Deel via

Steracteur Sterartiest-winnaar Michiel De Meyer bij ‘Ode aan Hazes’!

Op 22 april vindt Ode aan Hazes plaats in de Lotto Arena. Samen met een liveband, brengen Volumia!-boegbeeld Xander de Buisonjé, gepassioneerd Hazes-vertolker Luc Caals, Vlaamse topzangeressen Dana Winner en Isabelle A, én Steracteur Sterartiest-winnaar Michiel De Meyer de grootste hits van Hazes. Wij spraken alvast met de jongste artiest, Michiel De Meyer.

Herinner jij je André Hazes nog uit je jeugdjaren?

Ik ben 24 jaar. André Hazes overleed 14 jaar geleden. Ik heb hem en zijn muziek dus vooral leren kennen na zijn dood. Hij was een volksmens en had een typische stijl van zingen. Hazes wordt vaak op ‘foute’ feestjes gedraaid, maar je zou eens goed moeten luisteren naar de kwaliteit van zijn teksten en over wat die liederen gaan. Het blijft een artiest om naar op te kijken.

Heb je een favoriet liedje van André Hazes?

Ik vind Dromenland heel mooi. Geef mij je angst én De Vlieger behoren ook tot mijn favorieten. De allerbekendste zoals Zij gelooft in mij, Kleine jongen en Bloed, zweet en tranen zing ik natuurlijk ook mee uit volle borst.

Mensen zullen zich afvragen of die snotaap van 24
dat wel kan.

Hoe zijn ze bij jou terechtgekomen voor dit muzikale eerbetoon?

Michiel-4184 kopieDat ik het niet weet (lacht). Misschien omdat ze iemand erbij wilden hebben van mijn generatie, maar ik hoop vooral omdat ze overtuigd waren van mijn zangcapaciteiten. Toen ik de vraag kreeg, vond ik het alleszins wel een hele eer. De muziek van Hazes staat mij immers enorm aan. Toen ik vernam dat de show in de Lotto Arena zou plaatsvinden, dan schrok ik toch wel een beetje. Toen ik nadien nog eens te horen kreeg wie er nog allemaal op de affiche zou staan, werd ik even stil.

Welke liedjes breng je zelf tijdens de show?

Er zijn nummers waarvan ik denk dat die mij beter zullen liggen dan andere songs. We zullen nog wat met de groep moeten discussiëren wie er wat zal zingen, maar we komen er wel uit.

Heb je een voorkeur?

Toch wel, Geef mij je angst zou ik heel graag willen zingen. Het is in feite een Duits nummer, maar Hazes heeft er een Nederlandse tekst op gemaakt. Guus Meeuwis heeft dat nog gezongen op de begrafenis van Hazes en ik zou daar heel graag mijn eigen versie van brengen. Ik kan mij wel voorstellen dat mensen zich zullen afvragen of die snotaap van 24 jaar wel zulke liedjes kan brengen.

OAH A2 poster kopieOde aan Hazes

Zondag 22 april 2018 om 16u30 (deuren 15u30) 
Antwerpse Lotto ArenaMet liveband en gastartiesten Dana Winner, Xander de Buisonjé, Isabelle A, Luc Caals en Michiel De Meyer.

Tickets op www.teleticketservice.com of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min). 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels