Deel via

Jullie mening: elke dag moet het valentijn zijn!

De dag van de liefde is dit jaar alweer voorbij. Vorige week vroegen we wat jullie van Valentijnsdag vinden, en daar hebben jullie massaal op gereageerd. Wat meteen opvalt, is dat jullie behoorlijk romantisch zijn en vinden dat je elke dag je liefde voor je partner moet tonen. De overgrote meerderheid vindt valentijn té commercieel, maar sommigen kunnen er toch van genieten. Lees hier enkele lieve of opvallende reacties!

Jullie reacties op de poll:

poll

Paul (73):
Het is een feit dat er een commerciële bedoening zit achter Valentijnsdag. Ik ben dan ook blij dat Seniorennet een rubriek wijdt aan suggesties die geen cent kosten. Ikzelf zing op Valentijnsdag voor mijn echtgenote het liedje van John Paul Young: Love is in the air. Love is in the air, everywhere I look around. Love is in the air, every sight and every sound. And I don't know if I'm being foolish. Don't know if I'm being wise. But it's something that I must believe in. And it's there when I look in your eyes. Hopelijk zing ik niet vals!

Paul (73):
Ik besef dat meerdere mensen een hekel hebben aan de commerciële bedoening die achter Valentijnsdag zit. Maar dat is dan evenzeer zo voor St-Niklaas, Kerstmis, Moederdag en Allerheiligen/Allerzielen. Dit neemt niet weg dat het, bijna zoals een hernieuwing van geloofsbeloften, goed is eens op die dag extra te tonen hoeveel je om iemand geeft. Het is mooi dat Seniorennet romantische tips geeft die geen cent kosten. Dus ... niemand heeft nu een alibi om dat ook niet te doen!

Gustaaf Marcel (64):
Je kan als koppel inderdaad, jaar na jaar, valentijn vieren door samen eens lekker uit te gaan eten, heel romantisch bij kaarslicht ... En je kan op 14 februari een mooie tuil bloemen, een heerlijk parfum of een schattig juweeltje aan je geliefde partner geven ... Spontaan is dit bij jonge, verliefde paartjes, en bij die oudere partners, die ondanks twijfels en alle mogelijke voorbije verleidingen, voor mekaar zijn blijven kiezen, omdat liefde nog veel meer is dan tijdelijke kalverliefde of blinde passie ... Valentijn kan je pas echt vieren als je mekaar recht en diep in de ogen kan kijken met 200% overtuiging en dankbaarheid voor alle verleden en toekomstige ogenblikken van gelukkig samenzijn ...

Jean (68):
Wij doen niet mee aan zo’n commerciële bedoening. Wij proberen op onze romantische manier aandacht te besteden aan elkaar. Dit kunnen dagdagelijks kleine dingen zijn zoals gelukkig zijn met mekaar, afwassen, haar eens verwennen, samen een koffie drinken of genieten van een etentje, tv kijken bij kaarslicht enz. Gr.

Van Severen (75):
Dit is dom en overgewaaid uit de USA. Het enige daaraan is het commerciële gedoe om de mensen geld uit hun zakken te halen.

Louis (70):
Je moet er iedere dag zijn voor elkaar, maar niet schijnheilig doen op die dag en dat dan op het internet zetten zodat iedereen dat kan zien.

Georges (77):
Ik koester vooral mijn laatste liefde diep in mijn hart, en op deze dag komen al die prachtige herinneringen weer boven ... Wat je met deze dag doet, moet ieder voor zichzelf uitmaken.

Carla (53):
14 februari is voor mij de overlijdensdatum van mijn moeder, dus absoluut geen reden tot vieren ...

Chris (67):
Voor mij is het commerce! Al die brol komt dan deze zomer op de rommelmarkten! Een vriendelijk woord, even een knuffel geven die dag, een uitstapje aan zee of in het bos, samen genieten van de natuur, dat is ook valentijn! Het kost niks!

Ludo (66):
Valentijn moet je elke dag vieren en niet als het zogezegd moet. Wij doen niet mee met de commerce.

Marion (70):
Hij vindt het niet nodig om dat te doen op Valentijnsdag. Jammer ... Doet ieder jaar weer pijn als je ziet hoe anderen bloemen krijgen. Ja, het is zo. Koop dan zelf een bos bloemen.

Victor (66):
Valentijn vond zijn oorsprong in het Romeinse Rijk. In het Verenigd Koninkrijk werd het uitbundig gevierd. Vandaar ging het naar Amerika en vandaar kwam het terug naar het vasteland van Europa. Hier bij ons begon het pas na de Tweede Wereldoorlog, en het werd meer gevierd vanaf de jaren 80 omdat er toen een heropleving kwam van de economie. Het is steeds een speciale dag geweest en gebleven voor mij. We gingen samen op restaurant. Iets wat we anders amper deden en het mocht dan al iets speciaals zijn. Nadien werd het mooi verdergezet tussen de lakens als ik het zo even mag zeggen. Nu gaan we amper nog op restaurant omdat we veel minder eten en we dan meer moeten terug naar de keuken sturen dan we zelf opeten. Maar valentijn leeft nog, hoor. Ja, zelfs op onze leeftijd. Nu kopen we al eens wat voor mekaar of we maken een reisje. Wat we kopen? Dat kan gaan van sexy lingerie, ja zelfs op onze leeftijd is het vuur nog niet geblust. We doen vaak zelfs iets meer dan vroeger en valentijn wakkert dat wel aan. Ja, valentijn kan wel eens voor leuke verrassingen zorgen en dat is mooi meegenomen. Gewoontepatronen worden dan al eens doorbroken. Ja, valentijn mag er wezen.

Monique (78):
Het is een commercieel gedoe. En wat moeten vrijgezellen dan doen? Als je alleen bent, geen vriend of echtgenoot hebt?

Annie (71):
Echt vieren doe ik niet, maar denk er wel aan. Ik zet dan een bloemstukje bij mijn man op het kerkhof en thuis bij zijn foto. Hij is al sinds 1992 overleden. Maar mijn dochter brengt elk jaar een boeketje voor mij, dat vind ik super lief. Het is wel een beetje overdreven in de media vind ik, heel commercieel.

Annie (71):
Ik stuur dan naar al mijn kinderen en schoonkinderen een leuk sms’je, en wens hen een liefdevolle dag.

Jan (64):
Valentijn ... M.a.w. alles-draait-om-gelddag! Wij hoeven die commercie helemaal niet. Hier bij ons tweetjes is het alle dagen valentijn. Daar alleen kan liefde wonen ... Daar alleen is het leven zoet ... Waar men STIL en ONGEDWONGEN ... ALLES voor elkander doet!!!

Ronny (63):
Dat is iets dat in het leven geroepen werd ten voordele van de commercie, net als de Sint, kerst en Pasen, met als enig doel om de mensen geld te doen opmaken ten voordele van de handelaars en niet in het minst de regering die er altijd het meest van profiteert door de btw op alles en nog wat. Tenslotte vier je de liefde elke dag en niet alleen op 14 feb, een datum bepaald door wie weet wie!!!!

Anne (62):

Valentijn is super commercieel. Mijn mening hierover: het moet het ganse jaar door valentijn zijn, je leven lang en niet enkel op 14 februari.

Sandrine (54):
Wij zijn al 100 jaren samen en nog steeds smoorverliefd. Speciaal doen wij niet mee met valentijn. Mijn man zoent me nog elke dag ‘s morgens en ‘s avonds bij opstaan en slapen, zegt me dagelijks hoeveel ik voor hem beteken en hoe ik hem gelukkig maak. Dus valentijn is een werkdag voor ons, dagelijkse dag. Als mensen daar iets bij hebben, gelukkig voor hen: ik heb mijn valentijn elke dag aan mijn zij.

Marianne (69):
Flauwekul, alleen voor de winkeliers.

Mathieu (56):
Als je liefde betonen enkel beperkt blijft tot 14/2, dan is het wel erg gesteld met jezelf en de relatie. Laat het commerciële feest maar aan ons voorbijgaan. Een extra knuffel of belletje is zeker zo sterk.

Albert (88):
Valentijnsdag zou ik wel willen actief meebeleven, doch 88 jaar oud en -sedert een drietal jaren- single, hoe kan je dat nog?

Johanna (58):
Niet te geloven hoe deze dag is gehyped, in alle toonaarden, je zou er bijna in geloven. Ooit kreeg ik een doosje chocolade van een collega op deze dag. Hij had een aantal doosjes gekocht voor de vrouwelijke collega's die voor hem het meest aantrekkelijk waren. Ik voelde me niet uitverkoren, wel ongemakkelijk. Flauwekul en niet een klein beetje ...

Erwin (67):
Triestig gesteld met uw relatie als men moet wachten op St.-Valentijn om de liefde te betonen. Ik moet niet wachten op die dag om mijn liefde te betonen, ik schenk haar tijdens het jaar zomaar eens een ruikertje bloemen, een doosje pralines, een parfum, een juweeltje of een etentje. Waarom wachten op dat commerciële gelul om eventjes de aandacht te geven aan uw bijzit, ik doe niet mee aan dat gedoe. Voor mij is het enkel geldklopperij, net als de meiklokjes op 1 mei, er zijn er anderen die geld uit de zakken halen en die ons dit dan verplichten om te doen.

Frieda (68):
14 februari was de verjaardag van mijn moeder. Ik zal die dag altijd blijven vieren. Als herinnering aan zoveel mooie jaren.

Pieter (70):
Is begonnen met inmenging van Amerika om de middenstand een boost te geven en is overgewaaid naar Europa. Wees elke dag attent naar je echtgenoot in plaats van mee te doen met zo’n middenstandtruc. Bullshit dus.

Riet (78):
Ik vind dat valentijngedoe inderdaad vreselijk commercieel, maar ik erger mij niet: ik doe lekker mee! Al ben ik al jaren alleen, toch vind ik het zelf ook fijn om een weeklang mijn living en mijn slaapkamer te versieren met rode hartjes en in die periode te genieten van een romantischogend servies: la vie en rose, quoi. De liefde blijven vieren (hoogtepunten en dieptepunten incluis) lijkt mij een mooie gewoonte. Trouwens, ik zet niet de zogenaamde partner in de bloemetjes, maar mezelf. En mijn geliefden. Valentijn is voor mij een feest voor iedereen die ik graag zie! Genieten blijft de boodschap, vooral in deze woelige tijden. En, bij het zien van al die hartjes in het straatbeeld: leve de glimlach... PS Waarom niet een beetje meer denken aan die vele alleenstaanden? Bij al die reclame zijn het enkel de ‘koppeltjes’ die worden aangesproken. Precies daarom voelen sommige alleen-mensen zich nog eenzamer.

Remi (73):
De liefde voor je vrouw moet je heel het jaar tonen. De rest is commercie. 

Rita (69):
Ik vind het commercieel. Bij mij en mijn echtgenoot is het alle dagen valentijn. En dit reeds 47 jaar. Elke dag zeggen dat je elkaar graag ziet is voor ons het voornaamste. Er zijn zoveel kleine attenties om dit aan te tonen.

Lambert (66):
Ik vind Valentijnsdag leuk, het mag alle dagen feest zijn, maar dat is het niet. Ik ben nog altijd verliefd op mijn schatje.

Constant (78):
Voor mij is die speciale dag zeker niet nodig. Wij zijn dit jaar 58 jaar gehuwd, en wij zien mekaar alle dagen nog liever! In lief en leed.

Frans (69):
Ik vind het heel leuk dit met anderen te vieren, ook al heb ik geen vaste relatie. 

Luc (73):
Een keer per jaar iets speciaals doen voor je geliefde? Voor mij is dat nogal commercieel, het zit hem in de dagdagelijkse dingen ... 

Mieke (66):
Het hele gedoe rond valentijn vind ik te commercieel, het is bijna een 'must'. Bij ons is het alle dagen valentijn en wij, reeds 43 jaar getrouwd, zeggen elke dag tegen elkaar: 'Ik zie je graag', en niet alleen op 14 februari! Mijn man geeft, door het jaar, een attentie en niet alleen op valentijn. Wij zijn heel gelukkig en laten dat dagelijks blijken!

Jaak (70):
Valentijn is een jaarevent. Een dag met bloemetjes strooien of dure geschenkjes geven, en voor de rest de duivel uithangen, zal de relatie niet stimuleren. Wat niet wegneemt dat een bloemetje geen verrassing kan zijn, maar dat kan ook op andere tijdstippen. Dan is de verplichte factor er zowat uit.

Vic (71):
Wat willen ze nog allemaal uitzoeken om mensen geld af te troggelen?

Noël (78):
Ik zie mijn vrouw alle dagen graag en hoop van haar hetzelfde. Maar een geschenk met Nieuwjaar en haar verjaardag vind ik al voldoende met ons bescheiden inkomen. Mijn vrouw deelt mijn mening natuurlijk.

Rita (68):
VALENTIJNSDAG. Het moet dus weer gevierd worden. De gewoonte der dingen even doorbreken om de liefde voor elkaar te bevestigen in uiterlijkheden, alsof dat nodig is. Het feit dat dat ‘nodig’ is, zou al een veeg teken aan de wand kunnen zijn. Dagelijkse kleine en grote dingen volstaan blijkbaar niet in deze luxewereld om elkaar nog van zijn liefde te overtuigen. Maar was dit wel Sint-Valentijns intentie? Die werd al lang door Cupido’s pijl opzijgeschoven. Wie staat er nog bij stil dat Valentijnsdag in wezen een christelijke feestdag is, net zoals Aswoensdag trouwens (twee feestdagen die elkaar dit jaar overlappen)? Wie weet nog waarom Valentinus door de Romeinse keizer onthoofd werd? De essentie van valentijn: liefde maakt geen onderscheid. Bisschop Valentinus werd onthoofd omdat hij huwelijken inzegende tussen mensen van verschillende stand en religie (Romeins, heidens, soldaat en christelijke vrouw). Een thema nog altijd even hedendaags, kastenhuwelijk in India, homohuwelijken in nog grote delen van de wereld, huwelijken tussen kleurlingen, huwelijken tussen mensen van verschillende religies, door ouders en familie opgelegde verstandshuwelijken, de lijst lijkt nog altijd onbeperkt ... En ASWOENSDAG, die zal ook wel weer voorbijgaan, zonder dat er een haan naar kraait. Sint-Pieter zal’t geweten hebben.

Albert (77):
Zuivere commerce éénmaal per jaar iets speciaal aan uw vrouw geven is niet voldoende, geef haar alle dagen aandacht, daar zal ze meer aan hebben.

Jozef (90):
Op mijn leeftijd beleef je Valentijnsdag anders dan vroeger. Iets lekker bij de koffie of uit eten gaan ligt dan meer voor de hand als je allebei de deur nog uit kunt. Maar de romantiek is er nog. Een knuffel kan altijd natuurlijk. Groetjes van Jozef

Alfons (74):
Van nature uit voel ik mezelf een ‘nuchtere realistische figuur’, wat uiteraard niet betekent dat ik als een koele kikker overkom, integendeel, door mijn opvoeding ben ik zowat een eenzaat inside of me ... Maar ik ben ook zeer creatief, vindingrijk en vooral humoristisch met doordenkertjes als ik moppen tap. Kortom, voor mij betekent valentijn een 100% commercieel orkest, en zoals met veel van dat soort: als je niet meeloopt in de kudde ben je een ‘saaie piet’. Allee mannen ... A.u.b. wat creativiteit tijdens het jaar en wat toffe verrassingen voor je partner. Verras haar eens met een folieke, door bijvoorbeeld een paar daagjes rond te toeren met een gehuurde cabriolet met picknickmand. Of stiekem een paar daagjes een uitstapje plannen waar zij al lang over palavert. Er bestaan zoveel dagdagelijkse leuke dingen waarvan we ‘in de herfst van ons leven’ of ‘in de fleur van ons slijtage’ kunnen genieten. Koppie erbij, dromen wat, denk, doe! Laat niet alles voorgekauwd op jullie afkomen. Zolang het ‘kind’ in ons leeft zijn we goed bezig, beter dan al die pillerij. Proberen.

Oscar (71):
Valentijn is een mannennaam, dus dient de man gevierd te worden.

Raymonde (70):
Voor ons is het elke dag valentijn, al 52 jaar lang. Een speciale dag is niet echt nodig en toch: een bloemetje en taartje horen er gewoonlijk bij. En een aandenken aan de 1e valentijn van zoveel jaren geleden: een hartje in zilver met foto, nog altijd in mijn bezit. Dus aan alle valentijntjes: niet enkel op 14 februari hé, elke dag is bijzonder.

Nicole (72):
Valentijn vind ik leuk al is het nogal commercieel, sommige mensen hebben dit blijkbaar nodig om even stil te staan en rondom hen te kijken naar wie belangrijk zijn in hun leven! Liefs aan iedereen

Anne-Marie (69):
Wij vieren het elk jaar. Deze keer speciaal wegens gouden bruiloft. Rode rozen van mijn man staan er al. Ik zorg voor ontbijt met bubbels. s' Avonds gaan we gezellig op restaurant en misschien dansje achteraf! Zo houden we ons huwelijk romantisch en liefdevol. Het zijn de kleine attenties die het doen en niet alleen met valentijn!

Willy (85):
Ik ben 61 jaren gehuwd, en alle dagen geef ik mijn liefde aan mijn vrouwtje. Wij hebben geen Valentijnsdag nodig om onze liefde te tonen. Enkel het elkaar in de ogen zien overtreft het duurste cadeau of het beste restaurant. Het is zelfs zo dat er maar een iemand wint bij deze en dat is de STAAT, want wat ge ook doet de 21 % btw valt toch in haar schoot, en daarom worden tv en gazetten opgetrommeld om mee te helpen. Het wordt echt vervelend om dat te horen met Halloween, Sinterklaas, Kerstmis, valentijn, Pasen enz. Ik zou willen voorstellen om die actieve mensen van radio, tv en gazetten hun energie te laten gebruiken om de jonge mensen te leren dat liefde geven alle dagen vanzelfsprekend is. En niet enkel op valentijn.

Emy (68):
Mijn man en ik zijn 53 jaar samen, waarvan bijna 48 jaar getrouwd. Met valentijn doen we toch een ‘specialleke’ voor mekaar. Ik geef hem een mooie zelfgemaakte kaart en ik krijg een mooi boeketje bloemen. Maar eigenlijk doen wij heel het jaar door kleine attenties voor elkaar, hoor. Het moet niet altijd geld kosten. Wij zien mekaar graag!

Wil je alle reacties lezen? Dat kan hier!

2 reacties

wildlife
Wat 'n bullshit allemaal, gouden dag voor de winkeliers ja! Trouwens ben alleen, vroeger met echtgenoot, dag als 'n ander, we stonden er niet eens bij stil. Van liefde en verliefdheid is nooit spraak geweest tussen ons. Getrouwd om van het ouderlijke juk verlost te zijn, dat was de de reden in ons milieu :-(
20/02/18 23:44 REAGEER
rdckx
Ik treur om liefde ongekend,
Ik treur om bitterheid,
die jouw hart heeft afgesloten,
verliefdheid nooit ontloken.
Ik hoop voor jou op warmte,
een omarming die ontdooit,
vooraleer de oneindigheid
je in dat grote zwarte gat
In het heelal in eeuwige koude
onderdompelt zonder
vreugdevolle herinnering.
menslief, ik hou van jou
26/02/18 19:45 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels