Deel via

Stoofvlees op z'n Italiaans: pappardelle al ragù

Zijn er nog meer stoofvleesfans? Foodblogger Judith Pagrach kan er gewoon niet genoeg van krijgen en ze maakte daarom 'pappardelle al ragù'. Dikke pastalinten met zachtgestoofd vlees. Een heerlijke combinatie! Bovendien heb je er maar weinig werk aan: even voorbereiden, en daarna laat je de pot gewoon pruttelen op het vuur!

Vlees voor de pappardelle al ragù

De reguliere pappardelle al ragù maak je met goed rundvlees met wat vet eraan. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld sukadelappen of runderriblappen. Die koop je bij de slager of gewoon in de supermarkt. Idealiter zou ik het vlees bij de slager kopen, maar eerlijk gezegd kom ik daar zelden aan toe. En dan doet het supermarktvlees het prima.

pastaVoor elke pastasoort is er een perfecte saus

De pappardelle zijn brede pastalinten. Wat je misschien nog niet wist, is dat het voor Italianen heel belangrijk is om de juiste saus bij de juiste pastasoort te kiezen. Zo gaat de tagliatelle en pappardelle het beste samen met vleessauzen zoals deze, schelpen met romige sauzen en fusili met gladde sauzen zoals pesto.

Pastalovers opgelet!

De pappardelle al ragù is een pastagerecht dat je als pastalover echt eens moet proberen. Laat je niet afschrikken door de tijd die ervoor staat. Zoals dat meestal het geval is met stoofgerechten, heb je een hele korte voorbereidingstijd en staat het vlees daarna gewoon te pruttelen terwijl jij gewoon je eigen gang kunt gaan. Makkelijk toch?

Pappardelle al ragù

Ingrediënten

  • 200 gram pappardelle
  • 500 gram runderriblappen (of sukadelappen)
  • 150 ml rode wijn
  • 3 laurierbladeren
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 witte uien (fijngesneden)
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik of pak)
  • 2 winterpenen (in plakjes gesneden)
  • 1,25 liter water
  • peper en zout

raguReceptinformatie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 3 uur
Aantal personen: 2-3

Benodigdheden

gietijzeren pan
kookpot voor de pappardelle

Instructies

  1. Giet olie in de pan en voeg het vlees toe. Schroei het vlees op hoog vuur dicht. Blus met rode wijn en voeg dan de wortel, tomaat, knoflook, ui, tijm en laurierbladeren toe.
  2. Giet het water erbij en breng het geheel aan de kook.
  3. Draai het vuur laag en doe de deksel op de pan.
  4. Laat de ragù 3 uur op laag vuur sudderen. Check regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit.
  5. Kook de pappardelle volgens de instructies op de verpakking en meng het vlees door de pappardelle.
  6. Lekker met een goed glas Italiaanse rode wijn!

Smakelijk!

barba

Probeer ook eens ...

Stoofvlees op z'n Mexicaans

Stoofvlees op z'n Limburgs (Nederland)

Stoofvlees op z'n Iers

Auteur: Judith Pagrach

0 reacties

Login Registreer

  • Login met Facebook
  • Login met Google

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels