Deel via

Welke duistere geheimen schuilen in de krochten van het heelal?

Heb jij je al afgevraagd wat er zich allemaal afspeelt in de ruimte? Vast wel, de hele mensheid doet dat al sinds het begin der tijden. Wonen daar goden? Kunnen die mysterieuze witte stippen de toekomst voorspellen? Tegenwoordig willen we alles van zo dichtbij mogelijk gaan onderzoeken. Astronauten zouden er al de vreemdste dingen hebben gezien. Maar wat? Dat wordt geheim gehouden. Carl Bries neemt deze mysteries met jou onder de loep.

Geluiden op de maan

moon-1816129_640Enkele jaren geleden onthulde de NASA een opmerkelijk verhaal. Toen er in de vorige eeuw astronauten naar de maan werden gestuurd, hoorden die daar telkens vreemde geluiden. Die kwamen volgens hen van de ‘verre kant’ van de maan, niet van de zonnekant, waar de astronauten geland waren, maar van de donkere kant. Wie is verantwoordelijk voor deze herrie?

NASA liet de geluiden onlangs voor het eerst publiekelijk horen in een documentaire. Volgens de organisatie waren twee radio’s die met elkaar interfereerden de oorzaak. Maar als je het mij vraagt, leken die geluiden niet meteen op een storing. Het waren eerder diepe basstemmen die vanuit de verte klonken. Heel bizar …

Constructies op de maan

Naast geluiden, zouden astronauten ook enkele bizarre constructies op de maan hebben aangetroffen. Rotsen die verdacht veel lijken op piramides, misschien wel te veel om toeval te zijn. Of hoopjes puin die eruitzien als een soort van ruïnes. Zijn dat vervallen gebouwen van aliens? Of zit er iemand anders achter?

Sommige experts en complotzoekers denken dat de NASA zelf achter die vreemde constructies zit. Er zou namelijk in de jaren 1960 sprake geweest zijn van een geheime schuilplaats op de maan vanwaar de VS raketten kon sturen naar zijn grote vijand, de Russen. Eén bepaald document linkt een generaal en enkele andere militaire toplui aan een blauwdruk van een bouwsel op de maan. Vandaar zouden er één of twee soldaten permanent op de loer liggen voor het geval dat er een (nucleaire) aanval komt van Rusland. Zij zouden dan vanop de maan een raket naar de Russen afvuren.

Soldaten zouden vanop de maan meteen in de tegenaanval kunnen gaan en een raket afvuren naar Rusland.Een hoge man van de NASA heeft jaren later toegegeven dat er inderdaad dergelijke plannen waren, maar erg concreet werden die niet omdat de maan niet geschikt is om er definitief mensen naartoe te sturen. Bovendien zou het Witte Huis deze plannen snel afgeblazen hebben wegens te ver gezocht. Toch zijn er mensen, zoals schrijver Richard Hoagland, die beweren dat men wel degelijk ooit begonnen is met zoiets te bouwen. En dat NASA heel lang de gefilmde beelden heeft bewerkt zodat niemand er iets van zou merken

Ruimte-engelen

fallen-angel-1839378_640Ook in de archieven van de Russische ruimtevaart staat een vreemd verhaal te lezen. Zou zouden enkele kosmonauten op een dag tijdens de Koude Oorlog een vreemde rode gloed rond hun raket hebben zien hangen. Ze werden er gedeeltelijk door verblind en het werd smoorheet binnen. Zo heet dat ze zelfs dreigden te verbranden. Pas na enkele minuten raakten de ruimtevaarders gewoon aan het felle licht en konden ze een kijkje door een raam nemen. Daar zagen ze iets wat ze nooit verwacht hadden: twee vlammende mensachtige wezens die naar binnen staarden. De kosmonauten noemden hen ‘ruimte-engelen’, zonder te weten wat ze nu precies zagen. De wezens bleven nog wat hangen om er dan pijlsnel vandoor te vliegen.

Dat was zeker niet de enige keer dat mensen vreemde wezens in de ruimte melden. Amerikanen zouden er ook al hebben gezien. Volgens experts zou het codewoord ‘Santa Claus’ in bepaalde documenten betekenen dat er buitenaards leven werd gespot. Fantasie of werkelijkheid?

Het Wow!-signaal

Op 15 augustus 1977 pikte astronoom Jerry Ehman een vreemd signaal op met zijn radiotelescoop. Hij trok grote ogen toen de verschillende codes van cijfers en letters zag verschijnen. Hij omcirkelde het signaal en schreef er veelbetekenend ‘wow!’ naast. Voor ons leken zegt de code niet veel, maar astronomen waren verbijsterd. Volgens Ehman was het signaal zelfs afkomstig van buitenaardse wezens. Zeker niet van een vliegtuig of een asteroïde, want die geven niet zo’n signaal af. Tot op vandaag is er geen zekerheid over wat dit signaal nu precies is en vanwaar het afkomstig is. In 2015 publiceerden enkele geleerden wel de mogelijkheid dat het van een waterstofwolk kwam die zich rondom een komeet bevond. Absolute zekerheid is er echter nog steeds niet. Het signaal werd ook nooit meer waargenomen. Tot nu toe blijft het Wow!-signaal, dat in totaal zo’n 72 seconden duurde, dus nog steeds een raadsel.

Tot nu toe weet niemand wat het Wow!-signaal veroorzaakt heeft en waar het vandaan kwam.De ruimte blijft ons intrigeren. De stappen in het onbekende die nog moeten worden gezet, de mogelijke gevaren die er huizen en vooral … de mogelijkheid op buitenaards leven zijn de oorzaken van onze interesse in dat zwarte heelal met zijn ontelbare hemellichamen.

Auteur: Carl Bries

3 reacties

jansendorien
Leuk verhaal !
8/05/18 11:02 REAGEER
fredlambrecht
Het verhaal van roodkapje en de wolf is geloofwaardiger. Leent senioren Net zich ertoe om dergelijke nonsens te publiceren
Fred Lambrecht
10/05/18 10:30 REAGEER
Vyncke
Totaal onterechte opmerking.
Op Discovery Channel komen gelijkaardige gelijkaardige onderwerpen aan bod (bijvoorbeeld in het programma Nasa's unexplained files).
We lezen graag op SeniorenNet wat anderen bezighoud.
15/05/18 14:14 REAGEER

Login Registreer

Carl Bries

Mysteriekenner
Mysteriekenner
Carl Bries (1983) is een sociaal werker uit de Kempen met een passie voor mysteries over heel de wereld. Hij neemt in zijn vrije tijd allerhande mysteries, waar (bewust) weinig over gesproken wordt, onder de loep. Het is aan jou om samen met hem deze mysteries te ontrafelen of ze te laten voor wat ze zijn.

Meer artikels van Carl Bries

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels