Deel via

Hoofdrolspelers gloednieuwe sprookjesmusical 'Hans en Grietje' bekend!

Na het enorme succes van en de fantastische reacties op ‘Roodkapje, de Sprookjesmusical’, zal hetzelfde creatieve team voor Music Hall een ander iconisch sprookje in een modern jasje steken. Vanaf oktober 2018 kan je gaan genieten van een gloednieuwe, sprankelende bewerking van de alom geliefde klassieker 'Hans en Grietje', boordevol aanstekelijke, originele liedjes, coole dansjes, verrassende personages en een gezonde dosis humor.

Ianthe Tavernier wordt (opnieuw) 'Grietje'!

IantheNadat er enkele maanden geleden definitief een punt werd gezet achter het muzikale meidentrio De Grietjes, waar ze deel van uitmaakte, mag Ianthe Tavernier (29, Lint) zich - ook voor zichzelf sneller dan verwacht - opnieuw 'Grietje' noemen. Ianthe, bij het grote publiek vooral bekend als Floor uit De Buurpolitie, wist vriend en vijand te overtuigen van haar capaciteiten met een glansprestatie als Ariël in de musicalversie van De Kleine Zeemeermin en indrukwekkende optredens in het één-programma Steracteur Sterartiest. Als zingend 'Grietje' mag ze dan al wel enige ervaring hebben, toch kijkt Ianthe vol spanning uit naar deze nieuwe uitdaging.

‘Ik ben van nature een zenuwachtig en ietwat onzeker persoon, dat krijgen ze er nooit meer uit vrees ik’, zo zegt Ianthe Tavernier. ‘Ik speelde eerder al de rol van Hofdame Anna in “Sneeuwwitje, de sprookjesmusical” en maakte ook deel uit van de cast van de schitterende productie “War Horse”, maar dit wordt mijn eerste hoofdrol voor Music Hall. Dat het als "Grietje" is, vind ik eigenlijk heel fijn. Niet alleen omdat “Hans en Grietje” één van mijn favoriete sprookjes is, maar ook omdat ik niet vreemd zal opkijken wanneer mensen mij met “Grietje” zouden aanspreken’, besluit Ianthe met de glimlach 

Wout Verstappen wordt 'Hans'!   

woutHoewel Wout Verstappen (24, Zoersel) een theater- en musicalopleiding volgde, kwam zijn debuut als musicalacteur pas vorig seizoen, toen hij als Salieri en lid van het ensemble mocht opdraven in de bejubelde Music Hall-productie Mozart!. Wout, a.k.a. 'Ghost Rocker' Alex, mag zich als 'Hans' opmaken voor zijn eerste hoofdrol en hij kijkt er enorm naar uit om zich volledig te smijten.

‘Ik kan niet wachten tot de repetities beginnen. Ik ben gaan kijken naar “Roodkapje, de sprookjesmusical” en was meteen verkocht. De liedjes, dansjes, de humor voor jong en oud ... Ik ben vol enthousiasme buitengegaan en zei toen al tegen mijn vrienden: Ik zou zo graag in hun volgende sprookjesmusical staan! Dat het de mannelijke hoofdrol is geworden, dat had ik niet verwacht, maar ik kijk er enorm naar uit. Het klikt goed tussen Ianthe en mij, ze is erg sympathiek, echt "een lieveke", dus dat komt wel goed tussen ons als broer en zus’, zo besluit Wout.

Volg vanaf oktober 2018 het kruimelspoor van Hans en Grietje naar Stadsschouwburg Antwerpen, Ethias Theater Hasselt en Capitole Gent, en ga mee op zoek naar de wensput! Het wordt een avontuurlijke zoektocht door het grote toverbos, waar we tal van leuke personages tegen het lijf lopen. Zo komen we naast Whoppie en Floppie, de hilarische, kibbelende konijntjes met West-Vlaamse tongval uit Roodkapje, de sprookjesmusical,  ook een echte prins met zijn lakeien tegen, en ontdekken we het lekkere, maar o zo verraderlijke, peperkoekenhuisje ... Weerstaan Hans & Grietje de zoete verleiding van de heks? En vinden ze de weg terug naar huis? Het belooft een spannend avontuur te worden!
 
Ook nu zal de mooie Music Hall-traditie bewaard blijven en kunnen de kids na afloop van de voorstelling op de foto met hun favoriete sprookjesfiguren, tijdens een geanimeerde meet & greet.

Maak kennis met Hans en Grietje:

Hans en Grietje, de sprookjesmusical

Stadsschouwburg Antwerpen
28 oktober 2018: 15u
2 november 2018: 11u en 14u

Schermafbeelding 2018-05-15 om 09.10.23

Ethias Theater Hasselt
11 november 2018: 14u

Capitole Gent
22 december 2018: 11u en 14u
23 december 2018: 11u en 14u

Stadsschouwburg Antwerpen
4 januari 2019: 14u en 16u30
5 januari 2019: 11u en 14u
6 januari 2019: 11u en 14u

Tickets & info: www.musichall.be

Foto's: (c) Luk Monsaert

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels