8 lekkere recepten voor je paasbrunch!
Oeufs en cocotte
Een echte klassieker: eierpotjes. Als topping kun je het zo gek maken als je zelf wil: bieslook, zalm of spinazie zijn bijvoorbeeld goede toppings voor je oeufs en cocotte.
Ingrediënten
- 4 el room
- 2 takjes bieslook
- 2 eieren
- zwarte peper
- zout
Receptinformatie
Kooktijd: 10 minuten
Voor 2 personen
Benodigdheden
ovenschaal
2 kleine ovenvaste schaaltjes ('ramequins')
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook een liter water.
- Verdeel de room over de bakjes en strooi hier de helft van de bieslook overheen. Bewaar de andere helft om zo meteen mee te garneren.
- Breek de eieren voorzichtig open boven de schaaltjes zodat de dooiers niet breken. Besprenkel met peper en zout.
- Zet de schaaltjes in de grote ovenschaal en vul met kokend water tot aan de helft van de kleine bakjes. Alleen de onderste helft staat dus in het water.
- Bak de eieren in ongeveer 9 minuten gaar. Bak ze niet te lang, want dan zijn ze niet meer vloeibaar!
- Serveer er eventueel toastreepjes bij.
Ei in een broodje
Hoe leuk zijn deze broodjes? Je bakt het eitje in het broodje!
Kaneelbroodjes
Het vergt wat werk om deze broodjes te maken, maar wat zijn ze lekker. Vooral als ze nog een beetje warm zijn, dan zijn ze echt op hun paasbest!
Muffins met courgette en feta
Deze hartige muffins zijn heel erg leuk en lekker om te maken. De combinatie komijn, feta en courgette is verrassend en zorgt voor een bijzondere smaak.
Wentelteefjes
Deze decadente wentelteefjes zijn overheerlijk. Maak ze met brioche of paasbrood en serveer er wat vers fruit bij. Mmmm …
Gepocheerde eieren met hollandaisesaus
Oefening baart kunst, dat geldt ook voor gepocheerde eieren. Als je het een aantal keer hebt geprobeerd, dan wordt het echt een fluitje van een cent.
Smoothie
Ga voor een lekkere smoothie zoals deze met havermout, kersen en cacao! Ook lekker: een sapje van bijvoorbeeld rauwe biet, wortel en gember.
Advocaat
Misschien is het nog wat vroeg voor alcohol, maar advocaat past perfect bij de paasbrunch.
Heb jij nog leuke ideeën voor de paasbrunch? Deel ze hieronder!
Auteur: Judith Pagrach
0 reacties