Deel via

Zonnepanelen minder interessant? Indesol biedt oplossing

Wie zonnepanelen op z'n dak heeft liggen, weet het. De zon zorgt voor gratis alternatieve, schone energie, maar ... geen zon, geen stroom. Dan moet je alsnog rekenen op het energienet. En wekken je zonnepanelen te veel stroom op? Dan betaal je een prosumententarief. Niet logisch, vonden Bart en Walter van Indesol. Ze bedachten een oplossing voor die nadelen.

Stijgende kosten

Zonne-energie is al erg lang een populaire vorm van alternatieve, schone energie. Zowel gezinnen als bedrijven hebben vaak zonnepanelen op hun dak staan. Dat is een mooie investering, maar er zijn ook veel negatieve aspecten aan verbonden.

zonDe eigenaars van zonnepanelen kunnen bijvoorbeeld niet de volledige capaciteit zelf gebruiken. Particulieren benutten zo ongeveer 28% van de opgewekte energie, bedrijven meer dan 35%. De rest wordt geïnjecteerd op het energienet. Daarvoor krijgen zij een vergoeding, maar tegelijkertijd moeten ze voor die injectie ook betalen. De particulieren betalen in de vorm van een prosumententarief, de bedrijven betalen een distributiekost. Als er bovendien een periode is met weinig zonlicht, dan kunnen de zonnepanelen niet genoeg stroom opwekken. Dan moet je als eigenaar toch nog een beroep doen op het energienet en stroom bijbetalen.

Als particulier benut je slechts zo'n 28% van de opgewekte energie, de rest gaat naar het energienet.De voorbije jaren is er echter een evolutie te zien waarbij de vergoedingen en subsidies in het voordeel van de eigenaars blijven dalen en de kosten enkel stijgen. Zonne-energie wordt met andere woorden steeds minder interessant. Indesol biedt hiervoor een oplossing.

Beheer je energie zelf

batterijDoor de interactie met het elektriciteitsnet tot een minimum te herleiden, kunnen bedrijven en particulieren in zeer grote mate gespaard blijven van deze nadelen. Daarvoor werkt Indesol met batterijen die het teveel aan opgewekte energie simpelweg opslaan. In de periodes waarin de zonnepanelen te weinig opwekken, kan je de energie uit de batterijen benutten.

Zoutwaterbatterij

Indesol, wat staat voor independent energy solutions, wil sterk inzetten op die onafhankelijkheid om de rentabiliteit van de investering in zonne-energie veilig te stellen. De batterijen die zij aanbieden zijn dan ook niet zoals de batterijen die we kennen.

Indesol maakt gebruik van de zoutwaterbatterij van Greenrock. Dat is de veiligste en milieuvriendelijkste oplossing voor stationaire energieopslag. In plaats van lithium en andere chemische stoffen waar batterijen normaal op werken, zit er in deze soort enkel zoutwater, dat zelfs drinkbaar is voor mensen! De batterijen kunnen niet ontploffen, geen vuur vatten en er zitten geen giftige materialen in. Daarnaast gaan ze maar liefst twintig jaar mee.

Indesol wil de komende twee jaar investeren in marktbekendheid in België en Nederland, door bijvoorbeeld deel te nemen aan energiebeurzen en televisie-uitzendingen. Maar ook om de groei te kunnen volgen, heeft Indesol nood aan financiering. In het totaal zouden ze 55.000 euro willen ophalen voor de komende twee jaar, en dat aan de hand van een winwinlening. Bij deze lening komen extra voordelen kijken, zoals 2% rente en een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Bovendien is er een waarborg voorzien van 30%.

logoHeb jij interesse om te investeren in Indesol? Neem zeker een kijkje op winwinner.be voor meer informatie.

3 reacties

Willemphi
Ik zou gaarne weten waar ik een zoutwater battery kan kopen?
24/04/18 09:46 REAGEER
Outrageous
Deze tekst lijkt op 05.05.2018 duidelijk verouderd en achterhaald. Foei.
5/05/18 12:19 REAGEER
Vemkeriky
Ik ben met de politie mijn woning hardhandig uitgesleurd, en ze hebben mij in een gesloten instelling psychiatrie gestoken, terwijl ik nog zeer fit ben, mijzelf zeer goed kan behelpen, beter dan de meeste jonge mensen. En mijn geheugen is ook nog zeer goed. Zij hebben inmiddels mijn woning ver beneden de echte waarde verkocht!
Ik heb zonnepanelen op het dak liggen en die zouden moeten gedemonteerd worden voor 16/10/18, Kan iemand mij helpen en de zonnepanelen van mijn dak halen, het is een schuin dak.
Graag respons asap op 089/22 22 22 vragen naar O.k. 34
7/10/18 19:05 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels