Deel via

Bewust in het leven staan? 5 vragen voor het slapengaan!

Verlopen de dagen zoals je zou willen? Sta vanavond eens stil bij de voorbije dag als je onder de wol kruipt. Hoe voel je je? Was het een geslaagde dag? Of niet echt? Was vandaag een representatieve dag voor wie je bent of wie je wilt zijn? Lifecoach Wim Annerel wil je aan de hand van 5 vragen helpen om bewuster te leven.

board-142741_6401. Wat was het beste moment van de dag?

Wat heeft je trots, gelukkig of dankbaar gemaakt? Waardoor werd je vrolijk of wat gaf je een goed gevoel? Herbeleef heel even dat moment. Want je wil meer van die momenten in je leven. En te vaak vinden we ze vanzelfsprekend. Geniet ervan én wees er dankbaar voor.

Sta stil bij de leuke momenten in je dag, wees er dankbaar voor en beschouw ze niet als vanzelfsprekend.

2. Wat heb ik vandaag geleerd?

Wat kan je beter doen? Welke lessen kan je trekken uit de ervaringen van vandaag? Hoe had je een situatie of gesprek beter kunnen aanpakken? Denk aan manieren om te verbeteren in de toekomst.

3. Met wie heb ik vandaag een connectie gemaakt?

adventure-2579921_640_1

Connectie is energie tussen mensen die zich gehoord en gewaardeerd voelen. Het geeft ons een gevoel van verbondenheid. Wie zijn vandaag de belangrijkste mensen voor jou geweest en wat doe jij voor hen? Heb je hen laten merken dat je hen graag hebt? Of wat zou je morgen kunnen doen om hen te helpen of blij te maken? Soms zijn we zo druk bezig dat we de belangrijkste mensen in ons leven verwaarlozen. Deze vraag helpt je weer op het goede spoor.

4. Wat is het belangrijkste dat ik morgen wil bereiken?

Welke taak kan morgen het grootste verschil maken? Als je een to-dolijst hebt, dan staat die er vast al op, allicht bovenaan of met een sterretje ernaast. Kan je deze taak zo vroeg mogelijk in je dag doen? Of plan je bijvoorbeeld om een connectie te maken met iemand? Deze vraag helpt je om te focussen op wat essentieel is.

Het leven is een ontdekkingsreis! Wat ga jij morgen leren?

5. Hoe ga ik mezelf morgen uitdagen?

plant-3117525_640Groeien als mens wil zeggen dat je geregeld eens uit je comfortzone stapt: daag jezelf uit en ontdek iets nieuws over jezelf. Wat kan je morgen uitproberen dat je nog nooit gedaan hebt? Welke uitdaging kan je jezelf stellen? Ga je bijvoorbeeld op het persoonlijke vlak iets nieuws leren of uitproberen, of op het sociale vlak iemand willekeurig aanspreken? Sommige nieuwigheden hoeven helemaal niet lang te duren, bijvoorbeeld maar enkele minuten tot een uur. Het leven is een ontdekkingsreis! We hebben het nodig om elke dag nieuwe dingen uit te proberen, ongeacht onze leeftijd. Wat kan jij morgen leren?

Ziezo. Vijf eenvoudige maar krachtige vragen die jou kunnen helpen om je leven nog beter te maken. Probeer ze vanavond al eens uit en merk hoeveel waarde ze jou brengen.

Laat je weten welke vraag voor jou het beste werkt? Dat kan via het reactieveld hieronder.

En wil je graag aan jezelf werken, ontdek dan hier 7 suggesties om jezelf te verbeteren in 5 tot 10 minuten per dag

Auteur: Wim Annerel

4 reacties

Dicksy
Vijf eenvoudige maar krachtige vragen die ook kans maken om je nachtrust compleet naar de verdoemenis te helpen.
De dag is voorbij en veranderen kan niet meer dus mijn nachtrust opofferen door te beginnen piekeren over de lessen die ik kan trekken uit de afgelopen dag voor morgen kan gerust wachten tot de volgende dag. Tenminste als ik 's morgens niet vergeet mijn dag te overlopen die voorbij is en welke lessen ik uit die dag kan trekken voor vandaag want een nieuwe dag dient zich aan.
17/03/18 11:35 REAGEER
TimV
Schitterende vragen om bewuster te leven.

Beter is het deze vragen te stellen, dan te piekeren over allerlei negatieve zaken.

Dankjewel voor deze tips, ik ga er vanavond al meteen mee aan de slag!
17/03/18 22:05 REAGEER
engelinde
Als ik naar bed ga,ga ik bewust niet liggen piekeren over zulke vragen.
Zou mijn hele rust verstoren.
Bij mij is het motto nu,verstand op nul en slapen en niet piekeren!
Dat lukt me nu goed, na veel verdrietige tijden in mijn verleden,
toen het me totaal niet lukte!
20/03/18 10:27 REAGEER
rdckx
AVONDGLOREN
Aan ‘t einde van de dag wanneer je gaat mijmeren,
open je ziel voor mooie herinneringen,
voorbode van mooie dromen
Als 't even kan, verzoen je met de minder goede dingen
Slaap dan zacht, nacht wacht,
laat nachtmerries dan voor wat ze zijn,
duistere spinsels, van ons brein
en weet dat altijd een nieuwe dageraad volgt
met nieuwe ervaringen, goede of slechte,
zo is nou eenmaal het leven
22/03/18 12:42 REAGEER

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels