Deel via

Investeren in assistentiewoningen: meer dan financieel rendabel

Investeren in vastgoed blijft rendabel, aangezien de investering zichzelf praktisch terugbetaalt via de ontvangen huur. Het is extra voordelig wanneer er garantie op verhuring is, zoals door een grote vraag naar assistentiewoningen voor ouderen. Daarnaast is investeren in assistentiewoningen slim voor de eigen toekomst, aangezien het woonzekerheid in een aangepaste omgeving biedt.

Wat is een assistentiewoning nu precies?

In een assistentiewoning wordt de focus gelegd op de vrijheid van de bewoners. Wanneer zij dit wensen of nodig hebben, kunnen allerlei soorten eventuele zorgverlening aangevraagd worden. Het is dus geen plek voor mensen die constant dringende medische hulp nodig hebben, zoals in een ziekenhuis. Ook bestaat de misvatting dat een assistentiewoning een rusthuis is. In een rusthuis verblijven ouderen die meestal niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Een assistentiewoning daarentegen, trekt mensen aan die nog perfect zelfstandig kunnen leven, maar die op zoek zijn naar een iets kleinere en gebruiksvriendelijke woonst. Ook mensen die maar af en toe een helpende hand nodig hebben, kunnen vertoeven in een assistentiewoning.

Een investering die zichzelf terugbetaalt

Een assistentiewoning kan na aankoop verhuurd worden. De huur komt integraal bij de investeerder terug, wat dus een vast inkomen garandeert. Omdat de vraag naar dergelijke woningen zo hoog is als gevolg van de vergrijzing, is leegstand zo goed als uitgesloten. Bovendien is de aankoop van een assistentiewoning extralegaal erg voordelig dankzij het gunstig btw-tarief van 12%, de vrijstelling van onroerende voorheffing én 100% huurindexering (onder voorwaarden).

Daarnaast wordt op sommige sites de verhuring professioneel geregeld door de uitbater van de woningen of van het project zelf. Het zoeken naar huurders, innen en ontvangen van huurgelden en alle andere administratie kunnen uit handen worden gegeven.

Snel een kwalitatieve woning beschikbaar

Een investering in een assistentiewoning kan op lange termijn ook voor de investeerder voordelig zijn op het vlak van woonzekerheid. Aangezien er vaak lange wachtlijsten opduiken van gemiddeld 10 maanden voor dit type woongelegenheden, is een eigen woning achter de kiezen houden vaak niet onverstandig. De woonst wordt in het begin verhuurd en de huur wordt maandelijks ontvangen. Wanneer de investeerder zelf op het punt staat om te verhuizen naar een assistentiewoning, staat hij of zij uiteraard helemaal vooraan in de wachtrij om een woning toegewezen te krijgen. Zo vergroot de kans op een kwalitatieve woning die snel beschikbaar is wanneer dit wenselijk zou zijn.

Over het Leeuweryck-project

24 op 24 zorgverlening en bijstand à la carte

Op de site van Leeuweryck kunnen bewoners van de assistentiewoningen dag en nacht de beste zorgen krijgen, indien ze dit zelf wensen. Het woonzorgcentrum - dat letterlijk om de hoek ligt - garandeert een permanente aanwezigheid van (thuis)verpleging, 24 op 24. Naast zorgverlening kan er ook à la carte een beroep gedaan worden op huishoudhulp, kookhulp of andere vormen van bijstand. Bewoners in Leeuweryck behouden de keuze om te bepalen van welke zorg ze graag genieten en op welke momenten. Dat allemaal om de privacy van de bewoners volledig te garanderen. Het zorgt voor de zekerheid van snelle en persoonlijke zorg wanneer nodig.

Ruime woningen met een huiselijke sfeer

Bij het ontwerpen van het Leeuweryck-project werd vooral nagedacht over de indeling van de woningen en de groene omgeving. De appartementen zijn extra breed en de grote ramen zorgen voor zo veel mogelijk lichtinval. De ruime appartementen met een uitgestrekt privéterras, versterken het huiselijk gevoel. Binnenshuis werd gekozen voor duurzame materialen om de woning een zo warm mogelijk gevoel te geven. Zo is de overstap van een huis naar een kleinere woning minder ingrijpend.

Perfecte ligging & omringd door groen

De site is centraal gelegen in Sint-Pieters-Leeuw, vlak bij Brussel. Rond de assistentiewoningen van Leeuweryck wordt een nieuwewoonwijk aangelegd, bestemd voor gezinswoningen en appartementen. Dat zal zorgen voor een levendige en moderne buurt, waarbij veiligheid prioritair is voor alle omwonenden.

Vlak bij bevinden zich het rustige Albert van Cothempark en de Zuunbeek, een zijriviertje van de Zenne. Het groene decor zorgt ervoor dat de buurt erg aangenaam is voor personen die graag fietsen en wandelen, of mensen die vanop hun eigen terras willen genieten van de natuur, alsof het hun eigen tuin was.

Alle nodige faciliteiten op een steenworp verwijderd

Alles wat bijdraagt aan een gezellige woonbuurt is te vinden op wandelafstand, zoals het openbaar vervoer, meerdere supermarkten en enkele aangename cafeetjes en restaurants. Dankzij de ondergrondse parking zal parkeerplaats zoeken uitgesloten zijn en kan de wagen altijd veilig in de dichte nabijheid van de woning blijven staan.

Ook we­rden binnen het Leeuweryck-project heel wat faciliteiten ontworpen die passen bij de verschillende levensstijlen van alle bewoners. Aan de overkant van de straat werden verschillende sportieve faciliteiten voorzien: een sportzaal, tennispleinen en petanquebanen, alsook een loungeruimte om te ontspannen. Ook een ruimte voor kinesitherapie staat ter beschikking van de bewoners.

Laagdrempelig sociaal contact onderhouden

Er wordt uiteraard nagedacht over het welzijn van de bewoners van Leeuweryck. Er zullen dagelijkse diverse activiteiten worden aangeboden, met het oog op een actieve en gevarieerde dag, van samen eten tot sportieve bijeenkomsten. De ligging en het unieke concept van het project bevorderen zeker en vast een gemoedelijke sfeer die bijdraagt tothet sociaal leven van de bewoners. Een ongetwijfeld hechte gemeenschap zal het leggen van nieuwe contacten stimuleren en de levenskwaliteit van de bewoners verbeteren.

Investeren in het Leeuweryck-project

Een investering in het Leeuweryck-project is al mogelijk vanaf €200.000. De totale huurprijs voor de huurders van een assistentiewoning bestaat uit drie componenten:

  1. De huur (€800/maand)
  2. Servicekosten (€300/maand)
  3. Extra’s op maat (€150/maand)

Die maandelijkse huur komt rechtstreeks bij de investeerder terecht. Dat betekent dat er een vast inkomen van €800 per maand is, wat zorgt voor een bijna automatische terugwinning van de investering.

Over het Leeuweryck-project en ION

Leeuweryck is een project van projectontwikkelaar ION. We staan in voor kwalitatieve en duurzame woonprojecten, die steeds een waardevolle investering zijn voor onze klanten. Dankzij onze deskundigheid en uitstekende partners, kunnen we al jarenlang hoogstaande en rendabele projecten garanderen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor bijkomende informatie of een bespreking van de mogelijkheden binnen dit of binnen andere projecten. 

Voor meer informatie, neem contact op via

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels