Deel via

Deze gezichtsbehandelingen verjongen je huid!

March 2018
Als jij meer jaren op de teller krijgt, betekent dat uiteraard ook hetzelfde voor je huid. Huidveroudering is een natuurlijk proces, maar wel eentje waar we invloed op hebben. Zo kunnen een gezonde levensstijl en extra aandacht voor huidverzorging dat proces vertragen! Bovendien worden er steeds betere behandelingen ontwikkeld die een goed alternatief bieden voor ingrijpende behandelingen als fillers, injectables en plastische chirurgie.

Huidveroudering in het kort

woman-1795054_640Met het ouder worden, wordt de opperhuid steeds dunner en in de lederhuid zijn steeds minder bloedvaten, collageen en elastinevezels aanwezig. De huid wordt daardoor minder elastisch en er verschijnen rimpels. Daarnaast wordt er minder talg aangemaakt, en dat maakt de huid droger. Verder worden er trager nieuwe huidcellen aangemaakt en oogt de huid sneller dof. Daarnaast ontstaan er met het ouder worden ook nog eens pigmentvlekjes als gevolg van blootstelling aan de zon. Er gebeurt dus een heleboel met je huid als je wat ouder wordt.

Dunner worden, minder elastisch, rimpels, pigmentvlekjes, er dof uitzien ... Je huid verandert ingrijpend!Deze behandelingen spelen in op al die veranderingen en ondersteunen de huid om in optimale conditie te blijven.

Chemische peeling

Een chemische peeling laat je huid er snel frisser uitzien. Fruitzuren in de peeling, zoals glycolzuur of salicylzuur, lossen de dode huidcellen op en verwijderen ze. Dat stimuleert de huid om meteen nieuwe huidcellen aan te maken. Door die nieuwe huidcellen verdwijnt de doffe aanblik en zie je er meteen stralender uit. Fijne lijntjes vallen minder op en de huid voelt zachter en soepeler aan. Chemische peelings worden ook gebruikt om pigmentvlekjes en acnelittekens te verwijderen.

Microdermabrasie

woman-3067179_640 (1)In plaats van een chemische peeling kun je ook kiezen voor microdermabrasie. Dat is eigenlijk ook een peelingbehandeling die gericht is op dode huidcellen verwijderen. Het verschil met een chemische peeling is dat het een zachtere behandeling is. Bij een gevoelige huid kun je beter voor deze behandeling kiezen. Bij microdermabrasie zuigt een apparaatje de huid vacuüm, en tegelijkertijd spuit het microkristallen tegen de huid. Wees gerust, dat doet geen pijn! Deze behandeling zorgt voor een zachte, frisse en egale huid en laat littekens, pigmentvlekjes en rimpels vervagen. Het stimuleert de aanmaak van huidcellen en collageen, zodat de huid zich van binnenuit gaat vernieuwen. Na één behandeling is er meteen zichtbaar resultaat. Voor nog betere en langdurige resultaten is een kuur een aanrader.

Heb je een gevoelige huid? Dan kies je beter voor een zachtere behandeling zoals microdermabrasie.

Bindweefselmassage

Ben je niet te vinden voor fruitzuren of vreemde apparaten? Vertrouw je liever alleen op de handen van een ervaren schoonheidsspecialist(e)? Dan zijn er ook nog bindweefselmassages. Maar let wel, dat zijn zeer stevige massages. Geen ontspannende massages om heerlijk bij weg te dromen. Wat het je wel oplevert? Een verbeterde huidstructuur en huidtint! De diep inwerkende massage stimuleert de aanmaak van collageen, dat de huid zijn stevigheid geeft. De massage verbetert ook de bloedcirculatie. Een slechte doorbloeding werkt rimpels en verklevingen in de hand. Door de massage kan de huid beter voedingsstoffen opnemen en afvalstoffen afvoeren, plus het geeft de huid een gezonde kleur. Bindweefselmassage wordt ook wel een ‘natuurlijke facelift’ genoemd! Het helpt om rimpels, kraaienpootjes en littekens te verminderen. Voor een optimaal resultaat zijn er zo’n 6 tot 8 behandelingen nodig.

Anti-aging acupunctuur

acuDe oosterse kennis en behandelwijzen weten steeds vaker hun weg te vinden naar de westerse schoonheidssalons. Onder andere anti-aging acupunctuur wordt steeds populairder. Ben je niet bang voor naalden? Dat hoeft ook niet, want de naaldjes die worden gebruikt, doen zeker geen pijn. Deze behandeling is gericht op het bevorderen van de doorstroom van levensenergie. Stagnaties in de levensenergie zijn volgens de oosterse filosofieën de ware oorzaak van veroudering. Op deze manier wordt huidveroudering vanbinnen aangepakt. Zo’n behandeling wordt doorgaans gecombineerd met een tuina-gezichtsmassage voor zo goed mogelijke resultaten. Ook hier geldt dat een kuur van 6 tot 8 weken de beste resultaten biedt.

Welke behandeling is het beste voor mij?

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van doeltreffende behandelingen bij huidveroudering. Er zijn nog vele andere mogelijkheden, zoals microneedling, behandelingen met de plasmapen, zuurstofbehandelingen, etc. Welke behandeling het beste is voor jou, hangt af van je huidtype, eventuele huidproblemen en van je persoonlijke wensen. Het beste is om je eens te laten adviseren door een erkende schoonheidsspecialist(e). Je kunt gemakkelijk een erkende schoonheidsspecialist(e) bij jou in de buurt vinden via de zoekfunctie op de website van de Belgische Beauty Federatie.

Auteur: Wellness Academie

6 reacties

rdckx
MENS, durf te leven, inclusief durf te verouderen. Er is niets fout aan rimpels of pigmentvlekken. Zij zijn het bewijs van jezelf, inderdaad van jezelf, onopgesmukt, mooi in alle eerlijkheid en glorie, ja je leest het goed, glorie. Gebruik een goede vochtinbrenger (moisturizer !), nu en dan eens verwijder je de dode cellen (facial scrub !) of bij gelegenheid eens een opfrissend gezichtmaskertje, een zachte gezichtsmassage (door partner, kind, vriend of goede buur), kleine geneugten waarvan je thuis in je eigen vertrouwde omgeving kan genieten. Meer moet dat niet zijn. Vergeet toch in je “oude” dag die chemische peeling, microdermabrasie, bindweefselmassage en antiaging acupunctuur. En blijf vooral weg van botox, tenzij je er als een uitgestreken zombie wil bijlopen.
Er is niets mooier dan een doorleefd gezicht. Bij een echt juweel vraagt men toch ook een echtheidscertificaat. Maak van jouw gezicht jouw echtheidscertificaat.

....en leuk toemaatje. Je portemonnee vaart er wel bij.
27/03/18 10:24 REAGEER
Hugoo
Tja, er zijn een hoop producten en behandelingen op de markt. Het beoogde en verhoopte resultaat is echter, net als liefde, niet te koop.
Verkopers profiteren van het feit dat men jong wil blijven uitzien. Mooi geld verdiend aan die oude gezichten, want het wordt alleen maar erger...
( De vrouw op de foto bij het artikel is al dikwijls geweest geloof ik...)
27/03/18 17:34 REAGEER
maya
ik
28/03/18 07:54 REAGEER
maya
Het zijn de mannen die ons verplichten om er goed uit te zien. Naar wat kijken de meeste mannen? Juist, naar jonge vrouwen die er nog perfect uitzien.
28/03/18 08:54 REAGEER
rdckx
Maya, het gaat hier wel over gezichtsbehandelingen..... ik ben er nog niet zo zeker van dat mannen hun hoofden nog zullen omdraaien voor een "knap jong gezichtje (? als dit al nog zou kunnen), wanneer dat mooie gezicht prijkt op een 70-jarig lichaam, dus veel moeite
voor niets. Daarom voor mij geen schoonheidsbehandelingen, een maat voor niets.
28/03/18 16:25 REAGEER
BLBECO
ja , oud worden het is niet aan iedereen gegeven , om er nog goed uit te zien raad ik aan gezond te leven, zeker niet roken geen alcohol , groenten en fruit eten , en een goede voldoende slaaprust verder voor je gezicht dagelijks een beschermende dag créme v .b. Toleriane RICHE. en je netjes onderhouden , en je voorzien van kwaliteit schoenen tegen het vallen.
12/04/18 07:50 REAGEER

Login Registreer

Wellness Academie

Wellness Academie is een vooraanstaand opleidingsinstituut binnen de wellness en beauty branche en biedt opleidingen en cursussen aan op diverse campussen in België en Nederland. Wellness Academie staat voor kwaliteit, toegankelijkheid, praktijkgerichtheid en betaalbaarheid. Elk jaar bereiden we duizenden studenten voor op een carrière binnen de bloeiende wellness en beauty branche. Doordat Wellness Academie is aangesloten bij de belangrijkste beroepsverenigingen in België en Nederland kunnen studenten rekenen op een erkend diploma. Voor meer informatie zie: Wellness Academie

Meer artikels van Wellness Academie

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels