Deel via

Vlaams ondernemersbloed: Cycl’Inn

In de VS is er een nieuwe trend in fitnessland: zogenaamde ‘fitness boutiques’ schieten er als paddenstoelen uit de grond. In tegenstelling tot gewone fitnesszaken, worden er slechts 1 of 2 sporten aangeboden. Die kan je beoefenen in groep onder begeleiding van een ervaren instructeur. Cycl’Inn biedt hierop een Vlaams antwoord. Zij willen de eerste fitness boutique van Vlaanderen worden.

Eerste fitness boutique van Vlaanderen

Cycl’Inn is gespecialiseerd in indoor cycling, beter bekend als spinning. Persoonlijke begeleiding wordt er hoog in het vaandel gedragen. Zo passen de coaches wetenschappelijke trainingsmethoden toe en met de app Stages controleren ze de inspanning en cadans van iedere deelnemer.

cycleDe persoon achter Cycl’Inn is Dirk Vervoe. Hij was al vijftien jaar actief in de fitnessindustrie, maar kon zich niet vinden in de manier van werken. De meeste fitnesscentra willen namelijk zoveel mogelijk abonnementen verkopen, maar hopen op zo weinig mogelijk mensen die effectief komen sporten. Dirk wil dat bewust anders aanpakken met Cycl’Inn. Daarom maakt hij geen gebruik van abonnementen, maar de sporters betalen per spinningsessie. Zo krijgen mensen waar voor hun geld.

Bovendien merkte Dirk op dat spinning in België niet ideaal werd aangepakt. De focus ligt namelijk steeds vooral op de muziek, het gezelschap en op plezier. Dat zijn uiteraard belangrijke aspecten, maar het sportieve wordt hierdoor naar de achtergrond geschoven. Daardoor zijn er veel instructeurs die over geen enkele kennis beschikken omtrent gezond sporten en training. Bovendien wordt iedere deelnemer elders gelijk behandeld tijdens een spinningsessie, terwijl net iedereen een individuele benadering nodig heeft. Daarop kunnen Dirks klanten dan ook steeds rekenen!

Totaalbeleving

Verder zorgt Cycl’Inn voor een echte totaalbeleving. De app Stages maakt het mogelijk om iedere trainingssessie visueel te ondersteunen. Zo kan het inspanningsniveau van alle deelnemers geprojecteerd worden, maar kunnen er ook video’s of ander beeldmateriaal getoond worden. Dat extra aspect zorgt voor nog meer plezier tijdens het sporten.

Door de visuele extra's wordt sporten nóg leuker!koffieDaarnaast is er ook aan extra plezier voor of na de training gedacht. De ‘Inn’ uit de naam verwijst namelijk naar de mooi ingerichte koffiebar op het gelijkvloers. Verse thee, alle mogelijke koffiebereidingen, sportieve en minder sportieve drankjes … Door de ruime keuze is deze koffiebar de nieuwe ‘place to be’ voor iedereen.

De professionale persoonlijke begeleiding, aangevuld met leuke extra’s zoals video’s, muziek en de koffiebar maken dat de eerste professionele fitness boutique van Vlaanderen bij deze een feit is!

logoWegens het succes heeft Cycl’Inn plannen om verder te groeien. Daarvoor zijn zij op zoek naar 60.000 euro financiering via de winwinlening. Bij deze lening komen extra voordelen kijken, zoals 2% rente en een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Ben jij geïnteresseerd in dit concept? Neem dan zeker een kijkje op winwinner.be voor meer informatie!

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels