Deel via

Deze 2 woorden leren je om meer te durven in het leven!

Vraag je je soms af waarom je nog niet hebt bereikt wat je wou in je leven? Wat houdt je tegen om te doen wat je echt wil doen, om je doel te bereiken? Heb je mensen rond jou die je vertellen wat je niet kan doen? Vertel je jezelf wat je niet kan doen? Is je droom aan het verwateren? Lifecoach Wim Annerel is ervan overtuigd dat twee simpele woordjes je het lef kunnen geven om je doel alsnog te bereiken!

Het zit in je hoofd!

brain-1845941_640Je brein is een extreem krachtig instrument op weg naar je doel. Het kan je afbreken en je laten mislukken, maar het kan je ook net een boost geven. Om succesvol te zijn, is het nodig om een manier van denken te ontwikkelen die je in staat stelt om te bereiken wat je wilt bereiken. Geloof in jezelf! Alle succesvolle mensen ter wereld geloven in zichzelf, en ze gebruiken hun brein om dat geloof in zichzelf verder te versterken.

Deze twee eenvoudige woorden gebruiken ze regelmatig in hun dagelijks leven:

‘Waarom niet?’

Op het eerste gezicht lijken deze twee woordjes jou niet onmiddellijk succes te kunnen brengen. Maar toch is het zo. Laat me uitleggen waarom.

Geloof in jezelf is het fundament

Denk eens terug aan de laatste keer dat je echt iets geweldigs wou doen, maar dat het toch niet lukte. Waarom was dat?

Stonden je twijfels ergens in de weg? Dat dacht ik al. Om iets van waarde te bereiken heb je 100% geloof in jezelf nodig. Laat niemand anders, ook jezelf niet, in de weg staan.

Waarom niet? Er is geen goede reden waarom ik dat niet kan doen!

En denk nu eens aan de laatste keer dat je wel een doel hebt bereikt. Waarschijnlijk begon je eraan met een heel positieve mindset. Je twijfelde er niet aan dat het je zou lukken. Toen je eraan dacht wat je zou moeten doen om je doel te bereiken, zei je brein van nature: ‘Tuurlijk … Waarom niet?’

Op dat moment is ‘Waarom niet?’ zeggen ongelooflijk krachtig. Wat je eigenlijk tegen jezelf zegt, is: ‘Waarom niet? Er is geen goede reden waarom ik dat niet kan doen.’

Niets kan je tegenhouden!

superman-1825720_640

Laat excuses niet in de weg staan van je doel. Wanneer je twijfel voelt, kan ‘Waarom niet?’ je eraan herinneren dat er niets is dat je niet kan overwinnen om je doel te bereiken.

Een boek schrijven? Waarom niet?
Een loopwedstrijd uitlopen? Waarom niet?
Een vreemde taal leren? Waarom niet?
Verhuizen naar het zuiden? Waarom niet?

Natuurlijk ben je niet in staat om elk doel morgen al te bereiken. Maar als je echt in jezelf gelooft, dan zal ‘Waarom niet?’ je helpen om twijfels die je hebt, bloot te leggen. En zo kan je ze ook beginnen aan te pakken. Bovendien helpt het je om jezelf te verzekeren dat er geen goede reden is waarom je je doelen niet kan bereiken, als je maar de nodige inspanningen levert. Want jij zit aan het stuur van jouw leven en jouw succes!

Wil je het leven van je dromen leiden? Waarom niet?!

 

Voel je bij de vraag ‘Waarom niet?’ toch allerlei excuses opkomen, ontdek dan deze 12 excuses om jouw dromen te realiseren

Auteur: Wim Annerel

10 reacties

m1952
Een boek schrijven? Waarom niet? - Een loopwedstrijd uitlopen? Waarom niet?
Een vreemde taal leren? Waarom niet? - Verhuizen naar het zuiden? Waarom niet?
Wat een vraag op een seniorennet.
Waarom niet : door fysieke beperkingen. Daarom niet.
Fy-sie-ke-be-per-kin-gen. Veel daarvan gebonden aan de leeftijd. Seniorenleeftijd.
maart
2/06/18 12:30 REAGEER
TimV
Herkenbaar die excuses. Ik dacht vroeger ook dat ik te oud was om een nieuwe taal te leren. Maar nu ik er afgelopen september toch mee gestart ben, lukt het wel. Ook op mijn leeftijd.
Kies die doelen die bij jou passen. Een marathonwedstrijd lopen ga ik zelf niet als doel stellen. Fysieke beperkingen? Er zijn mensen van tachtig jaar die nog een marathon lopen. Maar mij zelf interesseert dat niet. Ik ga dat ook niet nastreven. Een vreemde taal leren: ik zou niet weten welke fysieke beperkingen daarvoor gelden.
2/06/18 20:28 REAGEER
moemoe
Ja, er zijn redenen genoeg om je droom NIET te kunnen verwerkelijken. Ik ben er 80, droom er reeds gans mijn leven van naar Canada te reizen, maar de mokerslagen , en de financiele toestand laten het me niet toe. Ik schreef me bij VTM in voor een wereldreis voor 80-jarigen, maar hoorde er niks meer van.
Volgende week ga ik naar een psycholoog omdat ik , na een paar dagen ziekenhuis, in niks meer zin heb, stond lachend in het leven, ging dagelijks fietsen, nam foto's , maar nu ben ik "plat" en alleen geraak ik niet uit de impasse;
Het zijn wél goede raadgevingen , maar niets wordt in één vingerknip gerealiseerd, ik heb hulp én geld nodig....een grote noodzakelijkheid.
Kijk maar naar de reklames van assistentiewoningen, zijn alleen voor mensen met een serieus pensioen toegankelijk, mij moeten ze niet zeggen dat geld niet gelukkig maakt!!!.
5/06/18 09:18 REAGEER
veramortelez
Kunnen wij niet wat comuniseren? kan ik niet bij jou inwonen als mantelzorger? ik kan een maaltijd maken,met de auto rijden om boodschappen,ik kan naaien en strijken,en poetsen als je geen poetshulp hebt.;Ik ben 71 en ik lach graag,ik ben een vrolijke vrouw en hoor graag muziek,ik heb op mijn tv 192 TV, en ik kijk naar you-tube naar liedjes die ik ontdek. .Ik ga ook graag dansen,mijn oom die is elke zondagnamiddag van 15 tot 19 u gaan dansen tot hij bijna 90 was en een trombose kreeg.Groetjes vera M
5/06/18 11:14 REAGEER
witchforyou
Waar woon je, ik woon in Mortsel bij Antwerpen. Ik zou zo graag gaan dansen, maar als vrouw ga ik niet ergens alleen zitten; begrijp je? Groetjes Lidy
5/06/18 16:40 REAGEER
witchforyou
Groot gelijk!!!!! Ben 71j en verdien nu nog iets bij, voor hoelang nog???? Zijn er geen assistentiewoningen van OCMW???
5/06/18 16:38 REAGEER
rdckx
WAAROM NIET ? “Daarom niet !” Een kinderwens werd vroeger zo dikwijls weggeveegd door deze twee woorden. “Omdat ik het zeg” ligt in dezelfde lijn . Het ligt niet altijd in ieders bereik, omwille van vele redenen, om grootse dromen en betrachtingen uit te voeren, en de woorden “waarom niet” worden dikwijls beperkt binnen je omgeving, omdat ze clashen, botsen met de vrijheid van de anderen, liefde is een mooi gevoel, maar betekent dikwijls ook het wegcijferen van jezelf, en zo komt er in je leven op een bepaald moment, het moment dat het voorbij is, je eigen “grootse” levensdromen en betrachtingen opgeslorpt door herinneringen aan andere dingen, fijne, en/of minder fijne. Die grootse dromen moeten we soms voorbij laten gaan. Waarom ? DAAROM. En het is niet goed daarover een leven lang te blijven peinzen. Het maakt het leven bitter. Aan hen die door welke beperkingen dan ook, hetzij de liefde (jezelf wegcijfer uit zorg om anderen), financiën (tekort eraan), fysiek (haperend, krakend, onbestaande) hier volgt mijn moto: beter je in je ouwe dag te richten op dagdagelijkse bereikbare gewone kleine dingen (niet noodzakelijk klein, het kunnen er misschien ook grote zijn), tevreden zijn met wat je nog gegeven wordt, een tas koffie met een koekje, de zon bij het ontbijt, of mooie grijze donkere wolkenformaties in voorbijrazende lucht, een (schaarse) glimlach van een onbekende op straat, een fietsend kind, het hoofdknikje van een verre bekende, zelf een knikje teruggeven, een vlinder op het raam, carpe diem, pluk de dag. Waarom niet ? DAAROM WEL, het leven is te kort om te zeuren.
(PS ik weet het, dit ligt moeilijk voor sommigen die misschien hun ganse leven hebben zien voorbij gaan in kommer en kwel, en ook nu nog in hun ouwe dag het niet zien zitten. Het is gemakkelijk iemand schuldgevoelens in de schoenen te schuiven met het verdoken verwijt van “waarom niet”, als je niet zelf in die schoenen staat. Misschien, waarschijnlijk, ik weet het niet, ligt het geluk bij leven niet in “waarom” of “waarom niet “, maar ligt het ingebouwd in iemands DNA, optimist of pessimist en heb je het daardoor niet zomaar zelf voor ‘t zeggen.)
5/06/18 11:41 REAGEER
witchforyou
Zeker ligt het in iemands karakter. Mijn vader was optimist tot in z'n kist. Mijn moeder niet. Ik ben tussenin, mijn zoon eerder negativist. Maar het is niet zo simpel als "waarom niet?" het moet vooral nog haalbaar en doenbaar zijn. Ik ben over 3j nog helemaal alleen van Turkije, Antalya met de auto naar Mortsel gereden in 5 dagen tijd; dit voor de twee keer. Nu moet ik geopereerd en besef dat ik weinig familie en vrienden heb. Wou nog reizen kan ik financieel niet en zou moeten verhuizen ivm gezondheid, kan ik ook financieel niet. Dat is mijn waarom niet. Mvg Lidy
5/06/18 16:46 REAGEER
Camilla
Ik begrijp goed dat het niet voor iedereen gemakkelijk is, maar op een moment heb ik gekozen om zelf te leven, in plaats van me te laten leven. In jezelf geloven, ja, en zijn wie ge zijt. Niemand meer naar de mond praten, maar voor mezelf opkomen, wat die anderen ook zeggen. Nu ben ik ook veel gelukkiger.
Natuurlijk wordt bewegen moeilijker, maar ik heb wat hulp gezocht, 2 maal 2 u familiehulp voor
boodschappen , enz...en de boer die ploegde voort...
Camilla Steen
5/06/18 16:19 REAGEER
chrisje49
ik ben 68 jaar jong wat ik doe is elke week ga ik 2x 10 km rennen dat neemt telkens telkens 1h15 in beslag de andere dagen ga ik wandelen 2 tot 3 h in de morgen en 1h s'avond's
en ik voel me hier goed bij is een kwestie van het te willen doen
het zit enkel in jou hoofd gewoon doen
grt
6/06/18 03:29 REAGEER

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels