Deel via

Soullegende Dionne Warwick komt naar Kursaal Oostende!

Zeven jaar geleden stond de vijfvoudige Grammy Award-winnares Dionne Warwick in een uitverkocht Hasselts Ethias Theater, waar ze met haar liveband een weergaloos concert gaf. Donderdag 27 september 2018 keert Warwick terug naar ons land en speelt ze in het Oostendse Kursaal. De 77-jarige soullegende doet nog steeds harten smelten met hits als ‘I Say a Little Prayer’, ‘Heartbreaker’ en ‘I'll Never Love This Way Again’.

Indrukwekkende carrière

De carrière van Dionne Warwick begon in 1961 toen ze ontdekt werd door het songwritersduo Burt Bacharach en Hal David. Nog geen 10 jaar later stonden er al 18 Top 100-singles op haar naam, allen geschreven door het duo Bacharach en David, waaronder I Say a Little PrayerI’ll Never Fall in Love Again en Do You Know the Way to San Jose. Voor dat laatste nummer won zij in 1968 haar eerste Grammy Award. In 1970 volgde haar tweede Grammy, voor het nummer I'll Never Fall in Love Again. Bekend als de kunstenares die ‘de kloof overbrugde’, overstijgt Warwicks soulvolle mix van pop-, gospel- en R&B-muziek de grenzen van ras, cultuur en muziek.

Affiche_DionneWarwick_Oostende

Warwicks opnames van liedjes als A House is Not Home, Alfie, Valley of the Dolls en The April Fools, maakten van haar een pionier als één van de eerste vrouwelijke artiesten die klassieke filmthema's populair maakte. In 1976 produceerde ze samen met Barry Manilow haar eerste platina album Dionne met de grote hit I’ll Never Love This Way Again. In 1985 nam ze het legendarische nummer That’s What Friends Are For op samen met Gladys Knight, Elton John en Stevie Wonder, om het bewustzijn voor aids te vergroten. Het nummer werd een wereldwijde nummer 1-hit en bracht meer dan drie miljoen dollar op.  

Dionna Warwick denkt nog lang niet aan uitbollen, daarvoor staat de levende legende te graag op het podium met haar liveband. En dat ze nog steeds populair is, bewijst haar agenda met uitverkochte concerten. Voor ze met haar nieuwe tournee Don’t Make Me Over speelt in de Royal Albert Hall en Theater Carré, staat Dionne Warwick op donderdag 27 september 2018 in Kursaal Oostende. ‘Na het Franse icoon Patricia Kaas, halen we met Dionne Warwick opnieuw een wereldartieste naar Oostende. Het Kursaal is de perfecte concertzaal om de soul én vooral de hits van Dionne Warwick perfect tot hun recht te laten komen. Dit is een avond voor echte muziekliefhebbers, die houden van soul en zijn varianten”, zegt de West-Vlaamse organisator Sofie Vandenbroucke van Concertevents.be.

Dionne Warwick - Don’t Make Me Over

donderdag 27 september 2018

Kursaal Oostende

Tickets: www.ticketmaster.be

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels