Ingrediënten
- 175 gram farfalle
- 200 gram champignons (in dunne plakjes gesneden)
- 200 gram tomatenblokjes (uit een pak)
- 2 paprika's (in kleine blokjes gesneden)
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- 1/4 tl chilivlokken
- 1 kippenbouillonblokje
- 200 ml water
- 100 ml room
- 50 gram Parmezaanse kaas
- scheutje olie
voor de kip:
- 200 gram kipfilet
- 5 el bloem
- 1 ei
- 80 gram panko (of broodkruim)
Receptinformatie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Aantal personen: 2-3
Benodigdheden
koekenpan
kookpot
Instructies
- Snijd de kipfilet in reepjes. Bedek de reepjes met bloem en haal ze vervolgens door het ei. Druk daarna de panko (broodkruim) op de kipstukjes.
- Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan.
- Bak de kipstukjes op een laag vuur goudbruin en vanbinnen gaar.
- Haal de kip uit de pan en giet opnieuw olie in de pan.
- Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Bak de champignonreepjes enkele minuten in de koekenpan met olie en voeg dan de paprikablokjes en tomatenblokjes toe.
- Voeg tijm, paprikapoeder, chilivlokken en bouillonblokje toe, samen met het water.
- Giet de room erbij en schep de Parmezaanse kaas erdoorheen. Laat enkele minuten opwarmen en roer dan de pasta door de saus.
- Leg de kip er weer op en dien op.
0 reacties