Deel via

Valentijn commercieel? 10 romantische tips die géén geld kosten

Wie geen grote fan is van Valentijnsdag, vindt vaak dat deze feestdag te commercieel is. Grote bedrijven lijken je wijs te maken dat je je geliefde wel een duur cadeau móet kopen om hem of haar te tonen hoe groot je liefde is. Het belangrijkste is natuurlijk dat jullie het leuk hebben samen en dat jullie genieten van elkaar, en daar hoeft niet veel geld aan te pas komen. Laat je inspireren door deze 10 tips!

Elke dag valentijn!

Je partner verrassen hoeft je geen fortuin te kosten en hoeft ook al zeker niet enkel voorbehouden te zijn voor Valentijnsdag. Hoe kan je je liefde beter tonen dan je partner duidelijk te maken dat je ook aan hem of haar denkt op een doodgewone dinsdag? Hier vind je enkele tips om je partner blij te maken op Valentijnsdag, of op elke andere dag.

1. Verstop lieve boodschappen in huis

Verstop briefjes tussen zijn sokken, bij zijn sleutels, in haar handtas of portemonnee, gewoon op de plekken waarvan je weet dat hij of zij ze sowieso zal vinden. Iets zwoeler: schrijf met lipstick iets liefs op de badkamerspiegel.

valentijn_2013_0102. Schrijf een liefdesbrief

Hoe lang is het al geleden dat je nog eens een brief hebt geschreven, laat staan een liefdesbrief? Probeer je gevoelens mooi te verwoorden, schrijf ze met de hand op mooi papier, rol op en doe er een lint omheen. Bang dat hij of zij je hanenpoten niet zal kunnen lezen? Stuur dan een mooie e-card met een lieve boodschap! Op deze pagina kan je kiezen uit alle prachtige exemplaren, gemaakt door onze mailgroep Photoshop.

3. Declameer een liefdesgedicht

Zoek op het internet een mooi gedicht en leer het uit het hoofd. Draag het stilletjes voor als je partner ’s ochtends wakker wordt bijvoorbeeld. Te moeilijk? Kader een gedicht in en geef het cadeau!

4. Verwen je partner met zijn of haar lievelingsmuziek

Laat de lievelingscd van je partner spelen tegen dat hij of zij thuiskomt.

wellness-massage-relax-relaxing-568845. Trakteer je partner op een massage

Weet jij hoe je een ontspannende massage kunt geven? Geweldig, dan kan je meteen aan de slag. Zo niet, dan vind je op het internet heel wat tips. Een nekmassage bijvoorbeeld is heel eenvoudig voor beginners. Laat je gevoel spreken en je partner zal sowieso genieten van het persoonlijke en romantische gebaar.

6. Maak een wandeling

Kleed je warm aan en ga hand in hand een heerlijke wandeling maken in het bos, langs het strand of gewoon door de stad. Neem een thermos met warme chocolademelk mee en een zoete of zoute lekkernij om onderweg romantisch te drinken en te eten.

7. Neem samen een bad

Is je bad groot genoeg? Doe een heerlijk geurend badschuim in een warm bad, zet een fris glaasje witte wijn klaar en neem samen een bad. Haal romantische herinneringen op.

kaars8. Kaarsjes doen het altijd goed

Zet de woonkamer en/of de slaapkamer vol met kaarsjes. Dat zorgt meteen voor een romantische sfeer.

9. Organiseer een cinema-avond

Haal jullie favoriete film boven, zorg voor lekkere hapjes en geniet met z’n tweetjes van jullie eigen bioscoopavond.

10. Ontbijt op bed of diner met kaarslicht

Verwen je partner met ontbijt op bed: een eitje, versgeperst fruitsap en een mooie bloem. Of kook eens uitgebreid jullie lievelingsmaal. Heren, waarom niet eens de keukenschort aanbinden? De liefde van de vrouw gaat ook door de maag! Toch niet zo’n keukenprins? Serveer dan een heerlijke ijscoupe of een stukje taart en geniet er samen van met twee lepeltjes.

Heb jij nog leuke ideeën? Laat het ons weten in de reacties!

7 reacties

epicurio
Voor één keer valt St Valentijnsdag op Aswoensdag. Maak er een gelegenheid van die dag "de feniks uit zijn as te laten verrijzen". Of ga met je grote liefde eens zotte kuren uithalen op één of ander carnavalsfeest. Is Aalst goed of de citroenfeesten van Menton.... of mag het Rio zijn?
11/02/18 09:00 REAGEER
epicurio
Ga op St Valentijn vooral eens als troost een dikke knuffel geven aan iemand die recent een dierbare heeft verloren. En wens die persoon een spoedige "grote nieuwe liefde" . En stuur die daarom niet voor een mirakel naar Lourdes, waar 160 jaar geleden Maria aan Bernadette zou verschenen zijn. Liefde is soms dichterbij dan je denkt.
11/02/18 09:11 REAGEER
rdckx
inderdaad, liefde is soms dichterbij dan je denkt. OPEN GEWOON JE DEUR, JE HART VOOR ELKAAR
----------------------------------------------------------------------------- een warm gebaar, een luisterend oor
------------------------------------------------------------------------------ dat is al een geschenk op zich.
ALLEEN – carnaval van ’t leven

KERSTMIS – familiefeest
OUDEJAAR – onder vrienden
VALENTIJN – met zijn tweetjes
CARNAVAL van 't leven
Heden ten dage verkleedpartij, maskerade
voor velen alle dagen – SINGLE FEEST
Geen ruzie, geen roddel, geen geflikflooi,
Dat is toch mooi !
Maar elk medaillon heeft ook een keerzijde,
Alleen is maar alleen,
zonder warmte, zonder nieuwtjes, zonder knuffel.
’t is of de rest van de wereld je niet ziet staan,
een collega, een kennis, goede gebuur.
Je knikt, zegt goedendag,
En daar sluit de deur.
Een goede nacht,
slaap zacht.

rdckx 02 2018
13/02/18 05:43 REAGEER
Hugoo
Larie en apekool !
Wie wil er samen met mij in bad ?
13/02/18 11:05 REAGEER
rdckx
Sorry Hugo, met alle respect, ik niet. maar toch ♥
13/02/18 11:38 REAGEER
rdckx
VALENTIJNSDAG
Het moet dus weer gevierd worden.
De gewoonte der dingen even doorbreken om de liefde voor elkaar te bevestigen in uiterlijkheden,
alsof dat nodig is. Het feit dat dat “nodig” is, zou al een veeg teken aan de wand kunnen zijn. Dagelijkse kleine en grote dingen volstaan blijkbaar niet in deze luxe-wereld om elkaar nog van zijn liefde te overtuigen. Maar was dit wel Sint Valentijn’s intentie ? Die werd al lang door Cupido’s pijl opzijgeschoven. Wie staat er nog bij stil dat Valentijnsdag in wezen een christelijke feestdag is, net zoals Aswoensdag trouwens (twee feestdagen die elkaar dit jaar overlappen) ? Wie weet nog waarom Valentinus door de Romeinse keizer onthoofd werd ?
De essentie van Valentijn : liefde maakt geen onderscheid; Bisschop Valentinus werd onthoofd
omdat hij huwelijken inzegende tussen mensen van verschillende stand en religie (romeins heidens soldaat en christelijke vrouw). Een thema nog altijd even hedendaags, kastenhuwelijk in India, homo huwelijken in nog grote delen van de wereld, huwelijken tussen kleurlingen, huwelijken tussen mensen van verschillende religies, door ouders en familie opgelegde verstandshuwelijken, de lijst
lijkt nog altijd onbeperkt. ……. En ASWOENSDAG, die zal ook wel weer voorbijgaan, zonder dat er een haan naar kraait . Sint Pieter zal’t geweten hebben.
13/02/18 11:36 REAGEER
annyvanloon
Het lijkt wel of die suggesties alleen voor jonge mensen zijn. Hoe vier je Valentijn met zieke mensen die je ook dierbaar zijn of met iemand die Alzheimer heeft.? Het is in mijn ogen alleen een zaak van commercie , je liefde tonen beperkt zich niet tot één dag!!
14/02/18 09:22 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels