Deel via

Heerlijk krokante kip met lekker veel groentjes!

Dit smakelijke kippannetje ziet er lekker kleurrijk uit en zit boordevol groentjes. Foodblogger Judith Pagrach deelt dit recept graag met jullie: een basis van pasta, een romige saus (die niet te zwaar is!) lekkere groenten en natuurlijk, als kers op de taart, de knapperige kip! Smullen maar!

Ingrediënten

  •  175 gram farfalle
  •  200 gram champignons (in dunne plakjes gesneden)
  •  200 gram tomatenblokjes (uit een pak)
  •  2 paprika's (in kleine blokjes gesneden)
  •  1 tl gerookt paprikapoeder
  •  1 tl gedroogde tijm
  •  1/4 tl chilivlokken
  •  1 kippenbouillonblokje
  •  200 ml water
  •  100 ml room
  •  50 gram Parmezaanse kaas
  •  scheutje olie

 voor de kip:

  •  200 gram kipfilet
  •  5 el bloem
  •  1 ei
  •  80 gram panko (of broodkruim)

kipReceptinformatie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Aantal personen: 2-3

Benodigdheden

koekenpan
kookpot

Instructies

  1. Snijd de kipfilet in reepjes. Bedek de reepjes met bloem en haal ze vervolgens door het ei. Druk daarna de panko (broodkruim) op de kipstukjes.
  2. Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan.
  3. Bak de kipstukjes op een laag vuur goudbruin en vanbinnen gaar.
  4. Haal de kip uit de pan en giet opnieuw olie in de pan.
  5. Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  6. Bak de champignonreepjes enkele minuten in de koekenpan met olie en voeg dan de paprikablokjes en tomatenblokjes toe.
  7. Voeg tijm, paprikapoeder, chilivlokken en bouillonblokje toe, samen met het water.
  8. Giet de room erbij en schep de Parmezaanse kaas erdoorheen. Laat enkele minuten opwarmen en roer dan de pasta door de saus.
  9. Leg de kip er weer op en dien op.

Smakelijk!

Auteur: Judith Pagrach

0 reacties

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels