voor de polonaise, zie ik dat iedereen rechtstaat en meedoet, en dat is heerlijk. Weet je, volgend jaar vier ik 25-jaar carrière in Nederland en Vlaanderen. Ook dat gaan we bijzonder aanpakken, maar voor het zover is, wil ik nu genieten van mijn nieuwe theatertournee “Tour de Frans”, waar ik naast mijn grootste hits, ook een Eddy Wally-medley heb toegevoegd aan de setlist. Voor mij is Eddy, net als Johnny Hoes en de Zangeres Zonder Naam, één van de grootste artiesten die het levenslied heeft gekend. Ik merk dat zijn muziek tijdloos is, want als ik zijn medley breng, zingt heel de zaal mee en het maakt niet uit of het nu boven of onder De Moerdijk is, of in Vlaanderen. Iedereen kent nog steeds de liedjes van Eddy Wally omdat hij in het genre muziekgeschiedenis heeft geschreven en die breng ik graag opnieuw onder de aandacht.’

Frans Bauer theatertour BEELD staand (2)Tour de Frans

Kom nu maar in m’n armen, de nieuwe single van Frans Bauer is terug te vinden op het nieuwe album Levenslied dat op 2 maart verschijnt.

Wie Frans Bauer dit voorjaar aan het werk wil zien tijdens zijn Tour de Frans, kan tickets bestellen op www.tourdefrans.be. Frans speelt 30 april en 1 mei in het Kursaal van Oostende, op 7 juni in de Stadsschouwburg Antwerpen en op 16 juni in het Ethias Theater Hasselt.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels