Deel via

Lindsay en Jettie Pallettie vieren hun 10-jarig artiestenbestaan!

Het is een feestjaar voor Schlagerprinses Lindsay en Jettie Pallettie, de koningin van de kroegen. Ze staan namelijk allebei al 10 jaar op het podium! En dat moet natuurlijk gevierd worden. Eind april hebben beide dames dat uitbundig gedaan tijdens een verjaardagsconcert én ze hebben ook elk een nieuwe cd uitgebracht.

10 jaar Lindsay

lindOp de laatste zondag van april stond Lindsay met een uitverkocht verjaardagsconcert in Geraardsbergen, waar ze haar unieke verzamelaar 10 jaar Lindsay lanceerde. Op die cd vind je haar grootste hits terug, aangevuld met 5 nieuwe nummers. Zo heeft Lindsay de single Een verlangen te groot samen met Jan Smit geschreven naar aanleiding van de geboorte van haar dochtertje Lisa-Marie. Ook nieuw zijn 7 x goed, 7 x slecht, de meezinger Niet voor even, maar voor altijd, het heerlijke Kleine prinses, waarvoor zangeres Mieke de tekst schreef en Ware liefde, waarvoor Udo, Eva Jane Smeenk en Yannick Fonderie mee in de pen kropen.

Er zijn twee versies van de verzamel-cd: de ‘gewone’ telt 18 nummers en de luxeversie telt er 24, inclusief een booklet met exclusief fotomateriaal van Lindsay. 10 jaar Lindsay is fysiek en digitaal te koop en is verschenen op het Top Act Music label van Universal Music.

lindsayTijdens haar verjaardagsconcert overhandigde Laura Lynn haar een speciale award voor de verkoop van meer dan 100.000 albums in Vlaanderen de voorbije 10 jaar. Lindsay scoorde 8 nummer 1-hits in de officiële Ultratop 50 én 5 van haar 8 verschenen albums zijn ondertussen goed voor goud. Lindsay is nog steeds een van de succesvolste Vlaamse artiesten. Met haar nieuwe cd 10 Jaar Lindsay kwam ze afgelopen weekend vanuit het niets op 1 binnen in de officiële Vlaamse Ultratop. Het is de derde keer in haar carrière dat Lindsay op één staat in de lijst van best verkopende albums.

Pinten & Patatten

Tien jaar geleden begon de carrière van de ravissante en veelkleurige zangeres Jettie Pallettie met de ambianceversie van de Vlaamse klassieker Ik zit in een cafeetje. Met haar 120 optredens per jaar in Vlaanderen en 3 albums vol meezingers als Hey knul en Feest in de tent, bevestigt Jettie Pallettie haar status van koningin van de kroegen en fetisj van iedere feesttent. ‘Ik heb het bij jullie enorm naar mijn zin. Ik word hier letterlijk op handen gedragen’, zei Jettie op de receptie van haar 10-jarig jubileumconcert in Ninove.

andyJettie lanceerde haar 4de cd Pinten & Patatten, waarvoor ze de voorbije maanden meer dan 600 uur in de studio zat. ‘Er staan ondertussen 37.500 verschillende mapjes op mijn computer met de muziek van het nieuwe album “Pinten & Patatten”. Dat zijn 150.000 ouderwetse floppydisks. Naast de titelsong staan er nog 15 nieuwe liedjes op, waaronder de meezingers “Ronny”, “Lieve schat”, mijn nieuwe single “Cafeetje 3.0” en de bonustrack “Alles voor de fans”, het duet dat ik met Sam Gooris heb opgenomen.’ Andy Peelman, bekend als acteur uit De Buurtpolitie, reikte Jettie het eerste exemplaar aan van haar nieuwe cd. ‘”Jettie is vermist” of “Jettie komt ons politiekantoor bij de Buurtpolitie op stelten zetten”. Dat zou nog een goed idee zijn voor de scenaristen, en ze is altijd welkom. Met Jettie in huis weet je dat het plezant is. Ik heb ontzettend veel respect voor wat ze doet en hoe ze ook nu weer een nieuwe cd in elkaar heeft gestoken. Dit is echt een aanrader’, zei Andy enthousiast.

Het 4de album van Jettie Pallettie Pinten & Patatten is er weer ééntje om ‘u’ tegen te zeggen. Het liedje I Can See Clearly Now van en met een verwijzing naar Lee Towers, maar ook Marbella, de Rock & Roll Cowboy, de sterke meezinger Hoelapaloe, de carnavalremix van ’s Nachts als niemand ’t ziet en Pinten & Patatten (afterparty), zijn heerlijk om naar te luisteren!

Foto's Lindsay: (c) Ymke Dirikx
Foto Jettie: (c) Roland Hermans

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels