Deel via

Trends voor in de tuin

Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken en ben je benieuwd naar de nieuwste trends op het gebied van tuinmeubelen? Maak in dit artikel kennis met diverse trends voor in de tuin. Laat je inspireren, zodat het genieten van het buitenleven kan beginnen!
Deze blog werd geschreven door Kees Smit Tuinmeubelen.

Trend 1: Mixen van materialen

Een eerste trend die je in 2018 vast al her en der voorbij hebt zien komen, is het mixen van materialen. Hout, metaal, kunststof, aluminium, ... Er bestaan een heleboel materialen die zich goed lenen voor buitengebruik. Terwijl men vroeger nog alles in de tuin zoveel mogelijk bij elkaar liet passen, is het tegenwoordig helemaal oké om verschillende materialen met elkaar te laten ‘clashen’. Vooral hout valt prima te combineren met een ander materiaalsoort. Een combi van een houten vlonder met grote tegels of grind ernaast? Een geweldige match waarmee je jouw tuin in een modern jasje steekt. Ook bij de moderne tuinmeubelen zien we dezelfde mix terug. Kunststof stoelen met teakhouten poten of een tafel met een houten tafelblad en aluminium onderstel bijvoorbeeld. Een populaire trend voor tuin en terras!

Trend 2: Botanische tuin

Als je verschillende tuinstijlen vergelijkt, merk je meteen op dat de botanische tuin erg in trek is. Wat is dat nu precies? In een botanische tuin omarm je Moeder Natuur en haar planten. De vraag is nu: hoe maak je van jouw tuin een botanische tuin? Als je nog niet veel groen in de tuin hebt, is de eerste stap bloemen en planten overal te gaan verspreiden. De botanische stijl begint natuurlijk in de tuin, maar ook op het terras kun je deze stijl doorzetten. Kies voor groene tuinmeubelen of breng op een andere manier groene accenten aan, in je tuinkussens bijvoorbeeld. Overal zie je kussens verschijnen met een bladeren- of plantenprint. Zo zie je maar dat je met een paar simpele aanpassingen je tuin zo in botanische sferen brengt.

Manifesto Lucoli tuinstoelTrend 3: Tuinmeubelen van rope

Misschien heb je ze al ergens zien staan: tuinmeubelen van ‘rope’. Rope is een nylon draad met een natuurlijke uitstraling. Omdat de draad zo sterk is, is hij erg geschikt om te verwerken in meubelen. Vandaar dat rope ook wel ‘outdoor textiel’ genoemd wordt: textiel dat geschikt is voor buiten. Tuinmeubelen van rope bestaan in allerlei kleurvarianten. Wat vind je bijvoorbeeld van deze roze tuinstoel?

Trend 4: Loungesets met laag plateau

Bellagio Corbara hoek loungeset

Ga je voor een moderne tuin? Dan moet je zeker even kijken naar loungesets met een laag plateau. Het design van deze loungesets is volledig gericht op ontspanning. Doordat je lager bij de grond zit, kun je lekker languit met je benen. Het fijne aan deze tuinmeubelen is dat je gemakkelijk bij een verkoelend drankje kunt. Die plaats je met wat lekkers naast je op het lage plateau. Zo kan het genieten beginnen.

Trend 5: Aluminium voor de strakke tuin

Een laatste tuintrend is aluminium in de tuin. Vooral bij een strakke tuininrichting zien we veel aluminium terug, onder andere bij overkappingen van aluminium. En wat dacht je van aluminium loungesets? Die hebben een strakke uitstraling en passen daardoor perfect in deze tuinstijl. Heb je tijdens het lezen van deze trends ook zin gekregen om je tuin een make-over te geven? Bekijk hier het assortiment tuinmeubelen van de grootste tuinmeubelspecialist van Europa. Benieuwd naar meer tips voor een strakke tuininrichting? Lees dan de volgende blog met voorbeelden voor een strakke tuin.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels