Deel via

Besparen op je verwarming?

Elektriciteit en verwarming zijn al lang niet mild meer voor onze rekeningen – maar toch kunnen we door een juiste investering dit zoveel mogelijk beperken. Zo heeft Aterno een innovatieve oplossing met een uniek elektrisch verwarmingssysteem waarmee je inzet op je eigen huiselijk comfort én een zuinig verbruik.

Het start eigenlijk meteen al bij de installatie van het systeem, die vrijwel kosteloos verloopt. Maar het grootste voordeel haal je natuurlijk uit het verbruik van je verwarming. Klinkt je maar vreemd in de oren? Het is nochtans 100% de waarheid. Hoewel elektriciteitsprijzen de lucht zijn ingeschoten, werkt de elektrische verwarming van Aterno enorm besparend dankzij het gebruik van hun innoverende Kalith-steen. De wat-steen?

brique-kalith-detouree-minKalith is een unieke accumulatorsteen die warmte gaat opslaan én die vervolgens gaat vrijgeven. Dat betekent dat ze gedurende een langere periode een zalige warmte verspreiden die de ruimte gelijkmatig gaat verwarmen. Het systeem werkt met een slimme thermostaat die de elektriciteitstoevoer uitschakelt zodra de gewenste temperatuur is bereikt, waarna de steen z’n werk doet zonder ook maar enige extra kost. Op die manier verwarm je niet alleen zuiniger, maar ook een pak effectiever. 

Deze radiatoren zijn verder nog uniek op een andere manier: ze verwarmen namelijk via de voorzijde, in tegenstelling tot de meeste radiatoren die langs de bovenzijde verwarmen. Hierdoor krijgt vooral het plafond warmte en kan je al eens te maken hebben met het ‘koudevoetensyndroom’, en dat vindt niemand prettig. Bijkomend voordeel is dat ook je muren gespaard worden van vieze zwarte plekken en je stofophoping vermijdt. Dat laatste kan namelijk een nefast effect hebben op de werking van je verwarming.

Geen besparing op gebruiksgemak

Afbeelding_1_label2Gebruiksgemak zou eigenlijk altijd op de eerste plaats moeten komen, wat bij dit elektrische verwarmingssysteem gelukkig wel het geval is. Het start met de slimme thermostaten – je kan zelfs jouw ruimtes verdelen in zones zodat je slechts één keer alles hoeft te programmeren. Zodra je instellingen goed staan hoef je de aparte thermostaten niet meer aan te passen. Nog zo gemakkelijk dus! Op die manier kan je werkelijk in elke ruimte genieten van de warmte zonder nog aan iets te moeten denken.

Nog beter is het als je je ook geen zorgen meer hoeft te maken over extra verbruik als je wat vergeetachtig bent. Stel dat je een raam vergeet te sluiten, of een raam opent en je de verwarming vergeet uit te zetten. Zorgen zijn nergens voor nodig op dat moment, want het systeem denkt voor jou! Zodra je een raam opent, schakelt de verwarming zichzelf uit – en als je het venster terug sluit gaat de verwarming automatisch weer aan. En als je op familiebezoek beseft dat je de verwarming bent vergeten uit te schakelen, kan je via je gsm de verwarming ook vanop afstand bedienen.

Het zijn net al die voordelen die ervoor zorgen dat Aterno je voorziet in warmte én comfort. En dat is toch precies waarvan je wilt genieten bij je thuis? Alle comfort, altijd zalig op je gemak op welk moment dan ook, in elke kamer van je huis. De bedoeling van zo’n verhoogd gebruikscomfort is dat je je op geen enkel moment zorgen hoeft te maken. Niet over onderhoud, niet over warmte en al helemaal niet over je verbruik. Altijd warm, altijd gezellig!

Goed voor het milieu, je gezond- en veiligheid

Afbeelding_2_mettekst2Net dankzij het zuinige verbruik van dit systeem werk jij indirect mee aan een beter milieu. Met een lager verbruik verklein je namelijk je ecologische voetafdruk! Maar, geloof het of niet, er is nog meer. Naast energiezuinigheid is ook veiligheid enorm belangrijk. Dit systeem voldoet aan de strengste Europese normen en is dan ook veilig voor bv. de kleinkinderen of je huisdieren (en voor onvoorzichtige mensen). De weerstanden zijn namelijk door een rooster beschermd en onbereikbaar voor vingers en pootjes.

Alle radiatoren zijn bovendien voorzien van een veiligheidsvoeler: deze gaat het stroomcircuit direct uitschakelen zodra er nog maar sprake is van eventuele oververhitting. Dit kan bv. gebeuren als er een doek over de radiator hangt. Zodra de radiator terug op normale temperatuur staat, slaat hij terug aan. Het kan overigens al eens gebeuren dat de radiator niet helemaal recht hangt, als je er tegenaan bent gelopen bv. Meestal geen probleem als je dat even niet opmerkt. Maar stel dat het toestel meer dan 30 graden uit het lood hangt, dan valt die automatisch uit – zo voorkom je dat een warm toestel de grond zou raken en eventueel brandrisico vormt. Pas zodra je deze zelf terug recht hangt gaat de radiator terug aanschieten.

Extra troef is dat deze verwarming de lucht niet gaat uitdrogen, wat wel vaker het geval is bij gewone radiatoren. Net door het behoud van de juiste luchtvochtigheid gaat je huid niet gaan uitdrogen en blijven ook je luchtwegen gevrijwaard. Want hoesten omdat de lucht in je huis zo droog is, is nu niet bepaald comfortabel.

Om af te sluiten gooien we nog één voordeel in de ring. Het is niet simpel om je volledige huis in één keer te voorzien van een nieuw verwarmingssysteem. Net daarom heeft Aterno ervoor gezorgd dat hun systeem modulair is, zodat je de installatie kan opbouwen volgens jouw gewenste tempo. Hoewel de installatie vrijwel kosteloos en enorm snel gaat, is het altijd fijn om voorzichtig te kunnen testen om vervolgens de grote switch te maken.

Interesse in Aterno? Je kan via de website contact met hen opnemen of de gratis gids aanvragen om meer informatie te verkrijgen over hun elektrische verwarmingssysteem.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels