Deel via

Vier jij valentijn of vind je het maar niks?

Valentijnsdag is de dag bij uitstek om je geliefde in de bloemetjes te zetten en te tonen hoeveel je van hem of haar houdt. Vind jij dat ook en probeer je van 14 februari iets speciaals te maken? Of misschien ben je niet zo’n romanticus en hou je niet van deze feestdag, of vind je het te commercieel? We zijn benieuwd naar jouw mening!

Hij houdt van mij, hij houdt niet van mij ...

bloemKomt er op een dag als 14 februari spontaan een liefdesgedicht bij je opborrelen? Kan je wel van de daken roepen hoeveel je van je partner houdt? Ben jij iemand die zich prikt aan rozen om de rozenblaadjes rond het bed te kunnen strooien?

Vind je het leuk om extra in de watten gelegd te worden, en geniet je van de aandacht? Waarvan smelt jij sowieso? Is jouw partner wel romantisch aangelegd, maar jij niet? Of omgekeerd?

Hoe vier jij Valentijnsdag? Heb je leuke herinneringen aan een Valentijnsdag lang geleden of nog niet zo lang geleden? Heb je een favoriet liefdeslied? Of vind je dat kleffe gedoe helemaal niets?

Stuur je reactie!

Laat ons weten wat jij van Valentijnsdag denkt! Jullie reacties zal je kunnen lezen in de nieuwsbrief van 19 februari. Je kan je verhalen insturen tot en met zondag 18 februari door onderstaand formuliertje in te vullen.

SeniorenNet wenst jullie alvast heel veel liefde toe!

hartjes

3 reacties

rdckx
VALENTIJNSDAG

Aan alle valentino’s
En alle valentina’s
een leuke “Valentijn”
’t moet niet enkel passie
of verliefdheid zijn.

Geen dure geschenken,
maar een warm gebaar,
een vriendelijke glimlach
voor eenderwie op deze dag
zomaar, mens, ik heb je lief !

In valentinus’geest wordt er herdacht
dat wij allen elkaars gelijken zijn,
ongeacht stand, geloof, kleur of geslacht,
mensen met een kloppend hunkerend hart.
Liefde kent geen onderscheid.

Toch worden op deze wereld,
steeds nog, mensen omgebracht,
in martelaarschap Valentinus achterna,
om liefde die hen verboden wordt.
Mijn hart klopt voor hen en jou, van je Valentijn.
♥ voor 14 02 2018

Volgens de legende kwam een jong paar bij bisschop Valentijn met het verzoek hen te trouwen. De man was een heidense soldaat, de vrouw een Christen. Valentijn vond de liefde zwaarder wegen dan de wetten van de keizer, en huwde het stel. Al gauw kwamen meer paren met hetzelfde verzoek. Hij werd aangegeven en gearresteerd. Toen hij voor de keizer moest verschijnen, probeerde hij die te bekeren. Claudius voelde zich beledigd en liet Valentijn martelen en onthoofden. Dat gebeurde op 14 februari, maar welk jaar het was, is onduidelijk (omstreeks 270 na Christus)
9/02/18 13:38 REAGEER
Creagirl
rdckx
Heel mooi verwoord!
12/02/18 18:54 REAGEER
wildlife
Voor mij, niks, platte commerce punt
14/02/18 02:36 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels