Deel via

VFB Happening: hét event voor spaarders en beleggers!

Op zaterdag 24 maart staan de deuren van Kinepolis Antwerpen open voor de Happening van VFB. Het grootste niet-commerciële evenement voor spaarders en beleggers stevent weer af op meer dan 1.000 bezoekers. Een hele dag kan je er voordrachten en workshops volgen om beter te leren beleggen in aandelen. Schrijf je nog snel in voor een dag vol waardevolle beleggerstips!

Twijfels

De vrees voor een hogere rente zorgt voor deining op de beurzen. Van die hogere rentevergoeding merk je voor de rest weinig. De Belgische tienjaarsrente veerde op vanaf een bijzonder laag niveau en komt nog steeds nauwelijks aan 1 %. En heb je al bericht gekregen dat de rente op je spaarboekje omhooggaat? Ik alleszins niet. Die blijft steken op 0,11 %.

money-3046942_640Er is nog een lange weg te gaan vooraleer deze rente zal kunnen concurreren met het dividendrendement op aandelen. Toch is er twijfel gezaaid. De VFB-Happening komt geen dag te vroeg. Ook dit jaar kan je je inzichten aanscherpen door de presentaties van een indrukwekkende reeks toppers uit de financieel-economische wereld en CEO’s van liefst 12 Belgische beursgenoteerde bedrijven

De focus ligt zaterdag 24 maart op beter beleggen in aandelen. De hele dag kan je voordrachten volgen in de twee grootste cinemazalen, namelijk zaal 5 en 6. Comfortabele Kinepolis-cinemazetels zorgen ervoor dat je je 100 % kan concentreren op het podium.

Tijdens verschillende  workshops krijg je heel wat financieel lekkers voorgeschoteld.Daarnaast wordt er je nog heel wat financieel lekkers voorgeschoteld tijdens verschillende workshops van onder meer VectorVest Europe, Pareto, Excelco, Keytrade Bank en Leleux Associated Brokers. Ook VFB geeft een presentatie voor beginnende beleggers en studenten: ‘start met aandelen’.

Immocorner

Tijdens de pauzes kan je genieten van een heerlijke kop Miko-koffie en je ogen en oren de kost geven op de talrijke stands in de Hollywoodzaal. Daar kan je rechtstreeks contacten leggen met de CEO’s, CFO’s en/of investor relations van de beursgenoteerde bedrijven.

vastgoed

Maar er is nog meer te doen. Tijdens de pauzes kan je in de immocorner terecht waar liefst 10 GVV’s (Gereglementeerde Vastgoed Vennootschappen) zich kort en krachtig voorstellen. Waar richten ze zich op? Wat zijn de nieuwe projecten? Elk bedrijf krijgt hiervoor zowat 10 minuten toegewezen en de grootste GVV-specialist van België, Gert De Mesure, zal er als moderator op toezien dat die tijdsduur wordt gerespecteerd. We zetten de deelnemers even op een rijtje: LeasinvestRE, Care Property Invest NV, Cofinimmo, Aedifica, Montea, Intervest Offices & Warehouses NV, Home Invest Belgium, Xior Student Housing, WDP, Qrf City Retail.

Beleg in wat je kent

Eén van de belangrijkste stelregels van de beste beleggers is: beleg in wat je kent. Vandaar dat de bedrijfsvoordrachten zo belangrijk zijn. Een CEO in levenden lijve aan het woord zien, leert je zoveel meer dan het nieuws op afstand. Dankzij die verworven kennis lees of zie je de berichtgeving in de pers nadien misschien heel anders. In ieder geval is het dan aan jou om met deze unieke info een beter oordeel te vellen. Is die man of vrouw mijn vertrouwen waard?

Volgende bedrijven delen hun strategie:
Roularta, Cleyad, Ageas, Deceuninck, Agfa-Gevaert, KBC, Greenyard, Mithra Women’s Health, Sipef, Recticel, Kinepolis en  FNG Group
.

Geert Gielens, de hoofdeconomoom van Belfius deelt zijn economische vooruitzichten. Slot ‘Is the sky the limit?’ met Vincent Juvyns, strateeg van J.P.Morgan Asset Management.    

Er is zoveel te zien en te leren, dat het onmogelijk is om alles te volgen. Als je met meerdere personen naar de Happening gaat, kan je natuurlijk wel de taken verdelen en nadien ideeën uitwisselen!

De Happening

Meer koersschommelingen, meer risico, maar ook meer kansen. Bereid je optimaal voor. Schrijf nog snel in!

Niet-leden kunnen tegen een speciaal tarief toegang krijgen tot de Happening en tegelijk een jaar lid worden van de Vlaamse Federatie van Beleggers: 80 euro alles inbegrepen.

Voordeeltarieven

vfb

Net als de voorbije jaren blijft de prijs dezelfde. Een all-inprijs! Toegang tot de voordrachten en de standenzaal, gratis heel de dag lekkere Miko-koffie, broodjeslunch, parking, vestiaire en toiletten: alles inbegrepen. En natuurlijk ook de receptie. Breng je je inwonende partner, zoon of dochter mee, dan krijg je ook een korting. En je weet het: hoe sneller je kind start met aandelen, hoe hoger het wonderbaarlijke effect van de samengestelde rente (lees: almaar rijkere opbrengsten)!

Lees alles over het programma, de praktische zaken en hoe je kan inschrijven via deze link:  www.vfb.be

 Jan Reyns van VFB

Auteur: VFB

2 reacties

Olijfje
Mocht er iemand interesse hekken ik heb een kaart over voor de happening van zaterdag voor 25 euro i.p.v 30 euro 0477305750
20/03/18 11:55 REAGEER
DGBel
Wanneer je op je eentje moet beginnen met beleggen, is dat geen gemakkelijke klus.
Als je wel iets ziet in het beleggen in aandelen, maar je durft er niet goed in je eentje aan te beginnen, is een beleggersclub misschien een aantrekkelijk alternatief.
Je betaalt een intredesom die gebaseerd is op de waarde van de portefeuille van de club op dat moment, gedeeld door het aantal leden, en verder een maandelijkse inleg van € 50,-.
Wij komen maximum één keer per maand bij elkaar om de gang van zaken te bespreken en alle beslissingen worden op democratische wijze genomen.
Voor wie hierin is geïnteresseerd en woont in de omgeving van Roeselare, kan contact opnemen via beleggers@mail.be
20/03/18 13:30 REAGEER

Login Registreer

VFB

Vlaamse Federatie van Beleggers
Vlaamse Federatie van Beleggers
De Vlaamse Federatie van Beleggers vzw is een non-profit organisatie die individuele beleggers en beleggingsclubs op een onafhankelijke manier informeert over het beheer van financiële activa. De communicatie, informatie en vorming focust voornamelijk op aandelen. Meer info vind je op www.vfb.be

Meer artikels van VFB

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels