Deel via

Voor de zoetekauwen: luchtige, gezonde chocoladecake

February 2018
Hoort gezonder eten ook bij jouw goede voornemens, maar geniet je toch graag van een heerlijk dessertje? Foodblogger Judith Pagrach stelt je een gezonde chocoladecake voor! Deze cake bevat een stuk minder suikers dan een ‘gewone’ cake, en is toch lekker luchtig, smeuïg en vol van smaak. Een perfect idee om je partner te verwennen, je kinderen en kleinkinderen, of jezelf natuurlijk!

Ingrediënten

  • 6 dadels (soort: ‘medjool’)
  • 2 rijpe bananen
  • 3 el amandelmeel
  • 3 el amandelboter of pindakaas
  • 3 el volle yoghurt (of vervang door kokosyoghurt)
  • 75 gram cacao
  • 2 eieren
  • 1 el bakpoeder
  • snuifje zout
  • 150 gram stukjes pure chocolade of cacao nibs (de kern van een geroosterde cacaoboon)

Receptinformatie

toertVoorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale benodigde tijd: 40 minuten
Voor 8 personen

Benodigdheden

ingevet bakblik met een diameter van circa 20 cm (of een langwerpig bakblik voor een hogere cake. Let op: de baktijd wordt dan langer!)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Ontpit de dadels en laat ze weken in een kommetje lauw water tot je ze nodig hebt.
  3. Klop de eieren mooi luchtig en schuimig.
  4. Prak de bananen en meng de eieren erdoorheen, gevolgd door de yoghurt en notenpasta.
  5. Haal de dadels uit het water. Giet het water weg en pureer de dadels tot een puree.
  6. Voeg de dadelpuree toe aan het eimengsel.
  7. Meng in een grote kom de cacao, het amandelmeel, zout, bakpoeder en de chocoladestukjes.
  8. Roer nu het natte mengsel door het droge mengsel. Meng niet te lang, zodat het luchtig blijft.
  9. Giet het beslag in de cakevorm en bak gedurende 25 minuten in het midden van de oven. Heb je een hogere cake? Bak dan 10 minuten langer en test daarna met een satéprikker of de cake gaar is. Zo niet, bak je de cake nog wat langer.

Smakelijk!

valenOok met deze recepten scoor je sowieso punten!

Een heerlijke valentijnstaart van witte chocolade en frambozen

Valentijnbonbons

Of verras hem of haar met een lekker ontbijt op bed!

Auteur: Judith Pagrach

0 reacties

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels