Deel via

Vlaanderen krijgt groots Hazes-eerbetoon!

Meer dan 45.000 mensen namen 14 jaar geleden in de Amsterdam ArenA afscheid van André Hazes. Zijn pakkende afscheidsceremonie werd rechtstreeks uitgezonden, goed voor ruim 6 miljoen kijkers, waarvan meer dan 1 miljoen Vlamingen. Jaren na zijn dood blijft André immens populair in de Lage Landen. Hoog tijd voor een grootse ‘Ode aan Hazes’! Dana Winner, Xander de Buisonjé, Isabelle A, Luc Caals en Steracteur Sterartiest-winnaar Michiel De Meyer brengen de grootste hits van Hazes.

Pure ambiance in een absolute topproductie

Als er één artiest is in Vlaanderen die de populariteit van André Hazes perfect kan inschatten, dan is het Luc Caals. Op 20 september 2014 stond Luc al eens in een uitverkochte Lotto Arena met zijn Caals zingt HazesSamen met mijn uitverkochte reeks "kleinere" Hazes-concerten en doortochten in o.a. de Koningin Elisabethzaal en De Roma, was dit concert één van dé absolute hoogtepunten uit mijn carrière. Ik heb daar zo van genoten, dat ik direct heb toegezegd toen ze mij vroegen om op 22 april mee te werken aan Ode aan Hazes. Voor mij is André een iconisch figuur, die staat voor alles wat het levenslied behelst. Kleine jongenBloed, zweet en tranen‘”Een beetje verliefd”… zijn tijdloze liedjes die van generatie op generatie worden doorgegeven. Straffe composities die je als artiest met liefde en passie brengt voor het publiek.

Topzangers

xander_2339Andere blikvanger op zondag 22 april tijdens Ode aan Hazes wordt zonder twijfel Xander de Buisonjé. Met Afscheid, Hou me vast en Het is over scoorde hij in de jaren negentig met Volumia! grote hits in Nederland én Vlaanderen. Tijdens de afscheidsplechtigheid van André in de Amsterdam ArenA, bracht Xander een ontroerende, pakkende versie van Zij gelooft in mij‘De rauwe stem van Xander leunt goed aan bij de liedjes en de muziek van André. Xander brengt schitterende vertolkingen, heeft pakken charisma en de juiste uitstraling om geloofwaardig nummers van Hazes te brengen’, klinkt het bij de concertorganisatoren.
 
Dana Winner_kopieOok Dana Winner is van de partij op de grootse Ode aan Hazes in Antwerpen. Dana bracht in 2007 het Hazes-nummer Als je alles weet uit, een postuum duet met wijlen André. ‘Ik kan niet om het even welk nummer coveren, dat is bij mij een heel proces. Om te beginnen moet ik een “match” hebben met een liedje. Ik herinner me nog hoe ik in 2007 alle albums van André beluisterd heb en bij “Als je alles weet” was er uiteindelijk die ultieme klik. Het is niet zijn meest bekende liedje, maar ik vind het een pareltje met een prachtige tekst. Dat ik het nummer live kan brengen, op mijn eigen manier, op 22 april in de Lotto Arena, is dan ook iets waar ik enorm naar uitkijk.’
 
Isabelle-A-KBL8Met Isabelle A kan Ode aan Hazes uitpakken met nog een absolute topstem uit Vlaanderen. Ook Isabelle moest niet lang nadenken toen ze gevraagd werd. ‘Hoewel het echte levenslied misschien niet is wat ik normaal breng, kan ik als artiest enkel maar respect opbrengen voor iemand die zo’n stempel gedrukt heeft op zijn genre en zoveel nummers heeft gemaakt die door jong en oud worden meegezongen, generatie na generatie. Muziek draait voor mij om gevoel en overtuiging, en die zaken stak André Hazes in overvloed in zijn nummers en optredens. Ik ga mijn uiterste best doen om hem op 22 april de eer aan te doen die hij verdient.’ (Foto: (c) Koen Bauters)
 
Michiel-4179Voor de winnaar van Steracteur Sterartiest, Michiel De Meyer, is optreden in de Lotto Arena tussen deze gevestigde waarden een volgende stap in de realisatie van zijn muzikale droom. ‘Wie had enkele maanden geleden gedacht dat ik ooit op dezelfde affiche zou staan als Xander de Buisonjé, Isabelle A en Dana Winner, een topper uit Nederland en twee van de strafste stemmen van Vlaanderen? Ik moet toegeven dat ik dat zelf ook niet meteen had verwacht. Onlangs liet ik me in “Van Gils & Gasten” ontvallen dat op eigen kracht het Sportpaleis laten vollopen, mijn grote muzikale droom is. Of dat er ooit van komt, dat zullen we wel zien, dromen mag, hé. Met “Ode aan Hazes” eren we een absoluut icoon, dus laat me nu eerst maar eens bewijzen dat ik me staande kan houden tussen deze toppers op het podium van de Lotto Arena’, besluit Michiel met de glimlach.

OAH A2 poster kopieOde aan Hazes

Zondag 22 april 2018 om 16u30 (deuren 15u30)
Antwerpse Lotto ArenaMet liveband en gastartiesten Dana Winner, Xander de Buisonjé, Isabelle A, Luc Caals en Michiel De Meyer.

Tickets op www.teleticketservice.com of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min). 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels