Deel via

Ga winterse kwalen te lijf met hotstonemassage

February 2018
In de wintermaanden heeft onze gezondheid het vaak zwaarder te verduren dan in de overige seizoenen. Kwaaltjes als verkoudheid en de griep liggen op de loer, en je krijgt sneller last van stijve spieren en gewrichten door de kou en minder beweging. Veel mensen voelen zich in de donkere wintermaanden ook nog eens somber en lusteloos. Wist je dat je veel van die winterse kwalen te lijf kunt gaan met hotstonemassage?

Versterk je immuunsysteem!

Een massage beïnvloedt de samenstelling van je bloed. Zo blijkt uit een onderzoek van het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles dat een massage de aanmaak van witte bloedcellen stimuleert. Die witte bloedcellen detecteren schadelijke stoffen en ziekteverwekkers en maken ze onschadelijk; ze zijn dus onmisbaar voor je immuunsysteem. In het bovengenoemde onderzoek ondergingen de proefpersonen een klassieke Zweedse ontspanningsmassage. Een hotstonemassage heeft hetzelfde effect, maar door de extra warmte biedt deze massage in de winter nog extra voordelen!

Optimaliseer de bloedcirculatie

winter-3052622_640Ben jij zo iemand die het altijd koud heeft? Lijkt het in de winter alsof je jezelf op geen enkele manier opgewarmd krijgt? Is geen wintertrui warm genoeg? Dan is het een goed idee om de weldadige warmte van een hotstonemassage eens te ervaren. Zowel door de massagebewegingen als de intense warmte van de stenen wordt je lichaam tot diep vanbinnen opgewarmd. Je bloedcirculatie wordt hiermee op doeltreffende wijze geoptimaliseerd. Eindelijk ervaar je weer eens een echt warm gevoel. Zo’n massage stimuleert ook al je organen, alle cellen van je lichaam krijgen beter de nodige voedingsstoffen binnen en opgehoopte afvalstoffen worden uit je lichaam weggevoerd. Alle lichaamsprocessen hebben hier baat bij!

Heb je het altijd koud? Een hotstonemassage verwarmt je lichaam tot diep vanbinnen.

Hernieuwde energie

De korte donkere dagen in de winter maken veel mensen somber. Je hebt minder zin om uit je luie stoel te komen, je hebt minder energie en voelt je lusteloos. Met een hotstonemassage kun je jezelf eens echt in de watten laten leggen; een heerlijk momentje voor jezelf waarin je even al je zorgen kunt laten varen. Daarbij bevordert massage de aanmaak van de feelgoodhormonen; oxytocine, serotonine en endorfine. Oxytocine zorgt voor een gevoel van geborgenheid, serotonine en endorfine worden ook wel ‘gelukshormonen’ genoemd en endorfine heeft daarbij ook nog een pijnstillende werking. Na een hotstonemassage zul je je dus een stuk opgewekter voelen en met hernieuwde energie je leven hervatten.

Diepe relaxatie van de spieren

warm-and-cozy-1975215_640Veel mensen bewegen minder in de winter; als het koud is buiten, blijf je natuurlijk liever binnen, in plaats van de fiets, neem je waarschijnlijk de auto om boodschappen te doen en je gaat minder snel een wandelingetje maken. Daardoor worden je spieren stijver en als je toch weer eens intensiever gaat bewegen, raken ze sneller overbelast. Hotstonemassages, bij voorkeur in combinatie met voldoende beweging, kunnen je helpen om je spieren fit te houden. Bij de massage worden afgeronde vulkanische basaltstenen met een hoge hardheid gebruikt. Ze hebben de eigenschap warmte goed vast te houden en door te geven aan het lichaam. Door de druk en de hitte werken de stenen diep in op het spierweefsel en zo zorgen ze voor een diepe relaxatie van de spieren.

Contra-indicaties hotstonemassage

Helaas zijn er ook een aantal situaties waarin een hotstonemassage niet aangewezen is. In de volgende gevallen mag deze massage niet uitgevoerd worden:

  • Ontstekingen
  • Besmettelijke huidaandoeningen
  • Koorts
  • Ernstige vaatziektes
  • Trombose
  • Hoge bloeddruk
  • Extreme vermoeidheid
  • Burn-out
  • Reuma
  • Diabetes
  • Kanker

Hoe gaat een hotstonemassage in zijn werk?

massage-389727_640Voor aanvang van de massage dompelt de massagetherapeut de stenen in een warmwaterbad, waardoor de temperatuur van de stenen  tussen de 45ºC en 50ºC komt te liggen. Tijdens de behandeling plaatst de massagetherapeut de stenen op bepaalde punten op het lichaam. Als je een bepaald gebied meer aandacht wil geven, kan je dat natuurlijk zelf aangeven; stijve schouders of pijn in de onderrug bijvoorbeeld.  Als er een steen op je lichaam wordt gelegd of er weer van wordt weggehaald, voel je een bepaalde druk; dat zorgt meteen voor een ‘kleine rekoefening’. Vervolgens zal de massagetherapeut met de stenen massagebewegingen maken, zoals lange en rustige strijkbewegingen en ronddraaiende bewegingen. Hij of zij gebruikt hierbij warme olie, zodat de stenen soepel over het lichaam bewegen. Een volledige behandeling duurt meestal tussen de 45 tot 60 minuten.

Auteur: Wellness Academie

1 reactie

Hugoo
't Is weer lachen geblazen.
Je kan het natuurlijk zo gek niet verzinnen. Ik vraag me alleen af wie daar in trapt en er zijn centen aan geeft.
Het zijn wel mooie keien, dat wel, maar de ''massage'' kan met eender welke mooie ronde stenen, wat op zichzelf al tamelijk belachelijk is.
27/02/18 10:21 REAGEER

Login Registreer

Wellness Academie

Wellness Academie is een vooraanstaand opleidingsinstituut binnen de wellness en beauty branche en biedt opleidingen en cursussen aan op diverse campussen in België en Nederland. Wellness Academie staat voor kwaliteit, toegankelijkheid, praktijkgerichtheid en betaalbaarheid. Elk jaar bereiden we duizenden studenten voor op een carrière binnen de bloeiende wellness en beauty branche. Doordat Wellness Academie is aangesloten bij de belangrijkste beroepsverenigingen in België en Nederland kunnen studenten rekenen op een erkend diploma. Voor meer informatie zie: Wellness Academie

Meer artikels van Wellness Academie

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels