Deel via

Hoe verhoog je de waarde van je huis?

Ben jij van plan je huis binnenkort vaarwel te zeggen omdat je elders je droomwoning hebt gevonden? Een huis verkopen kan veel tijd en moeite kosten: naast de administratieve rompslomp, zal je moeten afwachten hoe goed je huis in de markt ligt en hoe snel de verkoop rond zal zijn. Gelukkig kan je je woning aantrekkelijker te maken voor (potentiële) kopers, zonder dat het je een fortuin kost!

Aantrekkelijk voor een prikje!

Om sneller een koper te vinden voor je woning, zijn er veel dingen die je kan doen om je woning er aantrekkelijker te doen uitzien. Je hoeft hierbij niet eens te denken aan een grondige renovatie of verbouwing: de waarde van je huis verhogen kan ook op een manier die aardig is voor je portemonnee. TopCompare.be geeft je enkele gouden tips om van je huis een waardevol pareltje te maken.

1. Liefde op het eerste gezicht

architecture-bar-bench-277653Net als bij mensen, kan je woning maar één keer een eerste indruk maken. Zorg daarom dat de buitenkant, en dan vooral de voorkant, er verzorgd uitziet. Je huis moet er minstens zo netjes uitzien als dat van de buren. Fris het paadje op dat naar je voordeur loopt, zorg voor vrolijke planten naast je voordeur, en poets de ramen totdat ze glanzen. Heb je een voortuin? Verroeste fietsen of oud tuinmeubilair zijn natuurlijk een no-go. Heb je een wat groter budget, overweeg dan je gevel grondiger aan te pakken door hem te verven of te verbouwen.

2. Creëer ruimte

Een woning die ruim oogt geeft mensen vaak een beter gevoel dan een huis dat krap aandoet. Het meubilair en de inrichting van je huis zijn hiervoor allesbepalend. Door daglicht voldoende ruimte te geven en niet te blokkeren met zware meubels, krijgt je huis vanzelf een opkikker. Té veel meubels in een ruimte kunnen een rommelig idee geven en een woning onnodig opvullen.

Vul je woning niet onnodig op met meubels. Dat ziet er al snel rommelig uit.Wil je echt meer ruimte creëren, maar zie je een aanbouw niet zitten? Bekijk dan of je woning niet-dragende muren heeft, bijvoorbeeld een tussenwand tussen de keuken en de woonkamer. Door zo’n muur te verwijderen, maak je je woning echt groter en krijg je meer daglicht in je huis.

3. De puntjes op de i

De kleinste details en de afwerking van je woning kunnen allesbepalend zijn voor de verkoopwaarde. Een loszittende tegel, afgebladderde deuren of rondslingerende kabels zijn voor kopers een doorn in het oog en kunnen heel wat van de verkoopprijs afknabbelen. Zorg er dus voor dat deze zaken in orde zijn.

4. Maak werk van je tuin

back-yard-250890_640Heeft je woning een tuin, dan heb je een enorme troef in handen. Vooral mensen met kinderen, fervente zonaanbidders en mensen die graag tuinieren zullen extra willen betalen voor een huis met een tuin. Net als in je huis, is het belangrijk dat mensen zichzelf moeten kunnen voorstellen in je tuin. Zorg er ten eerste voor dat je tuin netjes en opgeruimd is. Verwijder onkruid en groene aanslag, zorg voor een nette heg, een rechte schutting en pas gemaaid gras. Je zult versteld staan wat een dagje tuinieren kan doen voor de waarde van je huis.

5. Badkamer en keuken

Heb je wat meer te besteden, en wil je de verkoopprijs van je woning echt flink opkrikken? De keuken en de badkamer zijn de twee ruimtes in je huis die een erg groot verschil kunnen maken. Waar je een woonkamer of slaapkamer nog makkelijk kan aanpassen aan jouw smaak door een andere kleur op de muren of een nieuwe set meubels, is dat bij een keuken of badkamer moeilijker. Je keuken grondig verbouwen of je badkamer een moderne look geven, is dus zeker een goede zet. Het best kies je hierbij voor een ietwat tijdloze inrichting: hoewel een knalgele badkamer helemaal jouw smaak kan zijn, is dat voor potentiële kopers misschien anders. 

Die knalgele badkamer was volledig jouw ding, maar dat kan voor potentiële kopers een afknapper zijn.

6. Ga voor groen

De laatste jaren is de focus op duurzaam (ver)bouwen enorm toegenomen, en niet voor niets: niet alleen draag je een steentje bij aan het milieu, je verhoogt de waarde van je huis ook nog eens. Daarnaast zorgt een groene woning voor een groter wooncomfort: denk bijvoorbeeld aan een aangename luchtkwaliteit in een goed geventileerde woning, of een constante temperatuur door goede isolatie. Is het doorvoeren van duurzame maatregelen een te grote aanslag op je portemonnee? Weet dan dat naast een waardestijging van je woning, je ook iedere maand een lagere energierekening op de mat krijgt. Tenslotte biedt de Vlaamse overheid verschillende subsidies en regelingen aan als je besluit groen te gaan.

 

Dit artikel werd geschreven door TopCompare.be.

3 reacties

godlievelievens444
Beste ik zou graag mijn huis verkopen op lijfrente kan dat hier ook zoek privé personen,
makelaars zijn nogal duur en kosten veel geld !
Grt Lievens G .
5/06/18 10:50 REAGEER
info_4421
Beste Mevrouw Lievens,

Bij Leefrente zoeken wij steeds naar een oplossing op maat. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop op lijfrente. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
U vindt alvast meer informatie op onze website: www.leefrente.be
Met vriendelijke groet,

Hugues de Saint aubain
0475/57.57.51
info@leefrente.be
8/06/18 13:09 REAGEER
veramortelez
Ik heb een klein chaletje verkocht en de makelaar moest daarvoor 6000€ hebben ! op een som van 50 000€ vind ik dat te veel ! gr VM
5/06/18 11:04 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels