Deel via

Heerlijke tips voor een piekfijne paasbrunch

Als de kleinkinderen alle paaseitjes gevonden hebben, komt iedereen lekker binnen om te genieten van heel wat lekkers. Organiseer jij ook ieder jaar steevast een gezellige paasbrunch? Foodblogger Judith Pagrach zit boordevol inspiratie en deelt graag enkele leuke recepten met jullie. Zo maak je een echt succes van je paasbrunch!

8 lekkere recepten voor je paasbrunch!

Oeufs en cocotte

Een echte klassieker: eierpotjes. Als topping kun je het zo gek maken als je zelf wil: bieslook, zalm of spinazie zijn bijvoorbeeld goede toppings voor je oeufs en cocotte.

ei_1Ingrediënten

  • 4 el room
  • 2 takjes bieslook
  • 2 eieren
  • zwarte peper
  • zout

Receptinformatie

Kooktijd: 10 minuten
Voor 2 personen

Benodigdheden

ovenschaal
2 kleine ovenvaste schaaltjes ('ramequins')

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook een liter water.
  3. Verdeel de room over de bakjes en strooi hier de helft van de bieslook overheen. Bewaar de andere helft om zo meteen mee te garneren.
  4. Breek de eieren voorzichtig open boven de schaaltjes zodat de dooiers niet breken. Besprenkel met peper en zout.
  5. Zet de schaaltjes in de grote ovenschaal en vul met kokend water tot aan de helft van de kleine bakjes. Alleen de onderste helft staat dus in het water.
  6. Bak de eieren in ongeveer 9 minuten gaar. Bak ze niet te lang, want dan zijn ze niet meer vloeibaar!
  7. Serveer er eventueel toastreepjes bij.

Smakelijk!

Ei in een broodje

brood_1

Hoe leuk zijn deze broodjes? Je bakt het eitje in het broodje!

Bekijk het recept hier.

Kaneelbroodjes

 kaneel_1

Het vergt wat werk om deze broodjes te maken, maar wat zijn ze lekker. Vooral als ze nog een beetje warm zijn, dan zijn ze echt op hun paasbest!

Bekijk het recept hier.

Muffins met courgette en feta

courgette_1

Deze hartige muffins zijn heel erg leuk en lekker om te maken. De combinatie komijn, feta en courgette is verrassend en zorgt voor een bijzondere smaak.

Bekijk het recept hier.

Wentelteefjes

wentel_1

Deze decadente wentelteefjes zijn overheerlijk. Maak ze met brioche of paasbrood en serveer er wat vers fruit bij. Mmmm …

Bekijk het recept hier.

Gepocheerde eieren met hollandaisesaus

gepocheerd_1

Oefening baart kunst, dat geldt ook voor gepocheerde eieren. Als je het een aantal keer hebt geprobeerd, dan wordt het echt een fluitje van een cent.

Bekijk het recept hier.

Smoothie

smooth_1

Ga voor een lekkere smoothie zoals deze met havermout, kersen en cacao! Ook lekker: een sapje van bijvoorbeeld rauwe biet, wortel en gember.

Bekijk het recept hier.

Advocaat

advocaat_1

Misschien is het nog wat vroeg voor alcohol, maar advocaat past perfect bij de paasbrunch.

Bekijk het recept hier.

Heb jij nog leuke ideeën voor de paasbrunch? Deel ze hieronder!

Auteur: Judith Pagrach

0 reacties

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels